Přejít na výpis diskuzí

Arash T. Riahi

OSOBNOST 10.2.2020 
12 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinDyntar

    Když máš odvahu a hold kuráž na takový komentář, nemáš už odvahu a kuráž na to vyjít ven ze své anonymity že? Ze strachu? Já tu anonymně nepíšu, a k české Justici, k tomu jak nefunguje tu mám své výhrady, jak je vubec možné že proč stále v Česku Invalidním duchodcum se 3 stupněm není řádně státem vyplácený ID?!!! Nejsem jediný případ. Mají se bez penez soudit nebo se raději na protest upálit??? Nevím, ale to druhý je vždy snazší.

  • ok Dyntare , ale musí dělat a né se válet na dávkách , holt bude potlačena právo na "důstojný život bez práce" , ono to stačí u místních. Někdy mi připadá že čím hojnější dávky tak pak větší dávky z akáčka do místních bezbranejch obyvatel .

    • MartinDyntar

      Zeptej se české justice jak je v tomhle českém státě vubec možné že proč stále invalidním duchodcum, kteří dokonce mají přiznanou invaliditidu ve 3.stupni není stále (vubec) řádně vyplácený ID????!!!!!!!!!!!!!!!! Já jsem také ID.ve 3.stupni a závislí na pruměrných sociálních dávkách nedosahující dustojné finanční výše. A nejsem jediný v tomhle státě v téhle situaci. Po tom všem jsem ztratil duvěru v českou justici!!!!!!!!!!!!!! Mám se na protest proti nevyplácení ID. bez peněz soudit anebo se mám raději upálit???!!!!!! To první není možné, ale to druhé je. Přijde mě martinko že jsi uplně mimo, hold nevíš jak to v tomhle státě pro druhé lidi chodí. S takovými názory si raději už poslechni xenofobní a rasistický texty fašistického ortelu anebo výroky skaženého republikána Okamury.

  • MartinDyntar

    Evropa se otřásá v základech a hroutí se imigrační vlnou uprchlíku žádajících o azyl. Přesto je třeba mit pochopení pro takové lidi a pro imigrační politiku, nejedná se jen o jednotlivce, ale i o celé rodiny s dětmi. Tento autentický film "Ein Augenblick Freiheit" (2008) je toho jasným dokladem. Kolik iráncu ještě bude muset tajně utíkat ze své země před chudobou a bídou, před terrorem islámské ideologie na cestě za rovnými právy, za svobodou a demokracií na západ do Evropy a kolik jich ještě bude deportováno zpět do své země kde budou politicky vězněni nebo popraveni. Snímek "Ein Augenblick Freiheit" na předloze autentické životní události je toho dukazem, nakolik nás zbavuje osobních předsudku (obzvláště xenofobie) k přistěhovalcum. Jenom mě je při sledování toho filmu vždy nesmírně líto těch dětí co si museli prožít a protrpět tak těžké dětství, a to k filmu naopak tolik patří.

  • MartinDyntar

    Velmi nadaný, skutečně vyjímečně talentovaný a ambiciozní iránský filmař. Na MFF uspěl se snímkem "Ein Augenblick Freiheit" (Na Chvíli Svobodní) uvedené v ČT na ČT2 a na Artu. Velké poděkování!!

  • MartinDyntar
    Ačkoliv znám od něj jen snímek "Ein Augenblick Freiheit" hluboce si tohoto filmaře vážim. Pro mne osobně srdeční záležitost.
  • MartinDyntar
    Roku 2008 natočil filmový snímek EIN AUGENBLICK FREIHEIT, které na světových MFF zaslouzene posbíralo řadu ocenění. Jenom mně je vždy při sledování filmu nesmirne lito těch děti co si museli prožit a vytrpět tak těžké dětství. Film o migrantech, kteří drží při sobe, utíkajíci před potlačováním lidských práv a svobod ve sve zemi v Íránu za vytouženou svobodou a demokracii za politickým azylem, udeleneho od OSN do Evropy. Štěstí a šťastný život není však realne dosažitelný pro všechny migranty. Někteří vízum pro vycestování do Evropy nedostanou a jini jsou deportovani zpět do své vlasti do Íránu, kde jsou samozvanou Islámskou republikou pak bez jakéhokoliv radneho a spravedliveho soudního procesu politicky popraveni. Film o zoufalství, o soudržnosti i naději na novy a lepší život je opětovne o hledání nového domova a životní jistoty je pro dnešní lhostejnou a egoisticky zaměřenou konzumní společnost velmi poucne - film který je svým dějem a tématem stále ve společnosti hluboce aktuální nenechá domnívám se nikoho z nás chladným a lhostejným k migrantům a vůbec k problému migrace. Film navíc osvobozuje od xenofobie a rasismu, nejen diváky tohoto filmu, ale hluboce lidsky a emotivne. Na to by se nemělo nikdy zapomínat.
  • MartinDyntar
    Ein Augenblick Freiheit (2008, Na Chvíli Svobodní) Překrásný kus filmařiny v koprodukci Rakousko-Francie-Turecko...překrásný kus filmařiny na který se nezapomíná!! Íránský filmař si jednoznacne zaslouží respekt, uctu filmových diváků a uznání filmových kritiků jako málokdo. Nedocenene sociální drama na předloze skutečné životní události. Kdo neviděl, neocení a nepochopí. Velká škoda!
  • MartinDyntar
    Tenhle Íránec si jednoznacne zaslouží nejvyšší respekt a uctu a uznání za koprodukční film o migrantech miricich před terrorem islámské republiky do vysněné Evropy za politickým azylem za film EIN AUGENBLICK FREIHEIT (Na Chvíli Svobodní) Výjimečna kamera a mimořádný film který mě svou upřímností a věrohodnosti a přesvědčivosti nepřestane hluboce dojimat k slzám. Protoze štěstí trvá velice krátce a není dosažitelne pro všechny. Nezapominejme nikdy na to!!
  • MartinDyntar
    Íránec Arash T.Riahi - mimoradne nadaný filmař: divácky i kriticky nejocenovanejsi film na předloze skutečné životní události Ein Augenblick Freiheit (Na Chvili Svobodni)
  • MartinDyntar

    Tak tohoto chlapíka si uprimne moc vazim a obdivuji ho pro film Na Chvíli Svobodní. Moc krásný film!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit