Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak může být 60miliard světelných let daleko, když vesmír je starý jen 13miliard? Pouč nás Loukoto.😉

    • Pavel.Jegl

      Světlo rychlost omezenou, prostor se ale roztahuje rychleji a neodporuje to teorii relativity 

      • Karel

        Souhlasím s vámi i když je to "vědecký nesmysl" jedině že by neplatila teorie "velkého třesku" o které pochybuji zde na netu již přes dvacet let, která počítá nejen s větším rozpínáním prostoru ale ohraničuje se právě 13miliardami let.

        Jednou nějaký akademik počítal se mnou na diskuzi, kde jsem přispíval svými diskuzemi 20 let než mě odřízli na Oslu že právě 13miliard světelných let je tak akorát, aby se zdánlivě pro nás, díky stále rychlejšímu rozpínání vesmíru(Hubleova konstanta) dosáhla tamější vzdálená hmota, rychlost světla(všechno co je za tím se tudíž zneviditelní jako v černé díře),

        byť při úsvitu "velkého třesku" byla několikanásobně větší než je dnešní rychlost světla právě díky "rozpínáním prostoru při velkém třesku"(aby se "vědci" vešli do 13mld let).

         V Grand Saso to radši svedli na povytažený konektor aby měli klid od podobných "vědeckých kapacit", kteří podobně propagují velký třesk(kdo by chtěl být bez práce a grantů). Vždyť je přece nemožné aby "prázdný prostor" byl pro neutrino o něco hustší(o kterém píši zde na netu a v minulosti i na Oslu mnoho let) než bubliny hmoty které se na jeho povrchu vytvářejí a který prorazí až hmota větší než tří sluncí a vytvoří v něm díru(černou). Inu Galileo také odvolal když nechtěl být upálen jak Giordano Bruno.

        Jinak si myslím že pan Loukota má někde chybu nejen v miliardách(v Americe je Evropská miliarda bilión) ale i v přepočtu km na míle.

    • Já - jistě obdobně, jako pan Loukota- neříkám ani tak, ani tak.

      Ale je už teď nepochybné, že jakýkoli údaj o stáří vesmíru, 

      ignorující jeho nekonečnost v čase i prostoru, je sporný...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit