Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Články typu ano, ale... !, jsou na dvě věci.

Donedávna velmi chválený inzulin Ozempic už také byl odhalen. Má minimálně tří průvodní jevy: způsobuje zácpu, způsobuje zpomalení vyprazdňování žaludku - tedy ten kdo se více nají, u toho hrozí, že mu potrava v žaludku začne hnít. A také způsobuje nějaké motání hlavy. Člověk může až vrávorat. Ve Spojených státech mnoho hlavně žen muselo tento lék vysadit. Je žádaný nejen kvůli nahrazení běžného inzulinu, u kterého se dostavuje u 74 % pacientů rezistence na klasický inzulin (minimálně částečná), ale kvazilékáři ho tvrdošíjně předepisují, protože tak se to přece dělá a nevadí jim, že zbytečným ničením jader vlastně pacienta zabíjejí. Jsou vlastně sérioví vrazi s pojišťovnou v zádech. Proč pojišťovnou? Protože ta u lékaře sleduje výdaje na jednoho pacienta a pro přepsání velmi smysluplných podpůrných léků, tedy krátkého inzulínu Fiasp a tabletek Prolong 500 (a už je překročen limit peněz) - ten je pro odstranění rezistence nezbytný - buňky jsou donuceny běžný inzulín vstřebat a podle mých zkušeností stačí pak asi třetinová dávka běžného inzulínu, tedy vstříknout jen 12 místo 32. To ovšem svému lékaři neříkám. Používám dlouhý inzulín - jedna aplikace ráno, s názvem Tresiba. Já jsem pohádce s předchozí kvazilékařkou, potenciální sériovou vražedkyní, změnil diabetologa. Zda jste rezistentní, byť částečně, si můžete snadno zjistit - od rána si inzulín neaplikujte a jezte ten den tak, jako každý jiný den. Když se hladina cukru nezvýší, nebo se zvýší jen málo, jste na inzulin rezistentní. To je normální. Inzulín je nejprodávanější takélék, proto se bude stále takto vražedně předepisovat. Inzulín také paradoxně způsobuje zvýšenou chuť k jídlu - přitom diabetologové kladou důraz abychom málo jedli a více se pohybovali - to ale skoro žádný pacient nedodržuje. Nyní mám internistu, který pracuje v nemocnici a má jiné možnosti. A tak jsem z původní hladiny cukru 15 až 17 (před tím i 22 a dostavila se mi lupénka) dosáhl hladiny cukru cca 7 až 9.  Někdy 6,6 - to už se musím pomalu starat, aby se nedostavila hyperglykemie, tedy příliš nízká hladina cukru, kdy by hrozilo omdlení. Mám k tomu nachystaný med a jsou na to i speciální tabletky. Asi vyhovuje běžný cukr do kávy nebo čaje. Diabetik by se neměl trápit hladem, natož půstem. Několik soust je nutně třeba spolknou i dopoledne a odpoledne. Rozhodně však je třeba omezit příjem příloh na polovinu. Tedy brambor, rýže, těstovin, luštěnin. Rozhodně jíst místo bílého pečiva tmavý žitný chléb. Škrob se mění na hladinu cukru a ta je náš nepřítel. Cukrovka je nevyléčitelná. Jíst maso celkem moc, z hlediska hladiny cukru, neškodí, pokud není tučné.

Ozempic je ve světě předepisován také pro schopnost způsobit hubnutí. Elon Musk zhubl po Ozempicu 10 kg. Většinou je to spíše 5 kg. V ČR je zakázáno ho předepisovat na hubnutí. Asi proto, že je často nedostatkový a může být dosažitelný jen v lékárnách které mají jeho dodávání smluvně zajištěno.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit