Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Stavím u lidí různé zahradní altány a další podobné věci, takže bych řekl, že se dostanu fakt na různé typy zahrad a přístupů. A co se týče kvality zeleniny, tak spousta drobných zahradníků má fakt výborná rajčata a celkově zeleninu – to, že se pak dostane na pulty obchodních domů a hypermarketů blaf ze Španělska, to není věc genetického šlechtění

  • Sedlák byl chytrý hospodář, stát je hloupý hospodář plný neznalých politiků, kteří jsou jen od slova, někteří ani to. *1*
  • Proč to lidé kupují. Všichni mlčí a kupují. Potraviny jsou všechny plné škodlivin, Češi snesou všechno. Kde jsou ty staré časy, když lidé žili skromně a na bramborách si pochutnali. Masa se jedlo méně a nebylo napíchané vodou. Co dělají naší politikové, proč nepodpoří naše zemědělství a byli jsme soběstační skoro ve všem. Havloisté tu všechno zničili, co tu fungovalo. Hloupý stát, který nechce být v zemědělství soběstačný. Je špatný hospodář.
  • To je ten zasraný kapitalismus, po kterém lidi toužili. Vlastně to není ani kapitalismus. Ještě moc desítek let to budou lidé snášet, než tento režim padne a nastane jiný snad lepší.t
  • Pěstujeme rajčata na zahradě , jsou chuťově moc dobrá. Je to sezonní zelenina a v zimě nepotřebujeme kupovat ty bez chuti. Má se jíst sezonní zelenina a ovoce. K čemu je, když jsou tím supermarkety zapráskané, ale kvalita na nule a stojí nekřesťanské peníze. Zelí je zdravé a cenově dostupné. Co je české, je nejlepší.
  • Dovolila jsem si napsat diskuzi a uz nesmim psat anonymne ve zpravach.Pani maji starosti o pocty,koryta,rozdavaji si nehorazne penize.Ale duchodcum pridaji par 100,sobe tisice a hned se o moc vse lidem zdrazi.Driv duchodci dostavali priplatek zdarma na uhli,po kampani delnici dostavali na kila cukr,byli ruzne vyhody,nyni se lidem jen berou penize,vsude same sizeniny...Lide ziji nuzne,berou se jim zakony jen dalsi penize,ale pani nekteri ani nikdy nedelali,ve snemovne jich sedi malo,maji nehorazne platy,to ani driv si takove penize nedovolili ani komousi.Stale jen se resi pocty,volby,kdyby se tak resila i zem,lidi,aby tu bylo lip...
  • Tak ta věda, zdá se, stojí za starou bačkoru. Naši dědové věděli i bez akademických titulů, že když dopřejí poli dobrý hnůj a budou dostatečné srážky, bude zdravá úroda. Inu to je tak, když se začali nafoukanci plést Pánu Bohu do řemesla. A to je ve všem!
  • Driv jidlo chutnalo,ze se dalo vychutnavat.Nyni salam je jak igelit,ovoce se hned kazi,ci je prezrale,vse skoro bez chuti...Clovek si musi hlidat co ji,aby mu porad nebylo jen zle...Zmizel kapiovy tvaroh.syr,parizanka,byly driv termixi merunkove,vinove,kavove,citronove,moc druhu,chutne.Nyni nektere chutnaji,ale jsou i praskove ty jsou jak hmota,da se poznat,zda jsou ty kvalitnejsi,ci ty horsi...Pamatuji na chute drive,to byla dobrota.Byly kvalitni mosty,druhy,nyni sizene dzusy,co je po nich
    i zle...Nyni mi malo co chutna a i jsem prestala pit mleko,co jsem driv ho pila moc.
    V prirode rostly jablone,spendliky,mirabelky,ryngle,visne,co jsme se vseho najedli,zavarovalo se,peklo a nyni vse je zniceno...Panenske jablka jsme sbirali do vanicky,aby byly na zimu,dnes deti nevedi uz co to je,neznaji angrest,ryngle,blumy apod...Je jen vyber,na pridel z letaku,jinak co bylo ovoce vseho moc,dnes se uz nesezene...Kubanske stavnate krvave pomerance,to byla dobrota,moc toho chutneho zaniklo,jime same sizeniny...Styska se mi i po zmrline zelene Gondole,byly poctive delane ze smetany a ne co nyni z ochucenin,fuj...
  • Svět s lidstvem spěje do sra*ek. Každý hloupý sedlák ví, že každá zelenina a každé ovoce potřebuje to své. Konkrétně rajčata potřebují dobrou a vyhnojenou zeminu, sluníčko, pravidelnou zálivku a hlavně svůj čas na dozrání. Vědci nedávno vyzkoumali, že rajčata lze pěstovat hydroponivky ve foliovnících a jejich růst a velikost lze ovlivnit chemickými šmejdy. A aby vydržely přepravu, je nutné je utrhnout ještě zelené. Viděl jsem vše na jihu Španělska a od té doby rajčata nejím. Fuj.
  • Páni vědci ale zapomněli na další zásadní problém těch umělohmotných rajčat: a sice jejich vodnatelnost. Navrátit rajčatům jejich chuť bez výrazného zvýšení cukernatosti patrně lze, ale když si takové dnešní rajče dáte na pánvičku a chcete je na oleji podusit či opéct, výsledkem je jakási vodnatá nechutná vybledlá břečka. Rajčatům myslím chybí i karoteny. Dneska už český ani slovenský rajský protlak také nechutná jako kdysi, protože je zahušťován z důvodů té vodnatelnosti rajčat modifikovaným ŠKROBEM! Nejhnusnější rajčata už dnes nejsou jenom ta skleníková holandská, ale i španělská, ba i chorvatská nebo marocká. A koupit dnes dobrou českou sazenici rajčat na zahrádku je už také obtížné. Tak ať vědci rychle napraví, co sami pod diktátem obchodníků zmrvili
  • Výzkum pro výzkum. Nejprve vědci zkoumali, jak a co dělat, aby rajčata byla velká, barevná, tvrdá, ale bez chuti. Teď zase zkoumají, jak to napravit, aby rajčata byla zase normální a chutná. Každý zahrádkář ale ví, a nemusí být ani vědec, že rajčata potřebuji kromě vody hlavně slunko a ne skleník, nebo umělé světlo. Potom mají chuť takovou, jak rajčata mají mít. Takže výzkum opravdu jenom pro výzkum.
  • Většina prodávaných rajčat je absolutně bez chuti hlavně proto, že je natrhají skoro zelená a dozrávají někde ve skladech či umělých dozrávárnách, bez sluníčka. Tak jakou pak mohou mít chuť.... obávám se, že tohle žádné nové kultivary nevyřeší.
  • Nejlepší rajčata jsou doma ze zahrádky , a nejen rajčata i ostatní věci protože se sklízí ideálně zralé a jsou absolutně čerstvá , a domácí jehněčí taky nemá chybu .... *3*
  • Nebudem naříkat "vědci" nám udělají rajčata ale i jiné produkty s plastů a nebo třeba s plastelíny a budem baštit až se nám budou dělat boule za ušima jak říkala moje babička !?!!
  • Rozdíl mezi letními a zimními sklizněmi u nás moc není. Určitě ne v množství vitamínů na gram. Vše je pětované ve sklenících v Holandsku a v Itálii, Polsku. Nejblíže lze koupit rajčata v tržnici v Maďarsku a v Chorvatsku, ale musíte vědět kde a jaké. *11*
  • Stejný problém je i u jablek...jsou na pohled krásná, ale všechna chutnají podezřele stejně umělohmotně. Kde je např. zimní odrůda Kožíšek?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit