Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomasperny

Tak s tím se nedá podle mě nic jiného než souhlasit, ne? Já spím taky nejraději s partnerkou a přestože máme doma kvalitní matrace s paměťovou pěnou, tak i když spím občas bez partnerky, protože jsme třeba na čas odloučení nebo není doma, tak se mi nespí tak dobře, jako když vím, že ona leží vedle mě.

• Mě třeba hodně pomohlo, když jsem si pořídila https://www.armodd.cz/armodd-roundz-5-stribrna-silikonovy-reminek/ chytré hodinky mi pomohly nejen se spánkem, ale i se sportovními aktivitami. Monitorují můj spánek každou noc a ráno mi poskytují detailní přehled, který mi pomáhá lépe porozumět mým spánkovým návykům. Nejvíce oceňuji tichý budík, který mě probouzí jemnými vibracemi. Navíc je využívám při běhu, kdy mi měří tepovou frekvenci a ujetou vzdálenost. Díky nim se cítím odpočatější a mám lepší přehled o své fyzické kondici.

• Myslím, že k lepšímu spánku bohatě stačí dodržovat zásady spánkové hygieny a je vymalováno. Všechno ostatní už je jen takový malý bonus.

• Já bych bez manžela nedokázala usnout :-) . Zvykla jsem si za ty roky, že spíme spolu a když jde třeba na pivo do hospody, tak nemůžu usnout, dokud nepřijde. Jakmile je doma, tak spím hned. Se spánkem nemám problém. Máme novou kovovou postel a matrace a za noc se nevzbudím :-) .

• Kvalita spánku se dá zlepšit i mnoha dalšími způsoby. Já jsem se například inspiroval hned několika články a přizpůsobil jsem tak na základě toho ložnici a musím říct, že tyto změny opravdu časem vedly k lepšímu spánku a tím pádem vyšší energii v průběhu celého dne.

• Nelze paušalizovat otázky kolem spaní. Jen čekám, že nějaký badatel přijde s teorií, že nejlépe se spí hromadně, že tak po mnohá tisíciletí spali naši předkové v jeskyních, že to prostě máme v sobě jako atavismus apod. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit