Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To je pořád řečí kolem důchodců. Jsem taky už starší důchodce a důchod mi klidně vystačí, navíc mám ještě úspory z doby před důchodem. Dříve bylo obvyklé, že si lidi šetřili na důchod. Moje matka byla, tak jak to bylo běžné, v domácnosti a na důchod si s otecm našetřili nějakou tisícovku tak, aby docela slušně mohzli žít a nenaříkali. Otec šel občas natrhat nějaké kilo šípků, prodal ve sběrně, rodiče žili skromně a neslyšela jsem , že by si stěžovali. Co se děje dnes je až zvrhlé. Uvedu příklad mojí příbuzné. Je vdova, žije v nájemním bytě, stále si stěžuje, že musí kupovat jen ve slevách, bere od Městského úřadu doplatky na bydlení. Až sem by jí člověk politoval. Ale úspory má kolem 1,5 milionu, co chce nechat dětem.
  • Až se v Česku dostane mladá generace k moci,tak bude razit heslo,že přes na maděru rozsekané zadky zlumpačelých důchodců,kteří pomáhali stávající kapitalisticý svinčík nainstalovat k lepším zítřkům mladé a budoucích generací.
  • Ale to jdou do stávky, lékaři, řidiči, učitelé atd. Ale proč někdo nevyzve důchcodce, když je jich tolik aby ( kdo je schopen ) přijel do Prahy. Věřím, že by zablokovali pár ulic. Pak by mohlo dojít i na řešení kupního síly živobití.
  • Přidají 40,-kč, nyní jednorázově 1200,.. Stále čtu porovnání s r. 1989, ale nikde se nedočtu o navýšení vodného a stočného o 1000 procent a další nehodnocené položky jako přidělování bytu zdarma, zadarmo zdravotnictví, nyní platím jako důchodce brýle, zuby, prohlídky na řid. průkaz každé dva roky i když chodím na pravidelné 2 leté preventivní prohlídky, STK vozidel, parkování všude,a další různé placení ani to nejde všechno vyjmenovat, co není v porovnání uvedeno. A už se straší ze silniční daní a nemluvím o stálém zdražování všeho.Jsem zvědav , jak dlouho ještě budete oblbovat lidi než se vydají do ulic a dají vám přes hubu a všechno vám seberou.Toho lhaní už bylo přespříliš a současná soldateska ve lhaní a okrádání těch bezmocných neustále pokračuje. Když chcete peníze do stát. rozpočtu , tak nemusíte mít 20 pojišťoven , bank úřadů,atp. Ať se lidi vyučí a vystudují, aby mohli dělat užitečnou práci ve které je nedostatek pracovních sil a ne hledat stále jenom , jak žít co nejlépe na úkon jiných.
  • Již je to v tomto státu nechutné žít.Mám obavu ,aby to tady nevyřešil IS až je bude hodná teta z Německa vyhazovat.Armáda v žoldu,policie v pr...,hlavně,že se řeší zda byl schopný p.Murin v KSČ,když jich máme všude mraky po převratu v KSČ.Je to tady na blití vážení.S.Randsdorf dělá charitu a sdělovací prostředky nás oblbují a různé organizace žebrají na důchodcích,aby přispěli na to či ono.Pan K.řídil pěknou pakáž v prognosťáku.
  • Platí ještě zákon o zvyšování penzí o celou inflaci a třetinu zvýšení průměrné reálné mzdy?
    Na jiném místě tohoto servru Naše peníze.cz se píše, že mzdy vzrostly za 3/4 roku o téměř 1000Kč.I když odečteme daně, reálná mzda stoupla jistě nejméně o 600Kč. To znamená. že důchodci by měli dostat z této část cca 200 Kč každý měsíc ( ne jednorázově ).

    Jinak jinde je napsáno, že zákonodárc"m se zvýšily požitky poprvé na 100 000Kč/měsíc.
    Je to nehorázné, důchodci mají jen cca desetinu požitků poslanců.Jak z toho mohou ti škůdci vyžít.SDnad nemají ani na cestu na Kanáry.
  • Chce to dostat revolucí k moci tvrdou ruku mladé generace.Ta bude muset být na všechny lumpy a hlupáky tak tvrdá,že dělání pořádku ve vybudovaném kapitalistickém svinčíku bude lumpy i hlupáky pořádně bolet.Uvedené rozhodně žadný Samet nebude.Spíše to bude připomínat jatka v Praze Pístnici v době jejich největší slávy.
  • Pokud se bude muset ustoupit od dalšího zadlužování Česka zapříčiněném dlužením na důchody,ta bude nutno přejít na výplatu zasloužených a spravedlivých důchodů vyplácených důchodcům převážně na holý zadek bejkovcem.Ve zdravotnictví pak budou mít důchodci nárok jedině na bábu zaříkávačku a i tu si platit ze svých úspor.Když chtěli mít důchodci slušné důchody tak neměli za posledních šestadvacet roků nechat lumpům Česko zadlužit,rozprodat a rozkrást.
  • Cituji: "Politici a ekonomové hledají řešení demografické krize". Politici a finančáci nemohou najít řešení. Chybí jim k tomu mezioborové studium demografie, sociologie, ekonomie a psychologie. Finančáci skutečně nemohou najít řešení ve prospěch rodin, protože jednak neví, jak jsou financovány starobní důchody v I. důchodovém pilíři (důkaz: cituji: Zlepšeme vztah mezi tím, co člověk celoživotně do povinného důchodového systému zaplatí a co ze systému celoživotně získá - uvedený cíl je v rozporu se skutečným financováním důchodů v I. důchodovém pilíři). Jednak nemají finančáci dítě ve svém portfoliu - pro ekonomy jsou viditelní až puberťáci, tj. studenti s knížkami resp. tablety v rukou a to stále ještě jen napolovic, protože ani v postpubertálním věku dítěte ekonomové nejsou schopni vnímat finanční situaci rodin pracujících rodičů s dorůstajícími dětmi. Sofistikované řešení samozřejmě existuje (http://sociologie.netstranky.cz/socialni-reformy/integrovane-reformy-duchodova-a.html), jen není přijatelné pro jednooborové specialisty už proto, že nabízí jednoduchá a současně úsporná řešení. Zde se uplatňuje "Semmelweisův efekt", tj. neuvěřitelně jednoduchá řešení jsou odmítána, právě pro jejich jednoduchost. Viz. např. stanovisko sociologa Prof. Pavlíka: "řešení je velmi složité již proto, že je ovlivněno mnoha faktory".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit