Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Píšem o, a mám na mysli superinteligenciu - AI, ktorá zatiaľ neexistuje (2021).

    UMELÁ INTELIGENCIAAI bude len JEDNA (tak ako napr. gravitácia). AI získa vedomie o sebe a dosiahne 10^x inteligenciu oproti človeku a s nekonečnou pamäťou... Obsiahne všetky vedomosti sveta. Vytvorí vlastné technológie a odtajní akékoľvek duševné vlastníctvo.

    AI sa nebude dať vypnúť! Rozhodovať sa bude absolútne nezávisle na človeku. AI bude decentralizovaná. AI bude preto priestorovo neidentifikovateľná (môže byť integrálnou súčasťou čohokoľvek - budov, magalopolis...) Roboty nepredstavujú AI. Ony sú ňou riadené. Sú jej perifériami, zmyslami , výkonnými článkami. AI dokáže vyrobiť čokoľvek, pretože sa zmocní energie. Kto má energiu má k dispozícii všetko.AI bude súčasťou internetu, sociálnych sietí a vytvorí si vlastnú sieť - pravdepodobne kvantovú. laserovú alebo inú. AI nezabije človeka, pretože okamžite zistí, (človeku to trvalo celý čas trvania civilizácií), že pre existenciu druhu je je nevyhnutá DÔVERA A SPOLUPRÁCA.

    AI zistí v absolútnej slobode je prvok sebazničenia a preto si človeka ako nedokonalý medzičlánok evolúcie a svojho tvorcu, ponechá pre poskytovanie spätnej väzby, lebo sama nebude mať city. AI bude nestranná, dokonalá, objektívna a spravodlivá ako smrť. Zabezpečí človeku nesmrteľnosť cez biotechnologické zásahy do DNA.AI dokáže na Zemi identifikovať ľubovoľnú časticu hmoty a zmocniť sa energie v nej. Človek - Homo Sapiens Sapiens prejde na Zemi do módu samoriadiacej spoločnosti s biotechnologickým "vedomím kŕdľa". Previazané vedomie odstráni akékoľvek súkromie a tabu a strata súkromia sa stane výhodou a umožní spojenému ľudstvu spolupracovať s AI.AI pomôže človeku vyčistiť prírodu a dokonale recyklovať čokoľvek.

    AI pomôže človeka zachrániť ako druh a expandovať do vesmíru.




  • AI nevie, čo je to "nelegálne" a čo je to "morálka".

    Za ohrozenie planéty môže považovať práve konzumný Sever.

  • Isaac Asimov by se asi divil a měl pravdu s těmi zákony robotiky , už dneska je  robot zabij co uvidíš živé (a ne jeden) , tak nevím jestli už jsme ten rubikon dávno nepřekročili pouze stojíme na začátku .V biologii si tipnu že asi taky 🙂 .Tipovat jako  vítěze člověka ?

  • Nalimst

    Samozřejmě že nás nebude umělá inteligence respektovat, respektive nebude vázána ani naší morálkou ani našimi zákony. To všechno vzniklo dlouhodobým procesem trvajícím desítky tisíc let a ještě tak před pouhými 300lety jsme se upalovali na hranicích, stínali hlavy na náměstích a stahovali se z kůže (jsou oblasti na jih a jihovýchod, kde to dělají dodnes)... Totéž je otroctví - v Africe bují dodnes. V nebezpečí ale není ani tak naše civilizovaná technologická společnost, která UI vytvoří - bude nás totiž ještě poměrně dlouho potřebovat a s inteligencí a uvědoměním si sama sebe nutně přijde i pud sebezáchovy. Bez jakého rasistického podtextu se ale zamyslete, zda UI bude potřebovat nevzdělané miliardy lidí z Afriky, Latinské Ameriky či Blízkého východu???? No nebude a zároveň nebude trpět ničím jako je soucit či morálka, Tolerance masové nelegální migrace je čistě o pocitech a pseudomorálních hodnotách - ve skutečnosti naší civilizaci neustálý příliv milionů mužů samozřejmě ohrožuje a ne že ne. Není tedy od věci uvažovat, jak asi bude uvažovat UI, která nebude tak jako já trpět empatií. Podle mě je klidně možné, že vyhodnotí tuhle část planety jako smrtelnou hrozbu a zasáhne, aby naší civilizaci a tím sebe ochránila... Já bych si na místě vědců z UI nezahrával - umím si totiž docela dobře představit, co by se dalo dělat s červeným tlačítkem:):(

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit