Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • aztli

    Tak zatímco ten elektron ve vodě se musí na tu rychlost nominálně větší, než světlo ve vodě, urychlit, tak foton nikoliv, foton letí ihned po svém vzniku v energetickém záblesku přímo rychlostí světla, čili má nekonečné zrychlení.

    A jinak, Einstein ji nestanovil na 299 792 458 m/s, k této hodnotě se došlo až později a navíc, záměrně se neuvádí desetinná místa, protože se prostě v jisté době, kdy ještě nebyla přesnost dostatečná, s jakou byla tato nominální hodnota zjištěna a tehdy se uvádělo 299 792 458 m/s avšak v tolerancí  + 4.5 , -1.5 m/s, a zároveň se tato hlavní hodnota užila jako definice 1 m ( tedy zlomek vteřiny, čili 1s*/nominál rychlosti světla, a ten násobený rychlostí světla, tedy (1s/299 792 458) * 299792458 m/s) ) čili se poslední číslice neznala s přesností 5 jednotek na jednu stranu a dvou jednotek na opačnou stranu a měnit se to již nikomu nechce, ačkoliv došlo ke zpřesnění a tak se to uvádí v této hodnotě c = 299 792 458 m/s.  Takže spíše by měla být 299 792 458.5 a není vyloučeno že dokonce zaokrouhleno nahoru, pokud chceme na jednotku celého čísla by to bylo spíše 299 792 459 m/s. Zkrátka, lépe by bylo již dnes uvádět i ty desetinné číslice.

  • Myslím si, že velice zajímavý článek. To já bych si život bez světla nedokázala představit. Třeba doma máme různých světel plno. Dokonce máme doma i spoustu různých světelných dekorací. Ty vypadají taky hezky. Jestli se nepletu, tak většinu z těch, co doma máme se mi povedlo sehnat tady: https://www.emako.cz/svitidla--lampicky--svetelne-dekorace/

  • bubu: pokud si vzpomenete na ATLAS, nejdříve neutrina c+, po eliminaci chyb naměřené rychlosti symetricky (gausovka) kolem c ve vakuu. v tomto případě s jasnou vstupní energií a vysoce nad rychlostí světla v daném prostředí.
  • z povahy věci je Čerenkovovo záření brzdné. Recipročně nemůže být energie nutná na dosažení c případně vyšší c nekonečná, problémem je, že u hmotných částic v oblasti v větší c nemáte jak dodat energii pokrývající ztrátu Čerenkovovým zářením. To, že jde o specifický režim, ukazuje příklad neutrin, které hmotným prostředím pronikají +- rychlostí světla ve vakuu bez efektu Čerenkovova záření, tedy bez brždění a ještě při tomto dochází ke kladným změnám hmotnosti(!) - oscilace neutrin- bez vlivu na rychlost. Třeba z tohoto plyne chybnost nejméně jedné okrajové podmínky TR
    • Fyzika a zvláště ta teoretická se zmítá v nevědomosti. Prostor kosmu není prázdný, jde o elementární magneticky vázanou strukturu o synchronní frekvenci Vesmírného vědomí - viz kniha Tajemství VESMÍRU odhaleno. Důkazy tohoto tvrzení mohou potvrdit všichni lidé, kteří v samádhi nejvyššího duchovního poznání "uchopili" prostor, hmotu, kteří byli mentálně spojeni s frekvencí podstaty všeho. Odtud plyne několik podstatných důkazů, bourajících současné představy vědců o podstatě všeho a vesmíru.
    • ide o brzdné žiarenie ale častice s nulovou pokojovou hmotnosťou a teda jej energia nie je nekonečná ale je závislá od jfrekvencie žiarenia. nekonečná energia ne dosiahnutie c je ale potrebná pre všetky hmotné častice.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit