Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Josefporr

    Autora článku bych odkázal na knihu Karin Bojsová "Mých prvních 54000 let." Kde jasně popisuje to, co je uvedeno nejasně a zamotaně v článku.

    Obyvatelé Evropy se skládají ze tří vrstev. První vrstva jsou lovci a sběrači, kteří zde přežili dobu ledovou. Měli být dost  shnědí, ale s modrýma očima. Druhá vrstva jsou zemědělci ze Středního východu, kteří v historicky krátké době zemědělsky zkultivovali Evropu až k pohoří Ural.

    Třetí vrstva, ta nejdůležitější, která převálcovala stávající domorodce je expanze Ariů, pastevců, z ruských stepí od Kaspiku, kteří přinesli vozy s koly, ochočené koně, výrobu bronzu, tkaní látek, nové náboženství, novou řeč. V západní Evropě se mluví o kultuře šňůrové keramiky, ve střední Evropě o kultuře zvoncových pohárů. Jejich průnikem vznikla únětická kultura, od západní ke střední Evropě.

    Autorka knihy označuje objevení se Ariů jako počátek dominance bílého muže ve světě.

    Postupně se diferencovali na Řeky,  Římany,  Kelty, Germány, Slovany. Jiné kmeny Ariů si podmanili jihozápadní Asii, dnešní Indii,  Pakistán,  Afganistán, Irán, Kurdové....Ve všech těchto zemí se mluví  příbuznými jazyky vzniklými z původní řečí Ariů a mluví jimi víc jak polovina obyvatel světa, označují se jako indoevropské.

    Archeologové sledují pohyb lidí přes tzv. haploskupiny. Zřetelně rozlišují dvě příbuzné haploskupiny ,  slovanskou haploskupinu R1a a germánskou R1b. V Českých zemích tyto haploskupiny jsou zhruba vyrovnané po 30%, zbytek jsou jiné, cizí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit