Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Před 40ceti lety bylo na zemi 3 miliardy lidí dnes 8 miliard a kolik za těch 40let přibylo aut to asi nikdo nikdy nespočítá , takže už jen kvůli tomuto nárůstu je jisté že zároveň narůstá i znečištění a i když u nás to třeba tak nevypadá neznamená to ještě že se nás to netýká, neboť žijeme přece všichni na stejné planetě.
  • přesně tak. Také si pamatuji, jak vypadala voda v řekách. Plavalo tam ledasco, všelijaké šlemy, voda byla zakalená, vypadala odpudivě. Každý tam vypouštěl kdeco. Fabriky chrlily hustý černý kouř. Lesy v Krušných horách mizely díky tomu, co elektrárny a továrny vapouštěly do ovzduší. 

    I z plodiny z aut a náklaďáků mnohonásobně ubyly. To jsou ty všelijaké "Euro". Ani nevím jaké je poslední -  Euro 7?

    Proto mně štvě, když se někde tvrdí (greténismus), že se tady za poslední desítky let nic pro zlepšení nic neudělalo

    Ještě pamatuji dobu, kdy jsem jako malý kluk na káře vyvážel odpad na "smeťák", který tvořila větší díra asi 2 km od vesnice. To nebylo nic načerno. To byl legální standard a vozila to tam celá vesnice.

    V té době ještě na vesnici nebyly žádné popelnice a pravidelný svoz. A nikoho nenapadlo nějaké třídění odpadů. Pouze kov se dával na stranu a pak byl vyhlášen den, kdy ho budou svářžet hasiči, tak to každý naházel před barák, hasiči to odvezli, zpeněžili a nechali na svoji činnost.

    Je fakt, že v té době toho odpadu bylo daleko, daleko méně. Mít něco z plastu byla výjimka


  • "Znečištění neprospívá lidskému zdraví, naopak ho poškozuje. Na tom se patrně shodneme."

    .

    Já se na tom neshodnu. Tedy ne tak zcela. Dám kontrolní otázky. 

    1. Když se napije třeba Ind (Egypťan apod.) z jeho místních zdrojů vody, otráví se nebo bude mít zdravotní problémy? 

    2. Když tam pojedete vy a napijete se té samé vody, budete na tom stejně jaklo místní a nehrozí vám také žádné zdravotní problémy?

    3. Když ten Ind (Egypťan) přijede k vám domů a napije se vaší vody, kterou konzumujete, bude mít zdravotní problémy?

    Mohli bychom i porovnat kvalitu masa, které je v jistých zemích prodáváno na tržnicích a jen tam leží a není v žádných chladících boxex, mouch na něj nejen kálí a přesto tam lidé neumírají na otravu masem. Tím chci říct, že naše evropská a americká touha mít všechno co nejvíc čisté a sterilizované se sice může jevit jako boj proti nemocem, ale zároveň to s sebou nese naši oslabující se imunitu.Proč klesá účinnost antibiotik nebo jedů na potkany apod.? Protože každý organismus si vytváří protilátky, či se jeho organismus geneticky mění tak, aby se těm "jedům" přizpůsobil.Pokud byste narozené dítě drželi v naprosto sterilním (neznečištěném) prostředí třeba do jeho 15 let a pak ho pustili do běžného prostředí, myslíte, že by to pro něho bylo dobře? Znečištění sice krátkodobě zdraví neprospívá, ale z dlouhodobého hlediska se mu většinou živý organismus přizpůsobuje. Koneckonců i očkování je o tom, aby se váš organismus toxikoval (znečistil) a tělo začalo proti tomuto "znečištění" bojovat a vytvářelo si protilátky.

    Takže pokud bych respektoval větu, že znečištění neprospívá lidskému zdraví, musím uvést že i nadměrná čistota a sterilita neprospívá lidskému zdraví a je schopna negativně ovlivnit další generace našich potomků a to samozřejmě negativně 

  • Před 40 ti lety bylo ovzduší a příroda velmi zdevastované. Řeky barevné, pole s pesticidy a vzduch občas nedýchatelný. Dnes je vše násobně lepší, jen se nás někdo pokouší přesvědčovat, že to tak není. Ale je možné, že jsou to právě Ti, na nichž se to za mládí podepsalo.... 

  • KIMCID

    Za komárů decka jezdili do jeskyní kvůli špatnému vzduchu. Teď jsou díky antibiotikum a sterilitě ještě víc nemocný než za nás

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit