Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Na druhou stranu, volat po zákazu alkoholu není rozumné. Alkohol je společensky přijímanou drogou, funguje jako sociální lubrikant a všeobecný zákaz, byť postupný, by vedl ke vzniku černého trhu "

    .

    A u cigaret a kouření to bylo a je rozumné? 

    • Pavel.Jegl

      A jsou snad cigarety zakázané?


      • U nás (resp. jejich kouření) pouze selektivně - např. při čerpání benzinu, etheru, ale též dalších chemikálií s nižším bodem vznícení se - ano! 

        Tehdy jde o zákaz, který se vyplatí i respektovat!

  • Je zcela jednoznačně prokázáno, že mírné množství alkoholu snižuje dosti významně (v desítkách procent) riziko kardiovaskulárních onemocnění, zvláště u starší populace. Tak je možno si vybrat, zda podlehnout rakovině ve stáří, nebo infarktu či mozkové příhodě v mládí.

    • V článcích podobných diskutovnému se u tvrzení, které uvádíte, doplňuje což dnes již úplně neplatí, vždy bez uvedení zdroje.

  • Stále víc se někteří morálně pokleslí vědci dávají do služeb propagandy. Za mísu šošovice nám někteří obzvlášť morálně flexibilní vědci potvrdí jakýkoliv nesmysl. Vědecká obec ztrácí tvář důvěryhodnosti. Zdravotnictví podřízené byznysu je odlidštěné. Dost už bylo nesmyslných keců o škodlivosti alkoholu a tabáku !!!

  • Zdravotní inkvizitoři rozjeli další masívní kampaň, tentokrát proti alkoholu, když se jim předtím podařilo zakázat kouření v hospodách. Hospody vždy fungovaly jako svatostánky pro konzumenty alkoholických nápojů a zejména jako svatostánky pro vyznavače tabákového božstva. Rádoby vědecké, ale hlavně propagandistické tirády o škodlivosti alkoholu jsou nesmyslem. Alkohol je součástí lidského těla, proto se mluví o zvyšování hladiny alkoholu v krvi a ne o vytváření hladiny alkoholu. Pro mě je každý den strávený bez alkoholu dnem zmařeným. Je mi líto abstinentů, ale není mi líto těch gaunerů, kteří by chtěli z obyvatel české kotliny vytvořit zdegenerovaný národ abstinentů. V poslední době nastal boom iniciativního blbnutí eurohujerů a zejména šílené sociálně-inženýrské projekty mají zelenou. Boj proti abstinenci a zákazu alkoholických nápojů začíná být aktuální. 

    • Chlape... Prosim... Prosiiim. Aspon jeden koment k tematu ktery se netyka EU bwz kecu na EU... Tohle je clanek o rakovine a alkoholu. Prosim.. 

  • lubos.zeleny

    Nehledě k tomu, že Japonci mají k alkoholu nastaven metabolismus naprosto jinak než Evropané. 

    • Japonci arabsko-palestinského původu určitě...

  • Jako by zdroje, ze kterých čerpá tento článek, vytvořil pravověrný muslim...

    I když zrovna v Japonsku je muslimů poskrovnu.

    Ale on prorok Muhammad zakázal požívání alkoholu ve své družině ze zcela pragmatických důvodů. Když se jeho vojsko zlinkovalo, jako když zákon káže - jeho bojeschopnost rapidně poklesla.

    Proti tomu stojí zkušenost, získaná ve starém Egyptě - že je lépe pít pivo, které si sám uvařím, než dostat choleru z vodstva Nilu.

    Tak si vyberte (to,že vodu stačí převařit, jim nedošlo - až když se objevil čaj)...

    • A Muhammadův zákaz měl i vědecký podklad - i když on to nevěděl - organismus původních národů Střední Asie (převážně arabské provenience) má významný nedostatek alkoholdehydrogenázy, která je zodpovědná za odbourávání ethanolu v krvi. 

      Čili  - alkohol se u nich odbourává podstatně pomaleji, než u Evropanů....

  • Lidské tělo si alkohol samo tvoří, takže je nesmysl, že by způsoboval rakovinu. Rakovina je virového původu.

    • mun.go

      Teď jenom najít ten virus ... je třeba jej hledat na úrovni DNA ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit