Přejít na výpis diskuzí

Znečištění ovzduší v Evropě ročně zabije 800 tisíc lidí, celosvětově desetinásobek

20.3.2019 19:16
Ladislav Loukota 7 příspěvků

Přítomnost jemných částeček ve vzduchu je jedním z největších zdravotních problémů planety. Došla k tomu alespoň nová studie, která na základě přesnějších modelů spočítala míru úmrtí způsobenou chorobami vyvolanými znečištěním vzduchu. Krom rizika pro dýchací ústrojí můžou částečky, za něž jsou nejvíc...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Naprosto nedůvěryhodná smečka rádoby"vědců" - kterou odhalila aféra CLIMATEGATE - a ta nejvíce dehonestovala rádoby"vědce" z Climate Research Unit na Východoanglické univerzitě!

    Před zasedáním mezinárodní klimatické konference v Kodani v roce 2009 na internetu byla zveřejněna korespondence těchto "klimatologů" a pisatele těch mailů usvědčila z manipulace s daty (i několik let starými), získanými skutečným měřením klimatických jevů - od kterých se jimi zveřejněná data lišila. 

    Tzv "klimatologové" upravovali m.j. grafy teplot z posledního tisíciletí tak, aby to bylo v souladu s jejich teorií o oteplování.

    Ale porovnáním jejich dat s archivovanými záznamy o měření odkrylo dost velké rozdíly a odhalilo jejich SPROSTÝ PODVOD!

  • KIMCID

    Přirozená selekce. Přežije jen ten silnější.

  • vanhorne

    Kdy zacnou studyrovat ucinky chemickych a umelych vylepsovadel chuti v krmivu? Jedy ktere jsou zamerne pridavany do pozivatin jako treba ochucovadlo mouky. Dobra mouka semleta z cisteho nevylepseneho obili nepotrebuje zadne svinstvo k vylepseni chuti. Ten ruznobarevny porost co se za par dnu objevi na zapomenutem krajicku chleba z mouky urcite nepochazi, ten ma na svedomi jedine ochucovaci chemie. Trvanlivost mleka 6 mesicu, to je hezka chemicka hovadina. Kolik takove krmivo zabije za rok lidi?

    • Je to přesně naopak.

      Různobarevný porost, který se objeví na chlebu je soubor plísní, které rozkládají škroby. Na sofistikovaných výrobcích, které "i bez ledničky vydrží dlouho, dlouho čerstvé" (cituji z reklamního sloganu), protože jsou do nich přidány konzervanty, plíseň nevyroste, nebo nevyroste ve srovnatelném čase a vlhkosti.

      Příklad: plíseň z černého chleba, Penicillium roqueforti, byla před mnoha lety základem pro vypěstování kultury, kterou se očkuje sýr.

      Trvanlivost mléka 6 měsíců není chemická hovadina, ale praktická aplikace vynálezu Dr.Louise Pasteura - tepelné zničení stávající mikroflory a zabránění kontaminaci novou.

  • "Abychom to srovnali, znečištění vzduchu způsobuje více úmrtí než kouření tabákových produktů," vyjádřil se ke studii profesor Thomas Münzel z kardiologického oddělení zdravotního centra v německé Mohuči,

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    z výše  zjištěného plyne jediný závěr. MUSÍ SE ZAVÉST POVINNĚ KOUŘENÍ. Poněvadž kuřáci vdechují skrze cigaretový filtr a jsou tudíž zdravější než nekuřáci dýchající bez filtru. Takže každý bude povinně kouřit páč to prospívá zdraví. Druhá alternativa je že se zavede povinné nošení plynových masek. Stagnující ekonomiku s přeplněnými regály všemožným myslitelným zbožím by toto nařízení jistě oživilo....zas by bylo chvíli co vyrábět a prodávat.....v oblasti produkce a prodeje plynových masek je evidentní díra na trhu a veliké rezervy dalšího růstu HDP.....😯

  • v jedné východoslovenské hospůdce prý byl nápis:

    "Tu v tej pivnici, něpozvoli še kurici.

    Kto se prichyci, temu še tá cigaretla

    hen tým horiacim koncom vopchá do rici."

    😀😂😛

  • A proto naši horliví zdravotničtí novátoři zakázali kouření  v hospodách, abychom se zřejmě kochali nadějí, že jemné škodlivé částečky ve vzduchu již nebudou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit