Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Že by Klausovi na truc? :-)

  • Tak vážení, po tomto článku končím s vašimi webovkami.  Je to několikátý článek o tom, že se něco změřilo a okamžitě se ví, jak za to může člověk a jeho činnost na planetě. Netvrdím, že to nemůže být pravda, ale ta rychlost, s jakou se dochází k příčinám, je děsivá. Mám za to, že je to záměr a nové náboženství. Můj závěr - škodíte lidem.   Jiří Polách Ostrava

    • Ale no tak... Nečekal jsi snad, že tady budou prezentovány pouze zcela ověřené a vyvážené informace, že ne? Protože já, pokud se na to dívám jako na v zásadě zábavný plátek, tak shledávám, že tuto úlohu docela statečně plní :-)

    • No, autoři článků určitě neškodí lidem ani na Ostravsku, píší dobře. 

      Článek píše, že dochází o oteplování a okyselení vod, a to se změřit určitě dá. Stejně jako nárůst ppm CO2, který s oteplováním souvisí, což je fyzikální jev, ne dojmy a fámy..

      Ještě před 30 lety byly pláže rybníka, který se symbolicky jmenuje Svět, plné koupajících se lidí včetně spousty dětí.  Nástup řas a sinic je stále rychlejší a kvalita vody se zhoršila. Většina mělkých menších rybníků v Třeboňské pánvi má hladinu z části zarostlou zeleným blínem.  Louky posečené a sklizené jsou spálené sluncem, vody je v krajině málo.  A to jsme oblastí industrializací málo zasaženou.

      • Nechci ti kazit agitku, ale ty řasy se množí především díky tomu, že jim tam ve vodě z polí posíláme nepřeberné zásoby žrádla. Teplá voda jim to jenom trochu usnadňuje. A jako řádná boží hovádka tak baští, baští, milují se a množí. A jestli máš něco proti CO2, tak jej přestaň vydechovat :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit