Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Osobně považuji dražší cenu bezlepkovéé diety za poměrně spornou záležitost. Ano, některé potraviny bez lepku jsou draží (respektive s lepkem levnější) ale dá se určitě přizpůsobit a v rámci možností ušetřit. například domácím pečením chleba (recept: http://chlebarecepty.cz/bezlepkovy-chleba/ ) nejedná se nic složitého a úspora je na světě. Podle mého se vše dá, když se chce :)
  • Na radu lékaře jsem úplně přestal jíst cokoliv,co obsahuje pšenici,z pečiva jím jen čistý žitný
    chléb.V kuchyni žena používá mouku žitnou nebo kukuřičnou.A co to se mnou dělá?Pryč je pálení žáhy,nadýmání,křeče, nevolnost,Aniž bych měl kdykoliv hlad ,za dva měsíce je dole šest kilo!Byl jsem stále ospalý,unavený.Jedl jsem čtyři až šest rohlíků denně,nikdy ne víc jak dva naráz,ale měl jsem stejně pořád hlad.Nojo, dnes je v pšenici místo 10 procent lepku 50!
  • medicína dosud neobjevila žádný důvod, proč by měl lepek negativně ovlivňovat zdravé jedince.
    Ta toho ještě neobjevila. Lék na rakovinu, na autismus, na narcismus, na egoismus, ADHD, obezitu, cukrovku a jiné,... kde nadbytek sodíku, a lepek, cukry, a bílá mouka obecně stav nezlepšují ale zhoršují. Možná i ty psychologické efekty a poruchy.
  • tak se nám objevují stále noví vědátoři. (NEJEN V RAKOUSKU!!!) Nasypou data do PC a porovnávají tabulky - výživové (asi už nepravdivé - staré a dnes už nahrazené GMO,...).
    Co tak udělat rozbor těch velmi zdravých potravin, kde je vše nahrazeno "vším" - vůně, chuť, vzhled, tvar, barva, trvanlivost, konzistence, ...
    Na chléb je třeba - mouka, voda, sůl, kmín. A kvásek z vody a mouky.
    NE! - 96 ingrediencí v pytli se směsí.
    Samozřejmě sůl by měla být bez protispékavé látky - (feroKYANIDŮ), voda bez chlóru, mouka bez bělidel,...
    A to nemluvím o ostatních potravinách.
    Mléko je živá tekutina ( Určená savcům k přímému použití!) a po několika hodinách už dochází k radikálním změnám. Jak může vydržet několik dní, týdnů, měsíců, let?
    Maso kde není svalovina, ale náhražky. Sáčky, konzervy, krabice, plastové obaly a v nich něco co vedle potravin ani neleželo.
    Sýr z rostlinného tuku, máslo taky, ropné tuky, jogurty se zahušťovadly,....
  • 80% tzv. civilizačních nemocí má souvislost právě s nesnášenlivostí lepku. Jeho nadměrná konzumace je v dnešní době alarmující. Tak obrovské množství lepku člověk nikdy v minulosti nekonzumoval; tělo si s ním prostě neumí poradit.
    Průmyslově vyráběné bezlepkové potraviny pro zdraví vhodné nejsou, a to především z důvodu, nadměrného použití škrobů, které v těle působí podobně jako lepek. Při bezlepkové dietě je tedy vhodné vyrábět si vlastní pečivo a zaměřit se na nízkosacharidové stravování.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit