Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • K vysvětlení podstaty betlémské hvězdy doporučuji přečíst knihu od autora: Werner Gitt. Název knihy: Tajemství betlémské hvězdy. Knihu lze objednat v češtině (ale i v jiných jazykových verzích) na stránkách autora: wernergitt_tečka_de v sekci "Bücher" a záložce "Tschechisch". Autor v této knize z vědeckého hlediska vysvětluje, že se nemohlo jednat o žádný astronomický úkaz. Autor je vědec - informatik a matematik, bývalý profesor a ředitel univerzity v Braunschweigu (mimo jiné tam, kde nám počítají přesný čas).

    Pro ty, kdo si knihu nechtějí pořídit - betlémská hvězda byl zvláštní Boží posel - podobně jako třeba oblakový sloup který chránil izraelský lid při putování do zaslíbené země a který byl také "součástí" prvního jeruzalémského chrámu.

    Žádný astronomický úkaz nemůže ukazovat konkrétní krátkou cestu vedoucí z Jeruzalém do Betléma a přitom ukázat ještě na konkrétní dům.

    Je zajímavé, jak okolo Vánoc se objeví na různých servrech informace o "Vánoční hvězdě" a žádný autor těchto článků nepřinese informace v souladu s Biblickým kontextem. Sleduji tyto články již po mnoho let a od té doby, kdy jsem slyšel přednášku Wernera Gitta na youtube (v němčině) a četl jsem i jeho knihu, mám jasno.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit