Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinZikmund

    Hypotéza simulace není vyloučená, ale existují i protiargumenty. Vzpomínám si na dva. Prvním je existence iracionálních čísel, např. pí. Jestliže má číslo nekonečný rozvoj, všechen výpočetní výkon padne na něj.

    Druhý je daný tím, že i simulace potřebuje k chodu atomy, kterých je v pozorovatelném vesmíru konečné množství (10 na 80.). Simulace vesmíru by tak potřebovala hmotu převyšující množství dostupné hmoty.

    A pak je tu samozřejmě statistický argument, a sice, že drtivá většina hypotéz napříč historií byla mylná, takže je skoro 100% jistota, že hypotéza simulace je mylná také :)

  • Je zajímavé sledovat, jak věda se zpožděním přichází na skutečnosti, které malé děti (než dospějí a režim jim vygumuje mozek k obrazu svému) a mystici znají odjakživa. Před filmem Matrix byl například také film Nekonečný příběh, který pohádkovou formou popisoval jak se prolíná takzvaný "reálný svět" s říší Fantazie. Všichni jsme účastníky jedné obrovské Simulace a částí JEDNOHO VĚDOMÍ. Jediný rozdíl je v tom, že takzvaní Osvícení (Kristus Buddha, Kršna....) si to uvědomují a hrají Hru vědomě a znají pravidla a určují vývoj Hry při vědomí že jsou součástí JEDINÉHO ORGANISMU. Nevědomí, kteří zatím Iluzi neprohlédli, mají pocit, že jsou zmítáni "náhodnými" okolnostmi Života a Reality a že jsou odděleni od ostatních a zbytku světa a vesmíru. A přitom se Pravda nabízí přímo před očima každému..........jak mikrosvět tak makrosvět. Například když se podíváme dolů, kolem protonu obíhají elektrony. A stejný model máme když se podíváme na sluneční soustavu, galaxie, kupy galaxií atd. A přitom nic z toho není pevná hmota, je to jen JEDNA A TA SAMÁ ENERGIE POUZE VE VIBRAČNÍ FREKVENCI. Jako se například látka známá jako H2O mění v závislosti na frekvenci střídavě v plyn, tekutinu nebo pevnou hmotu. A tak naše těla a mozky jsou součástí JEDINÉHO TĚLA A MOZKU. Jen hrajeme hry, kdy si naordinujeme amnézii a pak si hrajeme třeba na katolické inkvizitory kteří pronásledují Kathary, pak si hrajeme  například střídavě na Komunisty, Fašisty, Kapitalisty, Materialisty, Satanisty a nevím koho ještě a vždy pronásledujeme své vlastní části SEBE SAMA které vnímáme jako ohrožení naší momentální ideologie a náboženství. SVĚT JE JEDNO VELKÉ DIVADLO PLNÉ TRIKŮ KULIS ILUZE A ZÁBAVY........

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit