Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ano ,i já se připojím,je pravda,že je hodně pěněz ve státní pokladně,ale jenom pro nepřízpusobivé,bezdomovce,nepracující atd.Pro lidi co pracovali (já 42let) ale peníze na důchod nejsou.Pracovala jsem denně,soboty ,neděle i vánoce,velikonoce(potrav.průmysl)dostala jsem důchod 9.500Kč.Jsem vdova bez vdovského důchodu,protože jsem nesplnila pro stát MORBIDNÍ podmínku a to je že mi zemřel manžel ve 48 a já nebyla dost stará a neměla v tom věku malé nezaopatřené děti.Fuj je mi na blití a tedˇmusím žebrat na sociálce o podporu na bydlení a to až do smrti.Nevím kdo nám vládne ,ale o takové lidi se opravdu nikdo nestará,máš důchod ,tak budˇticho,nebo Ti ubereme a dáme to nám,vždytˇ si zvedají naši poslanci platy a to celý můj měsíční starobní ddůchod.Pryč s něma!!! *12*
    • plně souhlasím - ale - jsou lidé, kteří pro svůj zdravotní stav pracovat nemohou, A jak jim pomáhá vláda a poslanci? Zakáží jim topit uhlím, nařídí revize kotlů a komínů, zakáží jim jezdit starými auty, nutí je platit na obnovitelné zdroje aby se nažrali podnikatelé, kteří toto provozují a mnoho dalších. Kde na to tito senioři, množí zdravotně postižení mají brát??? Proč se plat poslance neodvíjí od minimální mzdy - třeba max. 5 násobku, proč není stanovena horní hranice důchodu - např. 40000,- vždyť nejvyšší důchody mají ti, kteří z našich daní sežrali už za svého působení nejvyšší kus a v důchodu jsou stejní pobíratelé dávek jako my ostatní. Také se nikde nepíše o tom, že i my důchodci platíme daně - nikdo nám při nákupech neodpouští např. DPH, spotřební daň. Ve výrobcích platíme náklady na práci a pod. O tom se nepíše, ale neustále média popichují mladé protí svým rodičům a prarodičům, jako by to byli příživníci. Je to hanba našich představitelů. Proč neexistuje omezená možnost práce ve sněmovně na 2 volební období? Protože by se řada z nich nemohla přiživovat na práci daňových poplatníků téměř celý život. A že jich tam sedí. A nikdo mně nepřesvědčí, že potřebujeme senát - jsou to trafiky pro "zasloužilé". Vždyť ať něco odsouhlasí, nebo ne, stejně je sněmovna přehlasuje. Jsou to jenom korytáři. Další problém jsou nepřizpůsobiví bez rozdílu barvy pleti, alkoholici a feťáci. Jsem pro pomoc, ale nejdéle 6-10 měsíců a potom buď vezmeš jakoukoli práci, nebo jsi bez dávky. Největší zvrhlost jsou příspěvky na bydlení na ubytovnách. Měl by být maximální příspěvek na bydlení 3000,- pro rodinu 5000,- bez ohledu na počet členů rodiny. Řada lidí pracuje za minimální mzdu mnohdy víc jak 8 hodin denně a tito "vyčú-raní" spoluobčané berou tisíce za nic. Celý den se válí, večer ruší okolí, pijí. Někteří se už rodí jako invalidé - a tím nemyslím ty opravdu postižené. Vždyť je to někdy na hlavu. Na naše nemocné děti se sbírají víčka, aby dosáhly na invalidní vozík, a jinde se vyplácí miliony neziskovým organizacím pro integraci dle vlády neexistujících imigrantů. Je mi z toho zle.
  • Dobrý den.Ráda bych přispěla svým názorem.Myslím si,že by mzda pracujícího měla být vysoká tak,aby si mohl bez problému zaplatit nájem,jídlo a dovolenou alespoň jednou ročně(i když žije sám).Ten kdo nepracuje a není zdravotně nezpůsobilý by měl mít holý zadek.Ten kdo odpracoval alespoň 30 let důchod,aby si ho mohl užít i když příjde o partnera Věčný student a povaleč na pracáku,který oddělal s bídou pár let, kulové.Pak by to bylo spravedlivé a lidem by nic jiného než jít do práve nezbylo.
    • A co má dělat 60ti letý nezaměstnaný,když ho již nikdo nechce
    • Plně s vámi souhlasím ... darmožroutů tu máme dostatek *5*
    • To by bylo super , jenže na to politici nikdy nepřijdou.
    • Máte naprostou pravdu, nepracuješ - nežer.
  • dobrý den ráda bych reagovala na diskuzní příspěvky, že věkově starší zabírají místa mladým je to možné, ale je nutné využít i zkušenosti "délesloužících" zaměstnanců. Je třeba přihlédnou i ke skutečnosti, že léta běží a ten "starý" bude muset odejít a už nikdy se do žádné
    práce nezařadí tedy nevrátí. Chodit pracovat prodlouží život vašim rodičům a odsune fakt, že se oddálí i vaše morální povinnost se o ně postarat, aby slušně dožili. Dofám, že můj příspěvek neposlouží arogantním odpovědím. Hezký den.
    • Plně souhlasím s tímto názorem. A vážení - ruku na srdce - kdyby na různých místech nedělali hlavně ti "délesloužící", tak by tam nedělal téměř nikdo a většina firem, továren, atd. by se mohli zavřít. Ta mladší generace považuje slovo "práce" za sprosté slovo, raději si jdou pro podporu, jsou na mamahotelech a rodiče, když jste si nás pořídili tak se o nás starejte, přece si nebudeme ničit tělo prací, když je tu plno jiných zábav. A vy rodiče si nestěžujte, takhle jste si ty potomky vychovali!
      • Pravda je, že nebýt "délesloužících", tak by nedělal už nikdo. Jak to tedy vede ta Marxová, když je takový počet nezaměstnaných a tenhle člověk je neumí do práce dohnat. Kdo jiný ta asi má udělat !!?? Ale platit jim podporu (z našich peněz) je pro ni určitě pohodlnější. Tak tohle všechno trpí pan Sobotka. Jak dlouho ještě asi ?
  • milá zlatá julčo, až ti bude přes 60, budeš bydlet v paneláku, za byt dáš v prům. desítku, desítku ti vyměřej důchod, tak ono ti asi nic jiného nezbyde, pokud nechceš jít žebrat na ulici, štěstí budeš mít- tj. nemusíš dělat, pokud nebudeš sama a budeš mít partnera, pak se to dá,
    nevím, proč útočíš na důchodce, kteří dělali víc jak 40 let, proč nenapadáš cizince? nazdárek a zamysli se sama nad sebou.rg
    • Kdo celý život platí nájem namísto hypotéky, tak je jen sám proti sobě. A často je nájemné vyšší než splátka na vlastní bydlení. Proč lidé celý život dávali peníze cizím namísto do vlastního, hm? Teď brečí .............
      • Nesouhlasí jen ten, kdo si chce stěžovat a brečet. Každý rozumný se snaží mít svoje bydlení a neplatit za užívání cizího bytu či domu. Nájem nas přechodnou dobu, ano, na celý život je to nesmysl. Jen je snažší brečet a nadávat, chápu.
        • Brečte dál a schovávejte se za anonymitu na diskuzích. Dávejte peníze do cizího bydlení a potom ..... Kdo chce kam ...... Jen nadávat na všechno a na všechny, hlavně sám nic neměnit.
          Každý má volbu, kdo tvrdí že ne, pak lže, vědomě lže.
    • Zkus si žít za 3 tisíce na měsíc.
      • vím, peklo *16*
  • Vzkaz pro Tamaru. Jsem důchodce a pracuji a za váš návrh by jste asi dopadla někde moc špatně. Tak já mám odpracováno a odvedeno na daních 45let. Ten důchod za tu odpracovanou dobu je nemilý. A proto chodím do práce (kterou mladí nechtějí dělat) abych nežil se závistí.Vaše přání je abych ty odvody za těch 45let práce odmítl? Tedy pokud je důchodce schopen a ochoten pracovat tak těch 45let co odváděl peníze do rozpočtu by se mu měly odebrat? A nebo proto, že pracuje? Vy závidíte důchodcům, že dostává peníze zato, že 45let pracoval?
    A co říkáte na lidi kteří nikdy nepracovali a berou důchody větší jak my a ještě mají benefity?
    Nerozumím vašemu návrhu, Můžete ho nějak specifikovat?
  • Matkou samoživitelkou bych neargumentovala,ale je strašné když lidé 40 let pracují,platí daně a pak dostanou almužnu za kterou není možné žít....pravdu máte jen v tom,že ten kdo celý život manualně pracoval nemá sílu jít v důchodu do práce...mám důchod 12000,manžel před 13 lety zemřel a žiju od důchodu k důchodu
    • Gratuluji k takovému důchodu. Sama jsem takový příjem v čistém neměla ani v posledním zaměstnání před nástupem na rodičovskou "dovolenou". A kolik z výdělku mi ukrojily náklady na dopravu do práce, to je jiná stránka věci.
  • Milá Julčo.
    Pláčeš na špatném hrobu. V socialistickém kapitalismu se stát stará především o menšiny, bezdomovce, nepřizpůsobivé a ostatní ekonomicky nepřínosné.
    Proč se nestará o Tebe a o mne, nevím. Nikdo nám nic nedává ( byty , příspěvky, přídavky, doplatky ) a ani nevím, kde na toto a od koho bere. Zkus zapřemýšlet a zeptat se pana ministra pro menšiny a obdusmanky, jistě tě rádi někam zařadí. Přeji Ti hezký další život a velký důchod.
    • Myslím si, že člověk se liší od opice tím, že pracuje.
      Kdo nepracuje ať nejí.
      Už žádné bezpracné dávky a podpory sociálně slabým parazitům, nepřizpůsobivým smradlochům, dlouhodobě nepracujícím flákačům, feťákům a bezdomovcům.
      Za drogy, smilstvo s dětmi, vraždy, okrádání seniorů a tělesně postižených by měl být trest smrti !!!
    • Představitelé tohoto nešťastného státu se starají především o sebe.
      • A já znám jednoho co studoval 17 let vysokou školu a chce vést stát jako Loterii!
        Nebo se mýlím?
  • Nesouhlasím s názorem, že se poslanci a vládní povaleči starají jen o menšiny na úkor těch, kteří se práce neštítí. Poslanci, senátoři, vláda a nakonec i Zeman se především starají jen a jen o sebe a své rodinné příslušníky. Občané jim mohou být ukradeni, oni do těchto lukrativních funkcí nešli aby republice pomohli (?), ale aby se řádně obohatili!
  • Jsem samoživitelka a vím jak je to v tomto státě těžké. O výživné jsem se soudila tři roky a ničeho jsem nedosáhla. Měla jsem dle slov advokátky soudkyni, která je známá tím, že dětem nedává. Proti důchodcům, kteří měli celý život těžkou práci a přesto si přivydělávají aby přežili nic nenamítám ale nelíbí se mi, že opravdu na některých vyšších postech sedí a doslova zabírají mladým místo lidé, jež celý život seděli na židli a nic nedělali. Nebo mi vadí důchodci, kteří mají dost a pořád brečí. V rodině mám pána, kterému je 90 let, bere 18 tis. důchodu a pořád brečí. Naproti tomu můj otec, který dřel v třineckých železárnách 42 let šel do důchodu s 9 tis. korunami, což je svinstvo a nikdy jsem ho neslyšela si pořád stěžovat.
    Takže je to individuální ale nejde všechny důchodce házet do jednoho pytle. My samoživitelky jsme na stejné úrovni, jako důchodci s malými důchody a nikdo se o nás nestará, stát už vůbec a navíc jako ženy jsme v zaměstnání diskriminované, protože děláme těžkou práci za 60,- kč /hod. což je ostudné.
    • Naprosto trefné!!!!!! *3*
    • Maminko samoživitelko, naprosto s Vámi souhlasím. Hlavně s posledním odstavcem.
  • To navýšení důchodu je naprosto směšné.Při 14 tisícovém důchodu a to je už nadprůměrný
    důchod Vám přistane k důchodu asi 65 Kč.To už snad důchodce neunese!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit