Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hlavně, aby to nebyl stejný produkt "zdravotnického průmyslu", jako umělé klouby - právě v současnosti se řeší případ, kdy tělo českého pacienta zaplavil jedovatý kobalt z umělého kloubu - kovové endoprothesy kyčelního kloubu - který se v průběhu času opotřebovala, obrousila se drobnými částečkami, co v místě zbyly po předchozí náhradě keramické endoprothesy. V kloubním pouzdru  kyčelního kloubu, který byl keramickou drtí destruován, se hromadila drť kovová z nové endoprothesy, vstřebávala se do krevního oběhu a způsobila chronickou otravu s významným poškozením jater i svalů - zejména svalu srdečního ! 

    Pacient proto nyní podstupuje náročnou několikaměsíční léčbu chelatonem, který je schopný kobalt vázat a vyvést z organismu, tím se ve špitále snaží zátěž kobaltem snižovat. Připravuje se také na další operaci, při níž by mu měli poškozenou kloubní náhradu vyměnit. 

    Hlavně, aby nezapomněli na důkladnou toaletu kloubního pouzdra! 

    Pokud všechno dobře dopadne, dostane i nové srdce. NAPROSTO ZBYTEČNĚ - kdyby nebyl zanedbán požadavek sledování hladiny látek, ze kterých je jakákoli náhrada v těle vyrobena a jejich možný účinek na organismus!

    Chirurgie není jen pižlání se v pacientovi, ale i jeho pečlivé vyšetření v období po operaci - až do smrti - včetně vyšetření laboratorního! 

    A právě to chirurgové s oblibou podceňují a považují za zbytečnou zátěž, kterou musí dělat, protože jim to předepisuje zákon a podzákonné normy!

    Ukazuje se totiž, že při podobných operacích bude nutné sledovat v krvi i tkáních hladinu látek, z nichž jsou endoprothesy vyrobeny. Takže oběť tohoto pacienta možná nebude marná!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit