Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hele v tomhle s vámi tak úplně nesouhlasím,to by bylo na delší debatu:-) jen věř že propaganda a intriky existovaly vždy trolle jinak poho z mé strany vše.
    Dějiny píší vítězové:-)
  • zlejtroll
    No jo, Keltové byli taky na Britských ostrovech, na našem území taky a možná se ještě smísili s praslovany, kteří sem přišli později. Viz výzkum genů https://cs.wikipedia.org/wiki/Keltov%C3%A9
  • krutostí byl známi především Keltové, kteří - naštěstí - skutečně nejsou našimi předky, lidi zavírali do proutěných klecí i skupiny a poté je upalovali...
  • Člověk by si myslel, že v pravěku sice v pozdější Británii někdo žil, ale Britové to nebyli...
  • zlejtroll
    Hmm, nic nepřibarvoval, neměl to zapotřebí. Psal taky o Germánech a o kmenech na našem území, o všem možném. Proč by to měl přibarvovat, vedl si zkrátka zápisky o svém tažení. Proč tam lez? Mě vomejou. Lez tam proto, že chtěl rozšířit území říše a získat vojenské zásluhy, jak bylo tehdy zvykem. Dobře, že tam lez. Stal se zdrojem zajímavých poznatků. Navíc propaganda tehdy neexistovala. Existovala jen vláda a otroctví. Kdo nechtěl do otroctví, musel odvádět Římu daně. Na propagandu tenkrát nehráli, měli vojsko. Navíc o barbarství Britů hovoří i jiné historické zdroje, hlavně germánské a říkají to samé, co Caesar.
  • No já kdysi četla,že si hodně přibarvoval kdo ví jak to bylo,ale na druhou stranu proč tam lez.Řekl to i jeden zajatý piktský náčelník když ho eskortovali do Říma .Proč jim jde o ubohou Británii když v Římě mají všechno tak nevím...Voni byli římani mistři propagandy myslím že jsou ušákům vzorem,a třetí říše se i navenek takto projevovala např.říšské standarty atd..
    Historie se opakuje řekla bych..
  • zlejtroll
    No, Caesar tam píše, že on a jeho vojáci (a to byli asi pěkně zkušení řezníci) s úžasem hleděli na hrůzy, které páchali obyvatelé ostrovů - děsivé popravy, lidské oběti i hromadné, lidožroutství a to všechno přinášeli svým strašlivým bohům. Dokonce i psal, že taková zvířata se snad ani zkulturnit nedají. Oni nikoho nemumifikovali. Grilování živého člověka nad ohněm byla jejich lidová zábava-způsob popravy no a do rašeliniště shazovali taky oběti bohům, pokud je ovšem předtím trochu nepomučili.
  • No vod Jůliana jsem něco četla,ale už je to dávno,takže nevím na co narážíš,ale myslím,že von se taky dost propagoval...
    jinak mumifikovalo se i v Jižní americe,Číně,prostě všude možně.
    Je fakt ,že když někoho hodili do bažiny tak to asi nebylo proto,že ho chtěli mumifikovat:-))))))
  • zlejtroll
    Mě vomejou. Britové, koukám, měli vždycky všecko nejlepší. Doporučuji knihu Zápisky o válce galské od Gaia Julia Caesara, než ji zakážou. To je počteníčko, muhehe.
  • vypadá jak makak:-))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit