Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jaderné elektrárny nevypouští žádné emise CO², ale vypouští velké množství tepla z chladících věží. Výroba el. energie je 30% výkonu elektrárny zbytek 70% je nevyužité teplo vypuštěné chladícími věžemi společně s vodní párou do ovzduší. Vodní pára v atmosféře je skleníkový plyn, způsobuje skleníkový efekt. Rozpustnost páry v teplém vzduchu je vyšší. V letním období se netvoří oblačnost, neprší. Je sucho. Vodní páry není málo, jaderná elektrárna o výkonu 2000MW vypustí pro chlazení 1,65m³ vodní páry za sekundu. Za den to je 142560m³. V chladnějším období roku může pára tvořit mlhu, nebo i námrazu na stromech, lesích, stožárech vysokého napětí. Tím způsobovat škody.

    Jaderný odpad potřebuje trvale hlubinné uložiště. Kolik emisí CO² vznikne při budování jaderného úložiště a dopravně vyhořelého paliva se také neví. 

    • Pavel.Jegl

      1. Vodní pára je sice skleníkový plyn, ale jeho množství v ovzduší je fyzikálně omezeno - na rozdíl od oxidu uhličitého. Pokud je jí tam hodně, zkondenzuje a vyprší se.

      2. Zmíněná analýza s hlubinným úložištěm počítá.

  • konečně někdo sdělil to co technici vědí již desítky let, jenže v EU jsou u politické moci marihuanoví populisté, takže osud EU bude kopírovat osud velkých říší (Římské, Mayské.....)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit