Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Myslím si že, to potrvá ještě tak 15 let a máme tu novou revoluci v energetice stačí dát do souvislostí nejen hmotu a energii(atomové a tritiové elektrárny) ale i gravitaci tkzv. teorii všeho.
  • Kde není vůle...
  • dokážeme přejít ALE ZDA VŮBEC JSME SCHOPNI SE ZMĚNIT. ZMĚNA NÁS SAMÝCH je nutná k přechodu. Studená fůze, fyziků Ponse a Fleischmanna pokud si pamatuju z časopisu Vesmír, který jsem četl na jaře roku 1989 je tedy už skoro třicet let starou záležitostí. Teslovy technologie Volné energie už slaví století svého objevení. A tak by se dalo pokračovat. Jenže největším problémem je NAŠE SETRVAČNOST MYŠLENÍ. Naše lenost, pohodlí. Raději budeme žvanit, že něco prý není možné, než bychom zvedli líný zadek a změnili se. Ilumináti mají velikou radost z našeho pohodlí, kdy si od nich kupujeme ropu uhlí uran účinkujeme v komedii zvané "volby" kdy se dobrovolně vzdáváme svých práv cpeme se drahými toxickými jedy a geneticky modifikovanými produkty z neznámého důvodu označovaných jako léky a potraviny, bereme si půjčky ve zrůdné úrokové pseudoekonomice a tak bych mohl dlouze pokračovat. Je snadné se vymlouvat TO NÉ MY, TO TI DRUZÍ, ONO TO JINAK NEJDE, MY ZATO NEMŮŽEME atd.

    NESMYSL......MY ZATO MŮŽEME můžeme mít bezůročnou ekonomiku, můžeme mít energii zadarmo, můžeme mít ekologické biopotraviny a přírodní léky, můžeme mít demokracii kde budeme MY a nikdo jiný kontrolovat stáv země. JENŽE TO BYCHOM MUSELI ZMĚNIT SVÉ MYŠLENÍ a kopnout teroristický Bilderberg group do zadku. Na to jsme ovšem líní a je snadnější se v hospodě u piva vymlouvat "to nejde, to né já to ti druzí za všechno můžou"

    Jo...jo...musíš si uvědomit Neo že spousta lidí není na odpojení od Matrixu připravena a budou ho bránit i za cenu svého vlastního zničení.
  • Nejlepší energie bude až zavřou Puňťu do klece a bude šlapat. A když nebude šlapat, nedostane vodku ani boršč. *15*
  • zatím není lepší energie než je atomová,různé větrníky a sluneční kolektory mají nízkou výkonnost na obrovské hyzdění plochy
  • Až budou FV články mít účinnost 30% a více ( rostliné zelené barvivo má přes 90%) a baterie budou kevné a kapacitnější ( třebas české z Fy HE3DA ), půjde to velmi rychle.

    K panu Královi.Je třeba, aby výrobci FV panelů vymysleli systém, který by plně NAHRADIL střešní krytinu snad i krovy.Tato úspora by byla tak velká, že nové stavby by nic jiného nepoužívaly.
  • Až budou FV články mít účinnost 30% a více ( rostliné zelené barvivo má přes 90%) a baterie budou kevné a kapacitnější ( třebas české z Fy HE3DA ), půjde to velmi rychle.
  • lol a ted pisou na novinkach tohle:
    Solární a větrná energie? Jen plýtvání, řekl britský vládní poradce
    http://www.novinky.cz/ekonomika/402592-solarni-a-vetrna-energie-jen-plytvani-rekl-britsky-vladni-poradce.html
  • ano cinske fotopanely jsou levne, ale to JEN PROTO ze se vyrabi (A VSECHNY JEJICH KOMPONETY ZISKAVAJI) za pouziti te NEJLEVNEJSI energie ziskane PALENIM UHLI!!!! Ale jnak jsou jak ekonomicky tak ekologicky nesmyls! (sotva za svou zivotnost staci vyrobyt energii ktera byla potrebna k jejich vyrobe/hodnote) Vhodne jen na puste ostrovy bez moznosti pripojeni klasicke elektrarny at uz vodni,uhelne ci jaderne....
  • Dvě věci: dnes není problém energii vytvořit, ale je velký problém ji ekonomicky skladovat. I ty nejlepší baterie mají účinnost velmi velmi nižší než (principielně prastaré) obyčejné přečerpávací elektrárny. Druhá věc: všímejte si - čím víc se šetří a spoří, tím víc rostou ceny. Chyba není v technologiích, ale v celých společenských systémech...
  • Přejít od jednoho k druhému je otázkou třeba pěti minut. Zaobírat se srovnáváním je egyptologie. Jde o soulad ekonomických a zákonných hodnot, které upřednostní jedno před druhým. Když budou zdroje elektřiny dostupné a nepředražené, tzn. nebudou jejich výrobu vlastnit vlastníci ropy a uhlí, kteří drží ceny vysoko, brání dovozu levných čínských produktů daněmi a cly, uplácejí čínské úředníky a výrobce. FV panely by se dnes mohli již stát standardní střešní krytinou a každý dům by mohl být alespoň z větší části soběstačný, pak by stačila výroba z jaderných elektráren na doplnění kapacity.
    Výrobní haly by se mohly místo "krásných" rovných šedivých německých plechů vyrábět z FV panelů a ony hektary skladišť, které rostou v našich úrodných nížinách, by přinesly užitek.
  • Otazka chtěného

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit