Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • no to je super, všichni víme, jaké čekačky někdy jsou tady u nás na magnetku a lékař tak preferuje často CT, nejde-li o něco akutního.  Akorát jsem nepochopil, zdali to udělá i scan hrudi např., z videa to není zřejmé, demonstrují jen hlavu, ale zřejmě to tam jde přizpůsobit a vypolohovat, aby se tam protáhl celý člověk. Vojtěch a hlavně Prymula jako koordinátor v zdravotnické oblasti by už měli reagovat a poslat do USA objednávky..

    • Pavel.Jegl

      VIZ: Zatím je zařízení určeno pro kontrolu pacientů po mozkové mrtvici, vyšetření bolestí hlavy, svalové slabosti a dysfunkcí mozku. Časem se patrně dočká ještě širšího využití, anebo bude inspirovat univerzálnějšího nástupce.

      Každopádně by to mohlo inspirovat i některé start-upy v Česku.


      • Těším se na to, že bude tento přístroj i u nás. Sice někteří paraziti v oblasti lékařské techniky asi ostrouhají, ale pro nás, jako pacienty je to vynikající zpráva.

        Sám jsem do dneška traumatizován vyšetřením v hnusném tunelu v Berouně, kde jsem teprve zjistil, že mám klaustrofobii. Trčel jsem tam asi 19 minut a už to nechci nikdy zažít. A to nejsem hysterický člověk. Nechtěl jsem vyšetření přerušit, protože jsem dlouho čekal. 

        Ještě by mohli koumáci něco udělat se středověkými diagnostickými metodami gastro, aby do pacientů doktoři necpali hadice. Potom by lidé myslím, raději postupovali preventivní prohlídky.

        Když jsou miliardy na rozhazování OSVČ a lékárnám, které rýžují miliony ročně, jistě by se našly prostředky i na tyto technologie. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit