Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Také jsem začala hodně běhat, a proto jsem i chtěla mít nějaký přehled o tom co uběhnu a za jak dlouho. Proto jsem si koupila chytré hodinky https://www.smartomat.cz/armodd-roundz-4-stribrna/ , které to zvládají vše zaznamenávat. Za pěknou cenu a se super designem. Vypadají za mě opravdu dobře. 

  • Chtěl jsem chodit běhat ven, ale málo kdy se mi podaří se donutit se obléct a jít ven. Přemýšlím, že bych tento problém odstranil běhacím pásem domů. Máte někdo zkušenost s výběrem a pořízením? Jak vybrat dobrý a kvalitní běhací pás? 

    • Kvalitní běhací pás domů pořídíte v rozmezí cca 30 - 40 tisíc, podle toho co všechno chcete, aby běhací pás splňoval. Já jsem vybírala běhací pás do naší menší domácí posilovny z obchodu, kde prodávají i profi vybavení a hlavně tam mají nákupní rádce, díky kterým je výběr hračka. 

      • Můžete mi tedy poradit, kde vybírat běhací pás? Kde jste ho vybírala? Nákupní rádce je přesně co prosím? 

        • Já jsem koupila přesně tento běžecký pás https://www.fitham.cz/trinfit-gara-t700i-elite , který má nosnost 150 kg a rychlost 0,8 - 20 km/h s možným sklonem 1- 15 %. Doručují po celé republice a servis pak dělají přímo u zákazníka doma. 

  • Pamatuji si jak kolem našeho domu běhal každý den jeden štíhlí postarší muž. Jednou už jsem ho nespatřil a zjišťoval jsem co se sním stalo. Prý zemřel na infarkt. Doběhal. 

    • Vaše gramatika je odporná - muž byl štíhlý (nikoli štíhlí). Stalo se s nim - řeč není o jídle (do toho co sníte je nám ...). 

      Nota bene "Prý... "

      Nehledě na to, že radovat se ze smrti - nota bene pro Vás neznámého - člověka je chucpe...



  • Podstatné pro zdravý oběhový systém (srce a cévy) nejsou běh, plavání, cyklistika anebo jiný z kategorie aerobních aktivit ve sportu (aktivit, kdy dýcháme sice zrychleně, ale nezahlcujeme svůj organismus nadměrným množstvím nevydýchaného kysličníku uhličitého) 

    Důležité je jen a jen udržování tepové frekvence po dobu 10 minut na 70 - 75% maximální hodnoty (u zdravých jedinců do 30 let je ono teoreticky dané maximum 220 tepů za minutu, 75% je tedy 165 tepů za minutu). 

    Nad 30 let věku se odečítá od oněch 220 tepů maxima ve vzorci tolik, kolik je věk toho kterého jedince 

    - jako 40letí tedy sportujeme minimálně 10 minut a více při 138 tepech za minutu   

    - jako 50letí tedy sportujeme minimálně 10 minut a více při 127 tepech za minutu

    - jako 60letí tedy sportujeme minimálně 10 minut a více při 120 tepech za minutu...

    atd., atd - proto jsou důležité hodinky s měřením tepové frekvence při provádění těchto aktivit, i když časem odhadneme tepovou frekvenci podle pocitů, které při sportu máme.

       

    • Velmi zajímavé, stejně jako původní článek. Kopíruji si do svého počítače. 
      • Kopírováním jakéhokoli textu si tepovou frekvenci zvýšíte jen nepatrně...

        Lépe se jít proběhout - nebo alespoň 10 minut tzv. step testu (v tomto případě nikoli testu jako zkoušky, ale jako cvičení sui generis) - stačí schod na chodbě, když je židle moc vysoká a meněí stolička v okolí není...

        Ovšem - ono i kvalitní každodenní deseti(i více)minutové pomilování se s partnerkou vede rovněž ke zvýšení tepové frekvence, ale sledovat při tom hodinky, o kolik - to je poněkuď chucpe... 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit