Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mě třeba 3D tisk hodně zajímá a už jsem se rozhodnul pro to, koupit si 3D tiskárnu. Můžete mi prosím někdo poradit, podle čeho ji tak vybírat? Na co si tedy hlavně dávat pozor? 

    • Jo také jsem to řešila na začátku tohoto roku, kdy jsem kupovala 3D tiskárnu k nám do kroužku pro děti a teď na tom tvoříme různé projekty. Pro děti super věc, mohou se na tom realizovat a vytvářet si co chtějí. Tiskárnu bez problémů vyberte do 30 tisíc. Pak už jen kvalitní struny do tiskárny a bude to ok. 

  • Dneska lidi kteří vyrostli na kuřatech z koncentráků stejně už vlastně ani nevědí jak takové normální kuře domácí chutná , takže budou klidně baštit cokoli , hlavně když to bude "levný" , pro nás co jsme vyrostli na pravých domácích potravinách jsou a budou všechny tyhle syntetické a chemické náhražky navždy jen nepoživatelným nesmyslem bez barvy , chuti a vůně ....

    • ještě, že máme soudruha Bureše který nás díky agrofertu zásobuje kvalitními potravinami..

    • ,👍

  • Mcdonald je jiz dloho tiskne ty jejich kureci nugety to je plastovej hnus humus strojove oddelenyho NEmasa s hromadou chemickych dochucovadel...

  • Ze zpráv v tisku vím, že pan Giuseppe SCIONTI z Barcelony vyvinul způsob, jak vytvořit syntetické maso pomocí rostlinných bílkovin a 3D tiskárny. Cena jím vytvořeného 100 g steaku se pohybuje kolem 3 USD (cca 70 - 80 Kč)

    Pan G. SCIONTI se během posledních deset let zaměřoval na biomedicínu a tkáňové inženýrství. Jako "vedlejším produktem své práce" se zabýval "biotiskem" syntetických tkání, od umělé rohovky a kůže až po umělé uši - což významně přispělo ke zvýšení úrovně plastické chirurgie ve Španělsku - tyto tkáně i orgány totiž vytváří z buněk postiženého pacienta, čili - v transplantologii obávané- imunitní odmítnutí transplantované tkáně je minimální, ne-li nulové.

    Jím vytvořené syntetické maso během tisku napodobuje strukturu hovězího, či kuřecího masa. Používá rostlinné bílkoviny, které replikuje  do podobných proteinových komplexů, jaké jsou v pravém masu. Maso pak „vytiskne“ pomocí specializované 3D tiskárny. Vývoj výzkumu by mohl vést k vytvoření realistické náhražky steaku, které se komplex, jím vytvořený, zatím podobná jen vzdáleně. Připomíná spíše hamburger, či karbanátek.

    Otázkou je zastoupení VŠECH ESENCIÁLNÍCH AMINOKYSELIN v podobných PC produktech.  Některé aminokyseliny si lidské tělo totiž nedovede vytvořit - a v jiné, než živočišné stravě se tyto nenacházejí. 

    To je i důvod tělesného chátrání striktních vegetariánů, jimž tyto aminokyseliny je nutné dodávat zvlášť - i injekčně. A že farmaceutický průmysl se toho chopil, je snad jasné...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit