Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Když jsem vybíral krbovou vložku, tak jsem chtěl hlavně kvalitu. Kvalitu za slušné peníze, a to věřím, že se mi nakonec podařilo vybrat. Vybral jsem si krbovou vložku, která je přímo určená do pasivních a nízkoenergetických domů od české firmy https://www.krby-bef.cz/cz/katalog-produktu/krbove-vlozky-teplovzdusne/bef-passive/bef-passive-6-cl

  • Na začátku příštího roku budeme řešit zateplení domu a chceme s tím i trochu překopat topení. Rád bych pořídil do našeho domu i krbovou vložku. Můžete mi poradit, jak vybrat kvalitní krb a hlavně tedy i podle čeho krb vybírat? 

  • Tak to my jsme zateplení domu dělali letos v rámci celkové rekonstrukce domu. Jsem rád, že už to máme za sebou. Ta rekonstrukce byla docela náročná. Měli jsme hodně problém i se sháněním materiálu. Ale nejen toho, i technika se nám sháněla špatně. Vůbec jsem například netušil že bude takový problém někde půjčit stavební rozvaděče. Nakonec jsme to ale vše zvládli.

  • Já jsem si nechala okna kompletně zaměřit a vyrobit a taky na instalovat od firmy https://www.pksokna.cz/ Vybrala jsem plastová okna, abych to nemusela pak postupem času nějakým způsobem natírat nebo tak, prostě věřím tomu, že plastová vydrží a hlavně taky ušetří při topení. 

  • Dobrý den, budeme na jaře rekonstruovat, a tak se chci zeptat na to, jak vybrat kvalitní okna? Poradíte mi někdo prosím, podle čeho tak vybírat? 

  • Ono to záleží i hodně teda na tom co přesně budete hledat. Mě se toho podařilo hodně nakoupit za dobrou cenu d https://www.1122.cz/ normálně si to můžete objednat přímo na stavbu nebo kamkoliv. Doručují rychle, takže to pak ani člověka nezdržuje od práce. 

  • A kde jste nakupoval? Taky bych to potřeboval pokoupit vše nějak dopředu a ideálně i za nějakou dobrou cenu. 

  • Záleží z čeho to budete chtít dělat. Třeba z polystyrenu si myslím, že je to na realizaci jednodušší, než když to budete chtít dělat z vaty. Jinak je to jednoduché, nakoupíte zakládací lišty, které si připevníte na dům do roviny a začnete lepit vše pěkně do rovinky. Na co nesmíte ale zapomenout je kotvení. Mě se podařilo sehnat za dobrou cenu kotvy s natloukacím plastovým trnem. Za mě třeba lepší než šroubovací, které se rády ustřihnou. 

  • Dělal jste si někdo zateplení domu svépomocí? Jsou v tom nějaké velké složitosti co mě mohou při realizaci překvapit? 

  • To je určitě dobrá zpráva. My zateplení máme hotové už několik let. Teď se ale spíš dívám po nějakém úspornějším druhu vytápění. Zvažoval jsem více možností, ale asi bych chtěl tepelné čerpadlo. Už jen kvůli tomu, že je pořád možné vyřídit dotace na tepelná čerpadla, které část nákladů pokryjí. :)

  • Zateplení domu má čím dál větší smysl, proto jsem do toho manžela dokopala už v minulém roce. Povedlo se nám to naštěstí ještě za dobrou cenu, protože to manžel dělal převážně svépomocí. Já jsem mu domluvila levně lešení v Praze od https://leseni.cz/

  • To je zcela jistě pozitivní zpráva. My se také chystáme zateplovat. Resp. dokončit zateplené, z jedné strany už to máme hotové. V dnešní době určitě má smysl do něčeho takového investovat. A pokud je možnost získat dotaci, tak není co řešit. Ale kdyby náhodou někdo pořád váhal, tak doporučuji mrknout na tento článek

  • Tak to nám bohužel na zateplení nikdo žádnou dotaci nedal. Celé jsem si to musel zafinancovat z vlastní kapsy. Vlastně takto jsem financoval celou rekonstrukci. Zvenku už je náš dům hotový a teď pracujeme na interiéru. Zrovna příští týden budeme dělat nové PVC podlahy a pak už by to mělo být snad hotové. 

  • ivanka386

    My naštěstí máme dům už zateplený. Co nás ale trochu trápí jsou netěsnící okna. Když jsme dělali zateplení, tak jsme je rovnou také chtěli vyměnit, nicméně bohužel na to nezbyly finance. S blížící se zimou je to ale čím dál větší nutnost řešit. Říkali jsme si, že alespoň na tuto zimu zkusíme do oken pořídit nové těsnění. Není to sice ideální řešení, ale třeba by to mohlo pomoct.

  • joskadevatej

    Tak to já bohužel dotaci na zateplení domu nedostal. Vše jsem si musel financovat z vlastních zdrojů. Právě proto jsem se také rozhodl, že si dům zateplím svépomocí, protože tak mě to vyšlo o něco levněji. Je ale teda pravda, že úplně sám jsem na to nebyl, protože jsem si přes tento katalog řemeslníků najal několik pomocníků.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit