Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Někde jsem napsal:

    SLUNCE NENÍ ZDROJEM TEPLA ANI SVĚTLA PRO PLANETU ZEM     

    Vždy 3-4.ledna se nachází planeta Zem v periheliu tzn.přísluní. Je nejblíže ke Slunci. Říkají, že planeta Zem obíhá okolo Slunce po své oválné či skoro eliptické dráze. Dráha tedy není kruhová se středem ve Slunci, ale je excentrická.

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/49/Ob%C4%9B%C5%BEn%C3%A1_dr%C3%A1ha.jpg

    Říkají, že vzdálenost planety Zem v afeliu (odsluní) je as 152 miliónů km. Největší vzdálenost Slunce-Zem. Říkají, že vzdálenost planety Zem v periheliu (přísluní) je as 147 miliónů km. Nejmenší vzdálenost mezi Slunce-Zem. Z výše uvedeného vyplývá, že 3. ledna je planeta Zem nejblíže ku hvězdě Slunci. A to o celých 5 miliónů km než je v případě afelia (odsluní) A v čem je problém. Já tvrdím, že hvězda Slunce NENÍ zdrojem tepla pro planetu Zem. Logicky. Pokud by Slunce bylo zdrojem tepla a bylo by tím tepelným agregatem, potom by logicky muselo býti na planetě Zemi 3-4. ledna největší teplo, protože ten tepelný agregát zvaný Slunce je nejblíže planetě. To největší teplo by tedy muselo býti právě 3.ledna. A ono to je přesně obráceně.  3-4. ledna, kdy je Slunce nejblíže planetě Zem,  je nebo bývá největší mráz. Slunce NENÍ ani zdrojem světla na planetě Zem.

    • Farky

      Vzdálenost planety od Slunce nemá s teplotou nic společného. (Tedy pokud necestujete z daleka až k povrchu hvězdy pod extrémní eliptické dráze - toto je jen teoretický příklad)

      Mnoho lidí si myslí, že léto je když je Země nejblíže a zima, když je planeta nejdále od Slunce. Pokud by to ale byla pravda, tak proč je pak během naší zimy v Austrálii léto? Kdyby záleželo na vzdálenosti od Slunce, byla by snad zima všude ne? 

      Chce to trochu používat hlavu. 


    • Pavel.Jegl

      Slunce NENÍ zdrojem tepla pro planetu Zem...

      Dobrý večer, Toscali. Vyjděte zítra ven, zavřete oči a otočte tvář ke Slunci! A napište, co jste na tváři cítil. 

      Napíšu vám to předem. Budete cítit teplo slunečních paprsků, které hřejí. Poznáte tedy sílu tepelného záření ze Slunce na své tváři. A až se obloha zatáhne, poznáte, že se ochladilo.

      Pokud vás tohle nepřesvědčilo, pak by vás nepochybně uvítali na některém z ezoterických webů, například na Babišově čaulidi - matka Země, otec Slunce...  Tady se ale zabýváme vědou.

      add: Pro planetu Zemi vskutku není Slunce jediný zdroj tepla, ale zdroj důležitý.  Důležitá pro teplotu na Zemi není vzdálenost od Slunce, ale poloha zemské oblasti vůči Slunci, která určuje, kolik záření z naší hvězdy dopadá na konkrétní část Země. 

  • Farky

    Prosím opravit: 

    ",že vesmír se v posledních deseti milionech let stále ohřívá..."

    Ve skutečnosti jde o dobu 10 miliard let. 

    • Pavel.Jegl

      Omlouvám se za chybu v jednotkách. Opraveno. Díky za upozornění.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit