Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Názvem Neandertálec se označuje předvěká forma člověka řazená buď do druhu Homo neanderthalensis, nebo poddruhu Homo sapiens neanderthalensis.

    Do rodu Homo sapiens neanderthalensis jsou řazeni rovněž lidé pocházející ze skupin, žijících v Austrálii a na okolních ostrovech před britskou kolonizací - domorodní obyvatelé kontinentu, ale i obyvatelé ostrovů Torres Strait Islander.

    Není bez zajímavosti, že tyto domorodé komunity - samy od sebe - v současné době přísně omezují vstup návštěvníků za řad turistů i vládních úředníků, "humanitárních pracovníků" do míst, kde žijí.

    Pokoušejí se tak zabránit virusu 2019-CoViD v šíření mezi jejich populaci. Australská vláda používá místní zákon o biologické bezpečnosti, aby tato omezení přinesla na všechny podobné lokality na území dominia.


    • Tak třeba někdo řadí austrálce mezi neandrtálce,ale rád bych věděl kdo a proč to dělá,protože austrálci,aboriginové jsou z 10% denisované a s neandrtálci nijak nesouvisí.Melanésané mají i něco z neandrtálců i z oficiálně neuznaných denisovanů.Pojmy austrálci nebo melanésané apod. jsou od r.2000 zakázány,takže diskuse mohou mít právní důsledky.

      Rod Homo sapiens neanderthalensis jaksi neexistuje,je rod Homo,ten má osum druhů: H.erectus,H.Habilis,H.Floresiensis,H.Heidelbergensis,H.Luzonensis,H.Naledi,H.Neanderthalensis,H. sapiens.Žije toliko H.Sapiens a ten má jeden jediný poddruh-H.Sapiens-sapiens.Konec,tečka,dál je už zákaz EU.Kdo by šel dál,tak dopadne jak Watson.

      Synonyma poddruhu H.Sapiens-sapiens:vznik 45 tis.let –z Poddruhu H.sap.Palestinensis --poddruh Homo sapiens sapiens=Anatomicky
      moderní člověk=EEMH (European early modern humans)=WHG(West european
      hunter-gatherer).

      Když se říká Homo sapiens neanderthalensis tak se tím rétoricky uznávají jeho schopnosti a toť vše.Podobně nicneříkající je pojem Kromaňonec.Rozhodně to není poddruh.

        //   Evropská unie odmítá teorie, které se
      pokoušejí určit existenci samostatných lidských ras.
      (Rasa=poddruh)  - směrnice 2000/43 / ES//

  • vanhorne

    Dalo by se to zjistit podle volebnich vysledku, protoze i v jejich spolecnosti se pravdepodobne vyskytovaly zvlastni individua, prototypy Burese, Zemana a spol. Mozna by ziskali az 15%.

    • vzhledem k tomu,že autismus se považuje za jedno z dědictví po Neandrtálcích ,a také vzhledem k organelám,které se podařilo z Neandrtálské DNA vytvořit,domnívám se,že Neandrtálci měli divnou, zádumčivou povahu a asi bychom si s nimi moc do noty nepadli.

  • Se staráte o neandrtálce ?, jsem slyšel že v evoluci někdy vítězí ti horší pro svoji tlupovou vyčůranost a přizpůsobivost .Tak ať nejsme na vymření. Koukám že svět bude požadovat  koronavirusové výpalné po čínských komunistech , no snad jim bookmakeři z MMF seberou ty konta a vily v USA a neuvrhnou 1,5 miliardy lidí do bídy , no tak tady pak věštit budoucnost je daleko horší než u nějakého nepředvídatelného viru cov 19🙂

    Požádal bych cenzora aby neškrtal věci kterým nerozumí , oni stačí ti punťové z agrofertní boudy prchala a teď už asi vadím i Jéglovi a to netvrdím že je země dutěplacatohranatě kulatá deska.

    • Martiňáku to je zas spartakiáda trapností. Nebude žádné výpalné, nikdo nikomu nic nesebere. To jen ty tady blouzníš.A využíváš toho, že PC nemá ručičky. Jinak by je sevřelo v pěst a upřimně ti poděkovalo, za tolik zasviněného místa samýma hloupostma.

      • zdravim svého věrného čtenáře štěkajícího z agrozoo marečka prchala za kačky zkradené z dotací EU Burešem , tak ať ti nezaskočí kostička , kdo by byl tak věrným čtenářem😎

      • vanhorne

        "to je zas spartakiáda trapností"

        Proti tem tvym OH, vsichni jsme zabari.

  • No to přece jasnější než "facka" - stačí se podívat na hradní smečku v čele s rusofil-číňanským vlastizrádným ožralou zemanem a do Strakovky okupovanou tlupu pod vedením čoboláckého imigrantského STB-komouše Bureš/babiše a je jasné že naši předci co do vývinu byli jistě na větší mentální, rozumové i lidské výši než ten hn.j co nás tzv. "zastupuje".

  • Já myslel, že je to Jegl.

    • kulihrach vzhled nerozhoduje co má kdo v palici dáno od😇

      • To ja uz vim davno podle tvych komentaru martinko, ze mas v palici nakadino......

        • Co mam v palici neřeš , koukni na příspěvky od 1.1.2020  k c - 19 a uvidíš , protože nejsem politicky ani veřejně exponovaná osoba můžu říkat i spekulace  podpořené skutečnou znalostí a  obdivovatelé jediného názoru prostě nikdy neskousnou že více hlav více ví a když je to proti , tak to není automaticky nepravda.V tom se totáče i demo schoduje.😉

          • Nech se vycpat a nepruď. Ty tvoje příspěvky nestojí za nic. Podívej se kolik je tu lidí....ha.....ha...dva a půl. A kdyby tady nebyl Sajmon, se svými tisíci nicky, tak ani těch dva a půl........

  • ... dávno před lidmi...

    Ale neandrtálec byl člověk...

    • Neandrtálec je jedním z osmi druhů rodu Homo,z čehož zůstal druh jediný-H.Sapiens a ten má jediný poddruh H.sapiens-sapiens.Z toho vyplývá,že neexistují běloši ani černoši ani hispánci či asiati a žádní inuité atd.,všechno je to zglajchšaltováno pod jediný pojem a kdo by to chtěl rozporovat,toho zavřou do kriminálu.To je demokracie.

      Nicméně Neandrtálci nejsou vývojovým stupněm Homo habilis nebo H.erectus ani H. Heidelbergensis,prostě Neandrtálci jsou taková Evropská záležitost.Phäbö psal,že Neandrtálec nikdy nebyl v Africe a nikdy nebyl v Asii.Což je překvapivé,protože východní Asiati mají v DNA stejné množství neandrtálských genů jako my,ale nejsou to ty samé geny.Černoši pak nemají vůbec žádnou DNA Neandrtálců a to má takový zvláštní dopad-mezi černochy(správně se má říkat negroidy) neexistuje ani jeden případ Aspergerova syndromu.Ale tím si nemusíme lámat hlavu,vždyť žádní asiati ani černoši přece nejsou!

      Když před 600 tisíci léty kolonizoval H.antecessor Evropu,byli Neandrtálci už dávno tady.Mísení moc nešlo,Y chromozom Neandrtálců je trochu jiný a porod takového míšence nebyl snadný-měl moc velkou hlavu,ale stalo se a takový míšenec se pak někdy označuje jako Kromaňonec.Jindy se tak označují potomci H.sapiens.Jisto je,že společné osady existovaly,ale ne v Evropě,ale na blízkém východě.

      Když uvážíme,že Homininé se nalézají v Africe,zatímco Hominidé v Evropě,i tady u nás,můžeme předpokládat,že Neandrtálec se vyvinul právě v Evropě.Rozhodně ten krok od opice k člověku se udál v Evropě.(citát univerzita Tübingen).Dnešním poltikům se ovšem hodí spíš Afrika.To nám jednou budou muset vysvětlit,co tím sledovali . 

      • vanhorne

        " krok od opice k člověku se udál v Evropě"

         A abyse kruh uzavrel, Europe uz take zacina silhat po tom strome, na ktery se zase vydrapat.

        • tak mi napadlo : " , Nevím jakými prostředky se povede 3 sv.v. ale vím že ta 4. kameny a luky "





          (pro vokouna alias rodrigo , věrného trollíka z agrofertu  , to jsem nevymyslel)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit