Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lidstvo nepostaví nic. Cesta na Mars je čirá utopie. Lidstvo bude i nadále válčit , zbrojit ,zamořovat zemi odpady a potýkat se se zákeřnými nemocemi. Posléze zdegeneruje a vyhyne. To je nezadržitelná budoucnost tohoto invazivního živočicha , kterého příroda zničí jako škodnou.

    • Jen bych připojil můj náhled na jásavě optimistickou větu článku "K tomu, abychom získali palivo na Marsu nebo Měsíci přitom postačí znalost chemie ze základní školy." Ne, nestačí. Je nutno tam "nějak" dostat technologie a zařízení, obsluhu, a "nějak" je udržet v chodu. Je spekulativní, nakolik se pak daný projekt vyplatí či ne.

  • mun.go

    Pro čerpání paliva ve vesmíru netřeba nutně čerpacích stanic a zásobáren po cestě. Paliva je dost - téměř všude v mezihvězdném prostoru se vyskytuje vodík. Problémy jsou jenom dva: 

    1. malá energetická hustota vodíku 

    2. potřeba buď velké sběrné plochy nebo vysoké rychlosti, aby se dostatek vodíku sesbíralo ...

    Klasický reaktivní pohon však příliš velkou rychlost nenabízí.

  • Evokuje to stavbu zásobáren uhlí (později též nafty) a překladišť na zámořských územích Spojeného království Velké Britanie v minulosti. 

    Na cestu do Asie britské lodi doplňovyly uhlí ze skladů britského námořnictva na Gibraltaru, na Maltě, v Adenu a dalších, při cestě do Asie. Byly zde i doky, které umožňovaly opravu lodí, kasárna vojenské ostrahy, a nezbytní úředníci, zejména

    - Master -Shipwright (v důvěře stavby lodí, opravy lodí / údržbu a správu spojené síly)

    - Master Attendant (zodpovědný za spouštění a dokovací lodí, lodí  v loděnici a pohybů lodí kolem přístavu)

    - skladník (na starosti přijímání, udržení a vydávání položky v paměti)

    - ředitel Check (zodpovědný za plat, personální a některé transakc

    - ředitel průzkumu (zodpovědný za udržování pravidelného v úvahu zařízení a převodu zboží)

    Pro "martin.dospel" - na "benzinové pumpě" také můžete čerpat naftu, doplnit plyn do vozidel, majících  motor upravený na pohon tímto, nafouknout (vzduchem) pneumatiky, nemluvě o nabídce potravin, pití a suvenýrů - a přesto se jim v běžné mluvě říká BENZINKY... 

    • Jenom tak na okraj je to stejná úchylárna jako elektromobil na zásuvku. Dokud nebudou dostačující palivové články nebo jiný autonomní zdroj energie je to k prdu. Toto je nejhorší scifi které jsem kdy četl.

  • Benzínky? 😂😂😂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit