Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vždy žasnu co vše se dá "vědecky" vyfantazírovat z úlomku kosti o velikosti sotva tenisáku :D

  • gaheris

    Ta má hezký šatičky, takový sexy, a tu kabelku na opasku, kdepak asi šily, u kterýho krejčího?

  • Říká se: Kam sám čert nemůže, tam nastrčí babu. 😂

  • Časem se určitě přijde na to, že polovina zen v praveku byly lesby a zbytek si nebyl jistý svým pohlavim😆

  • Nechápu údiv nad těmito skutečnostmi. Stačí se podívat na kteroukoliv rodinnou farmu v Česku nebo Polsku bez dalších zaměstnanců a rychle zjistíte, že muž dělá naprosto běžně 10 - 30% ženské práce a žena 20 - 40 % ( když je doma babička i přes 60%) té mužské -  podle aktuální potřeby oba dělají všechno a jsou obvykle plně nebo aspoň většinově pracovně zaměnitelní. U farem kde jsou 1 - 2 zaměstnanci už tato zaměnitelnost klesá a farma s více než 20 zaměstnanci má obvykle plně oddělené ne jen mužské a ženské, ale i ostatní práce.  Běžně potkáte zemědělského ekonoma, který nepozná hřebce od valacha a neumí nastartovat traktor, nebo traktoristu který se bojí krávy, koně, berana a pod.

    Je naprosto normální, že větší množství lidí umožnuje větší dělbu práce a tedy i dělbu práce mezi pohlavími. A naopak ve společnostech do 5-6 dospělých musí všichni dělat všechno. Tvrdé rozdělení na mužské a ženské práce mohlo vzniknout až se vznikem větších vesnic. Místně se to mohlo stát na místech nadbytku lovné zvěře či lovu velkých zvířat, ale obecně se to stalo pravděpodobně až se vznikem zemědělství.

    Dále lovci a sběrači žili v prostředí s mnohem větším počtem dravých zvířat než dnešní lidé a každý se musel být schopen ubránit jejich útoku tedy i indiánské ženy musely být cvičeny jak zabít pumu nebo jaguára nebo je aspoň zahnat.



  • a pravěcí muži rodili děti u jednoho z nich bylo v hrobě nalezeno nemluvně , to má zase štávu

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit