Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Blbost! Každý se stara dnes sam o sebe, nikdo neudela víc..A člověk muze byt napojen chvíli na zázrak dění, avšak propojené existence přitahuje lidské parazity a souboj moci ,láska víra je idea , ktera vede k smrti..

  • Ale ono skutečně "Všechno na světě je vzájemně závislé a vzájemně se ovlivňuje".  Na této obecné definici se shodneme všichni.

    Částicový fyzik možná odkývá, že na kvantové úrovni spolu částice interagují, a dávají tak podobu světa, kterou vidíme. To ale neznamená, že tuto interakci musí vnímat jako cosi vznešeného nebo že si podle toho řídí svou životní filozofii. Přesto fyzik nenajde vysvětlení pro Sommerfeldovu konstantu (konstanta jemné struktury): Richard P. Feynman označil konstantu jemné struktury za největší "prokletou" záhadu moderní fyziky: „Magické číslo, ke kterému jsme došli a kterému nerozumíme. Můžeme říci, že ho napsala „Boží ruka“ a že „nevíme, jak vedl svou tužku“. 

    Snad nejlépe je princip jednotnosti s přírodou vidět v japonském náboženství šintó, kde síla bohů "kami" nemá univerzální zdroj a jsou jí obdařeni jak klasičtí bohové, tak stromy, skály, prameny či nástroje jako nářadí či zbraně.

  • Už jen chybí, aby někdo napsal, že já a "todo" jsme propojeni...

  • Enolka

    Nevěřím

  • Každý něčemu věří. Např.bez víry v to, že nás dopravní prostředek doveze kam chceme ani nenastoupíme, bez dobrého masa neuděláme dobrý vývar,atd. Jde o to zda naše víra je podložená, pevná, zachraňující, spasitelná. Osobně věřím v Ježíše jako Spasitele, nikoli jen proto, že kvůli víře museli moji předkové trpět, opustít vlast, ale hlavně proto, že jsem poznal za 70let, že jiného záchrance není ani nebude v tomto do katastrofy se řítícím světě. Víra v něho je vztah podobný jako v manželství a ne náboženství. Ze všech průšvihů, problémů, mě včas vytáhl, zachráníl i povzbudil. A takový vztah každému doporučuji. Kdo hledá včas a správně, ten najde.

     

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit