Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Něco na tom bude, navíc máte peníze blokované, takže když je potřebujete, máte většinou smůlu. Já jsem proto prozatím spoření vyřešil pomocí spořícího účtu, který jsem si vybral na https://www.duofinance.cz/sporici-ucty-srovnani

  • Já si myslím, že i v dnešní době se stavební spoření vyplatí. Sám jej mám pár let a považuji jej za jednu z nejjistějších investicí jaké mám. Zhodnocení sice není nikterak velké, ale mám prostě jistotu, že moje peníze jsou v bezpečí a pomalu, ale jistě se shodnocují.

  • souhlasím, já před cca 25 lety tam vložil 5000,-Kč a po tolika letech mám účet 3700,-Kč -( za celou tu dobu jsem nikdy nebyl v plusu.) Tady si hold mastí kapsu někdo jiný!
  • celkem neni za jeden rok, ale za šest
  • Myslím si, že existuje spoustu dalších investic jak svoje peníze dobře zhodnotit. Ale podle mě stavební spoření je základ. Už kolem mých 25 let, jsem si nechal uzavřit stavební spoření s pomocí mého pána od partners, který mi sám řekl, že jako základní a zatím první a jediné spoření do toho můžu jít. Vzhledem k tomu, že spolu spolupracujeme už delší dobu, tak se toho spoustu změnilo, a ted investuji například do podílových fondů a mám rozjednané další smlouvy, ale podle mě na ten start tohle stačí.
  • Kdysi jsem svěřil 50.000 do fondu Pioner trast.Tvářil se jako zahraniční,spolehlivý.Jednou ročně mě chodil výpis s dovětkem že "tento rok nebyl příznivý,výnosy žádné".Po čtyřech letech jsem raději svůj vklad vybral zpět.Ano,z 50.000 mně fond vrátil 27.000 Kč.Jednoduchá finta fondu byla,že založil několik dceřiných fondů,které kupodivu prosperovaly,jen ten klientský z nějakého záhadného důvodu nikoliv.On byl totiž výnos z tohoto základního fondu odčerpáván do těch dceřinných.Takže mě normálně okradli za bílého dne.......
  • Stavební spoření se vyplatí jen do výše 200Kč měsíčně a po dobu jen 6 let. Jakmile přestane chodit státní příspěvek, jste s úroky téměř na nule. Pak musíte peníze vybrat a dát je do otevřených podílových fondů. Ale jak si vybrat ten správný? Zkuste projekt jakbytbohaty (tečka) cz a třeba najdete inspiraci.
  • Já už jsem pamětník, ale dobře si pamatuju, že jsme si nechávali na vkladní knížku strhávat každý měsíc 100,- Kč, abychom měli např. na vánoční dárky. Za nějaké vedení účtu 0 Kč a částka byla úročena 2 %!! Když člověk nespěchal s výběrem, mohl si své peníze ukládat na vkladní knížku s výpovědní lhůtou (myslím cca 1 rok) dokonce s úrokem 4%!
    Tehdy se jednomu čtenáři Rudého práva nelíbil tehdejší důchodový systém a vypočítal, že kdyby si peníze, které mu tehdy byly strhávány na důchod dával na tuto vkladní knížku s dlouhodobou výpovědní lhůtou, našetřil by si částku, ze které by mu pak byl důchod vyplácen mnohem dříve a mohl by si nechat delší dobu vyplácet větší částku po celou dobu důchodu.
    A to, prosím, bylo v České spořitelně, která tenkrát opravdu byla česká, fakt možné a za vedení účtu se neplatilo. Asi stačilo, že člověk spořitelně svěřil peníze a ta s nimi dobře hospodařila...
  • Autor chybně uvádí roční poplatek za vedení účtu ve výši 1.800,- Kč. Je to cca 350,- Kč ročně. Článek je s chybnými údaji a je zavádějící.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit