Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jakákoliv věc něčemu prospívá, něčemu škodí. Co převažuje, se někdy pozná až po více letech.  U konspirací se jedná většinou o jasné nesmysly, které jsou přitažlivé svojí fantazií pro scifi fanoušky. Většinou s absencí základních znalostí fyziky.

  • Už jen to, že se někdo povýší na arbitra, který je povolaný určovat co je konspirační teorie, v mých očích celý průzkum problematizuje. Další sporný faktor vidím ve spektru vybraných otázek a značně zarážející vágnosti některých. "Vaccines are harmful". Co prosím?! Jaké? Kdy? Komu? Myšleno kupříkladu očkování 1955 v USA proti obrně, které se dramaticky nepovedlo? A co třeba DDT, či Thalidomid? Ne, to sice nejsou vakcíny, ale křiklavé připomínky jak nesnadno se dá rozhodnout o tom to je a není pravda. A nebýt toho, že Schliemann přes všechen posměch uvěřil pradávné konspiraci, neobjevil by Tróju.

    Konspirace imho vznikají většinou když lidé mají dojem, že to co vidí, se rozchází s tím, co jim nějaká jakože autorita snaží vecpat do hlav. A to se bohužel děje čím dál víc.

    Takže na závěr: jak moc konspirační jsou apokryfní evangelia, která církev zcela o své vůli zneuznala, protože jí jaksi "neseděly do not"? Jak moc konspirační je prohlášení jakéhosi pana Blatného v senátu, že se očkovaný proti Covidu nemůže nakazit? A to nejhorší: jak moc konspirační je "ucelený řetěz nepřímých důkazů", kterým se ohání justice když nemá dost argumentační munice, aby obžalovaného usvědčila konkrétně?!

    Dokud se nezbavíme hořkosti z reality, těžko máme právo řešit proč jsou konspirace pro některé lidi tak sladké.

    • Mordred_Pendragon

      Naprosto s vámi souhlasím. Jak říká klasik, to že jsem paranoidní, ještě neznamená, že mě skutečně nesledují. Abych to odlehčil.
      Plošný nesouhlas s vakcinací asi bude zavánět konspirací. Ale je moderní za konspirátora označovat i někoho, kdo nesouhlasil s určitou konkrétní vakcínou, která neprošla předepsanou procedurou testování a kvůli které se v USA soudí celé státy s výrobcem, protože u očkovaných se objevuje nebývale vysoké procento zdravotních komplikací a to především ve srovnání s neočkovanými. Za toto se u nás dávají bany za šíření fake news, ale v USA tyto procesy opravdu běží. Jestli závěrům expertů, kteří dali k procesům podklady věřím nebo ne si nechám pro sebe. Zřejmě ukáže čas, co je pravda. To, že se ale skepse trestá a mnohdy i soudně, to je asi špatně.
      Jsou konspirace které jsou velmi ujeté a s velkou pravděpodobností nesmyslné. Placatá země, chemtrails, pyramidy postavené mimozemšťany.
      Pak tu jsou ale jiné, kde se jistá vodítka dají nalézt, ale stejně se o tom nesmí psát. Tzv. vlastnící planety Black Rock, Vanguard, FED vystupující jako státní nezisková organizace, ale vlastněný 12. nevjvětšími bankami USA, které oficiálně nemohou s tímto majetkem nakládat, ale reálně nabízejí státu jednou za 14 let své kandidáty pro volbu do představenstva a ti pak úpravami úrokových sazeb ovlivňují celosvětovu ekonomiku, protože díky politice FEDu je většina světových dluhů právě v USD. Díky tomu se zatím systém nesesypal, i když množství emitovaných dolarů astronomicky převyšuje výkon ekonomiky a inflaci. O tom se ale nikde oficiálně nedočtete, i když mnoho významných investorů o tom na svých fórech a ve svých oběžnících mluví.
      Takže konspirace někdy mohou být skepse k informacím, které jsou oficiálními kanály šířeny.
      Aktuálně umlčované téma jsou prozměnu za vysoké teploty lisované rostliné oleje ve kterých se vytvářejí výrobním postupem transtuky a dohledatelné korelace ve změnách zdravotního stavu během 20. a 21. století. Data jsou docela průkazná.  I když jsem skeptik, tak se snažím rafinované tuky raději omezit. Doporučuji jako téma ke studiu.  Data zveřejnil Dr. Chris Knobbe, celkem dost renomovaný vědec a lékař. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit