Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jo, tak dožít se vysokého věku by se mi také líbilo. O finační zajištění stáří se teď starám a to stejné platí například i pro mé zdraví. V poslední době jsem začal mnohem zdravěji jíst. Dokonce jsem i vyřadil nezdravé cukry. K tomu mě donutily hlavně obavy z cukrovky.

  • Stále je médii a politiky předhazováno, že důchodci jsou přítěží ekonomiky. U těch, kteří se dožijí vyššího věku a není jich mnoho je to považováno za drzost. Stále se tvrdí, že nejsou finance na důchody, ale nikde se neotevře diskuse proč nejsou ??? Naši rodiče i my současní důchodci jsme řádně odváděli daně na penzijní účet. Bylo tam v roce 1990 nadbytek finančních prostředků, právě pro současné důchodce. Tento účet byl zrušen bez souhlasu majitelů a použit na jiné účely.( sanance bankovního sektoru) Do dnešního dne nebyla učiněna náprava a ukradené finance nebyly navráceny. Kde je tedy vzít ?

    1) pojmenovat viníka, který se o zrušení účtu důchodců zasloužil
    2) bankovní sektor v současné době vykazuje velké zisky, ať zapůjčené peníze vrátí i s úroky (klienti musí při úvěru od bank zaplatit jednou tolik, co si vypůjčili, tak to samé požadujeme od nich směrem k důchodovému účtu)
    Obligátní je otázka peněz, kde je vzít?
    - Prosazovat 100% zdanění církevních restitucí. Církev nemovitosti jen používala, ale nevlastnila. Ostatně vše bylo získáno sedřením obyčejných nevolníků.
    - Majetky bohatých nejprve porovnat s daňovými přiznáními za daná období i zpětně
    - Ověřit legálnost nabytí majetků nad 10 milionů. Co nebude doloženo, propadne státu.
    - Umožnit pracovat těm důchodcům, kteří pracovat chtějí, ale s tím, že by zaměstnavatelé nemuseli za pracující důchodce odvádět tak vysoké odvody z mezd a také by se platilo snížené zdravotní a sociální pojištění.
    - V celé EU prosazovat, aby zdanění zisků zásadně probíhalo v místě jejich vzniku a nebylo zdaňováno v daňových rájích.
  • Článek "Průměrný Čech chce žít do devadesáti let s důchodem 18 tisíc korun" se tváří jako "mezinárodní průzkum o dlouhověkosti ". Ve skutečnosti je to slabě skrytá reklama zaměřená na investice na stáří pro všechny (vyplatit jiný produkt než penzijní spoření). Lapidárně bych to vyjádřil slovy: pověřte ekonoma provedením důchodové reformy a on vymyslí penzijní fondy. Přímo v podtitulku článku je hrubá polopravda, cituji: "sami pro finanční zajištění ve stáří příliš neděláme". Není tomu tak. Ti občané kteří pracují a vychovávají děti v rodině masivně investují do své důchodové budoucnosti v I. průběžně financovaném důchodovém pilíři. Ti kteří dají přednost sobě a neinvestují do výchovy dětí by měli právě ty peníze, které ušetřili na výchově dětí uspořit na svůj důchod. Právě bezdětní jsou jako důchodci příčinou toho, že stát na důchody nebude mít dostatek prostředků.
  • Vzpomínky starobního důchodce z dětství a z mládí.... *16* ... Prarodiče si za starého dobrého Rakouska i za První republiky platili důchodové připojištění a spořili si i penízky na stáří. Přišly války, krize, měny.... a cena korunky klesala. Nakonec z toho všeho odříkání neměli vůbec nic.... a nebýt Gottwaldových žebráckých penzí i pro staré antikjomunisty, pošli by hlady.

    Rodiče si s žebráckých intelektuálských platů šetříli (nepoučitelní) na stáří, ale přicházela zdražování, pak Klausovy hyperinflační kurzy.... a z korunky je méně, než býval haléř. Dožili na státních starobních důchodech.

    Kdo nemá na nákup metráku zlata, briliantů, diversifikovaný (celosvětově) spekulační nákup nemovitostí... ten dopadne stejně. Od zavedení virtuálních měn nemají peníze ani cenu potištěných papírků, či ražených plíšků obecných kovů. TAK SPOŘTE DO FONDŮ, MILÁNKOVÉ. Jejich majitelé a management budou jediní, kteří z toho ztloustnou. *10*
    • Každý kdo má všech 5 pohromadě ví, že šetřit hlavně šetřit s přispěním státu je lumpárna do nebe volající. Dnes nevíme co bude za týden natož za 30 let. Během té doby se změní několikrát politická garnitura. Když bude třeba centrální banka znehodnotí vklady dle svého uvážení (viz intervence do koruny). Nakonec je možné že naspořené peníze se zdaní, aby měl stát na sociální dávky pro ty, kteří celý život nepracovali. Do toho ještě vstoupí inflace za celé období šetření a ve finále zjistíte, že za naspořené peníze si koupíte méně, než kdyby jste je utratily v reálném čase. Jediné rozumné řešení je volné peníze v době kdy je člověk aktivní, investovat do několika málo komodit. Byt, dům, rekreační objekt, pozemek. To jsou věci, které možná nenesou okamžitý finanční zisk, pokud je užíváme nebo nesou jenom malý výnos. Jejich výhodou je, že si nesou svojí reálnou hodnotu v čase a zisk nám přinesou až v době kdy je budeme chtít prodat nebo je již nechceme nebo nemůžeme užívat. V případě dobrého a uvážlivého nákupu nám prodej či pronájem přinese jistě výrazné zhodnocení naší investice v budoucnu. Pozemky nikdy levnější nebudou. Rekreační objekty v pěkném prostředí nikdy v budoucnu hodnotu neztratí. Byt na dobré adrese svojí hodnotu např. za 30 let jistě zhodnotí. To je ta správná cesta jak se zajistit na stáří. Proto se vyplatí v aktivním části života si i na tyto komodity v dnešní době půjčit a splácet. Jak klesá reálná cena peněz, klesá i cena námi placených splátek. Nikdy bych si důchodové připojištění nepořídil. Upřimně, peníze dnes mají hodnotu a kdo zaručí, že zítra ráno to nebudou bezcenné barevné papírky. Peníze již dávno nejsou kryty (zlato apd)
      • Naprostý souhlas!Jsem rád,že již řada občanů pochopila podlosti tohoto států.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit