Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chatu jsem si vždy hrozně přál a teď to máme na dosah. Získal jsem pozemek, který je v zahrádkářské kolonii. Poradíte mi, jak tam nějako útočiště, chatu nebo chaloupku udělat co nejjednodušeji? 

    • No tak prvně si musíte rozmyslet, jestli chcete něco stavět od píky nebo jestli chcete pořídit něco hotového. Já jsem si třeba koupil od firmy vlastně takové hotové útočiště, které se na místě jen smontovalo a dá se kdykoliv zase rozmontovat ve formě posedu. Krásně řešení takového víkendového bydlení. 

      • Posed? Jak to vypadá? Nemáte náhodou fotku toho, že bych třeba poslal email na to a podíval se jak to teda vypadá? To by mě totiž opravdu fakt hodně zajímalo. 

        • Asi bude ideální, když vám pošlu link na posed co jsem vybral https://www.bayaya.cz/portfolio/posed-svitani/ Posílám to takhle proto, že jich tam mají na výběr víc. Určitě stojí za to se podívat. Platil jsem vlastně 70 % předem a 30 % až po montáži. Drží to na metrových zemním vrutech a dá se to vlastně kdykoliv zase rozebrat. Ideální investice. 

  • Před pár měsíci u nás proběhla rekonstrukce chalupy a nestačil jsem se divit, jaké peníze mi pak začali někteří zájemci nabízet. Chalupu prodat nechci, protože je to rodinné dědictví kterého si vážím, ale výše nabídek mě vážně zaskočily.

  • Já jsem chtěl naši chatu prodat, ale teď jsem se místo toho pustil do její rekonstrukce. Potřeboval bych ale od někoho zkušenějšího poradit, jak se vybírá správná krbová vložka, která by dostačovala k vytápění chaty? 

    • Já už si asi chatu bez krbu nedokážu ani představit. Díky krbu totiž topíme opravdu levně. 

      • A kdo vám ji tam dával? Je cesta oslovit topenáře a věřit mu nebo se dají sehnat někde informace jaká vložka s jakým výkonem by se měla dávat na daný prostor? 

        • Já jsem chtěl krbovou vložku od výrobce https://www.krby-bef.cz/ , protože používají i vlastní patentované materiály například Carcon, který nahrazuje plně šamot a lépe rozvádí teplo a nepraská. Našel jsem si tedy nejbližšího prodejce, který krbové vložky prodává a nechal jsem si u nich doporučit správný výkon. 

  • Je pravda, že my třeba na naší chatě teď přes léto taky trávíme docela dost času. Dlouho jsme na ni nejezdili až teď, tak ji bylo potřeba i trochu vybavit. Koupili jsme tam nějaký nový nábytek atd a mimo jiné například i nové povlečení. Pokud se nepletu, tak právě to žena objednávala z https://www.kvalitex.cz/chaty-a-chalupy/

  • Ano je to enormní jak ty ceny i u chat a chalup stouply, sledoval jsem tento již v minulém roce a je to nesmysl, je po nich obrovská poptávka, hlavně po těch, ve kterých je možnost bydlet, podobný článek byl i zde: https://www.euro.cz/light/petr-morcinek-prodavate-chatu-ted-vydelate-1405983

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit