Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Číňani zase obšlehli to, co už tady bylo zkoušeno před několika desetiletímy a opuštěno z důvodu nerentabilty u velkých plavidel
  • to u nás vymysleli kapitalisti "Rychloprachy", hlavně ti inžové z ODS. Během 10 let, třeba 1 miliarda do Švajcu nebo Nizozemska, to je fofr...
  • Číňani jsou výbojný a mocichtivý národ , který si uvědomuje svoji sílu.Jejich cílem je být první mezi silnými , až se jim to podaři budeme se všichni divit.Honbou za zisky jim světový kapitalismus svěřil všechny nejmodernější technologie aby pro ně levně vyráběli.Šikmoocí vše okopírují a vylepší .Je to strašná nekontrolovatelná síla ze které bychom měli mít strach.Uvědomte si že je tam miliarda chudých , která nemá co ztratit a i oni se chtějí mít také dobře , ale v Číně pro ně není dost místa .Tady máš zbraň a běž - na východ , na západ na tom nezáleží.
  • janchor
    Řeč je o plavkách, využívajících zmiňované tekuté membrány, snižující odpor vody - nikoli přímo superkavitaci.
  • Ano, vojáci v podobě raketových torpéd(střel) princip superkavitace využívají. K civilnímu použití je ještě moc daleko. (Raketový pohon znali číňané už ve středověku a civilně se využil až o 500let později). A ekonomicky je nesmysl tlačit se vodou, která bude mít vždycky větší odpor než vzduch. A plavky s principem superkavitace? Už jste někdy plavali rychlostí přes 20m/s (72 km/h), aby se superkavitace mohla projevit? Navíc při tom nesmíte zabírat do vody, ale pohybvat se díky vlastnímu prdění. Tady autor přímo věší bulíky na nos a čeká, že mu budou sežrány.
  • Dal jsem vám + ale dodávám,že záleží na systému a tím je kapitalismus! I když je Čína "komunistická" tak by mohla být i horší.Systém/nebudu ho nazývat/ ať je jakýkoliv tak by měl zajistit všem práci/seberealizaci/ a nebo i zavést povinost pracovat aby nebylo příživníků!
    Absolutní stav ale nebude nikdy !
  • Přeju to Číňanům, aby konečně porazili hnusně nafoukané, diktátorské a válečnické, fašistické a teroristické Amíky., co chtějí třetí světovou válku a genocidu lidí díky svým gigadluhům. .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit