Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mám strach, že nás to také jednou potká, protože v okolí je pořád něco takového. Jsme v satelitu, kde není zrovna moc rušno, takže pro zloděje ideální tady k tomuhle. Chtěla bych na dům dát kamery, aby je to odradilo. Jak to řešit nějak rozumně cenově? 

    • Hele kamery kolem domu i uvnitř jsem si kompletně řešil sám a celkem úplně bez problémů. Normálně jsem si sehnal wi-fi IP kamery, které vlastně nemusíte nijak složitě napojovat, ono tam stačí kamery připojit na wi-fi a nemusíte k tomu nějak složitě ani tahat kabeláž. 

      • Jaké ty wi-fi IP kamery jste na to teda vybral? Takže k tomu je i nějaký srozumitelný návod, podle kterého se to dá zapojit? 

  • Kdybychom se chtěli něčeho v baráku zbavit, tak bychom to přesně vyřešili přes lupiče a všechno by šlo na pojistku. Takto dokonce kamarád soused  přišel domů a zjistil že je bez nového plastového jezírka které měl v plánu instalovat o víkendu na zahradě. Ti lidé jsou dnes opravdu ale strašní. To nejde.

  • Řekněte mi prosím, kdo se o to trochu zajímal. Kde zařídit pojištění na nemovitosti za nějakou fakt normální cenu? Můžete mi prosím poradit, Kam se tedy mám podívat?

    • Není to dlouho co jsem pojištění nemovitosti řešil a víte kde se mi ho podařilo nakonec výhodně sjednat? Podařilo se mi ho sjednat výhodně díky online porovnávači pojištění. Tam si vlastně zjistíte nabídky od všech pojišťoven a pak si ho můžete taky rovnou online uzavřít. 

      • Se kterým online porovnávačem pojištění máte zkušenost? Docela dost by mě to zajímalo na co se teda mrknout? 

        • Já mám zkušenost s online porovnávačem pojištění https://www.klik.cz/ , kde teda musím říct, že je porovnání pojištění a pak i případně sjednání online velmi jednoduché. A oni navíc vlastně nabízí i možnost pomoci po telefonu, takže z mého pohledu se není čeho obávat. 

  • Je tomu tak tři roky zpátky co jsme byli s manželem doma vykradeni. To jsme zrovna jen odjeli na nákupy do Německa asi na tři hodiny a zmizelo toho hodně. Nějaké cennosti, manželovi vzali jeho business portrét, já měla ještě nerozbalené horské kolo, to bylo také fuč. Byli to asi profíci.

  • Bohužel, také s tím máme své zkušenosti. Jen teda nám nevykradli dům, ale byl nám odcizen materiál ze stavby. A nebylo ho teda málo. To aby si v dnešní době na stavbu člověk najal nějakého hlídače, když zloděje nezastaví ani pozinkované pletivo. Právě v našem případě se jím jednoduše proštípali.

  • Sousedovi se nedávno ztratila filtrace pro jezírka za hodně desítek tisíc korun. Nikdy bych nevěřila že lidé půjdou i po takových prkotinách. To jsou na tom asi finančně opravdu hodně špatně. Někteří by si mohli myslet že to postihne jen ty méně majetné, ale krize se dotýká vyloženě všech.

  • Chceme s manželem před dům, ale i do domu nainstalovat kamery. Dá se to zvládnout svépomocí nebo je to hodně složité a je potřeba na to někoho volat? 

    • Určitě se to dá svépomocí, protože já jsem to dělala sama s manželem. Máme kamery před domem, které jsou napojený na wi-fi, takže se k tomu nemusejí zbytečně tahat dráty na přenášení obrazu. Na tomto napojení je dobré i to, že se na kamery můžu kdykoliv přes mobil podívat. 

  • Věřili byste tomu, že lidé budou na tom tak špatně že mezi sousedy se začne vykrádat a ničit materiál na mulčování? No to jsem si nedokázala představit. Ale poté, co se plně roztočila ta Fialova drahota, tak se ostatním ani nedivím. Kdo ho volil, to musel být teda kus!

  • joskadevatej

    No, já jsem svoji zahradu tuto zimu na zloděje pořádně připravil. Nainstaloval jsem tam totiž dvě fotopasti. V minulosti jsem měl na zahradě problémy se zloději už několikrát, tak už mě to přestávalo bavit. Tuto zimu se tam ale z nějakého důvodu neobjevili.

    • Fotopast je určitě super, ale já si teda myslím, že mnohem lepší řešení je nějaký kvalitní bezpečnostní systém. Pokud byste o něčem takovém náhodou uvažoval, tak určitě můžu doporučit https://www.rex.eu/ Právě od těch máme bezpečnostní systém my a naprostá spokojenost.

      • macinan

        Jojo, bezpečnostní systém je podle mého v dnešní době nezbytnost. Myslím si ale, že majetek je dobré chránit třeba i z právního hlediska. Podle toho, co vím, tak právě k tomuto účelu slouží například sverenecke fondy. Ty lze založit třeba u https://www.alphacitizen.com/cs/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit