Přejít na výpis diskuzí

Daniela Drtinová

OSOBNOST 23.1.2011 
76 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Koukal jsem na tu ženskou a to konkrétně na rozhovor ze Sládkem. To je prostě paní Drtinová a v žádném případě to není moderátorka. Její naprosto nevhodné chování, tupost a nevzdělanost je strašná. Je to vůbec možné, že se do televize dostane takové nemehlo?
  • Jste velmi atraktivni a chytra zena.
    • Jste velmi atraktivni a chytra zena ? - jen trochu arogantní a straníte jen svým oblíbencům, ostatní nedůstojně napadáte
  • Veselhana
    Paní Drtinová, dnes prvně jste mne překvapila naprosto pro Vás nezvyklým kladným přístupem k hostovi, jímž byl mnou obdivovaný José Cura.

    Nesleduji pravidelně Váš pořad z častého důvodu nesouhlasu s Vašimi názory, taky způsobem, kterým debaty s hosty vedete, protože jsem jednou tak stará, než Vy a nevychovanost, arogance, uštěpačnost a drzost byly nám zakazovány.

    Dnes jste mně vyrazila dech - taky blahopřeji k Vaší španělštině. Kéž by novináři zůstávali slušnými lidmi i při nesouhlasných rozhovorech.
  • Fanatička nejhrubšího zrna, až mi jí je holky líto! Jak tady bylo bez lidí tohoto ražení hezky. Kde se v nich berou ty neskutečný bláboly, jak tu bylo za socialismu všechno špatný. Nejsem tak starej, ale ani zas tak mladej , abych si nepamatoval, že tady platily zákony a pravidla které se dodržovaly.
  • Až Vás znásilní emigrant jsem zvědav co pak budete povídat?
  • mildik
    Paní Drtinová. Sledoval jsem váš rozhovor s kandidátem do Senátu p. Fraňkem a nestačil jsem se divit vaší nepřipraveností, absolutní neznalostí historie, neprofesialitou vedení rozhovoru a zesměšňováním vašeho hosta. Vybrala jste si do vaší televize velice slabého oponenta a to vám velice nahrávalo. Neustále jste svého hosta přesvědčovala o tom, jak za "komunismu" ( mimochodem, žádný komunismus u nás nikdy nebyl, pletete si ho se socialismem )nemohli lidé vyjíždět do zahraničí a vzdělávat se, nemohli se kvalitně léčit a byli zde utiskováni, zavíráni a diskriminováni. Mluvíte jen o nepatrném množství osob, které měli problém s režimem, protože naprostá většina obyvatel ČSSR mohla na "výjezdní doložku" cestovat po celém světě, tak nebagatelizujte, že vycestovat nemohl nikdo. Ke studium měl přístup každý a bylo jen pár jedinců, kterým nebylo umožněno vystudovat VŠ. Zdravotnictví u nás bylo na vysoké úrovni a léčit se k nám jezdili i občané ze Západu. Ty kvalitnější léky si i na Západě mohli dovolit jen VIP, určitě ne většina obyvatel Západu, jak tvrdíte.Nevím, kde jste přišla na to, že v porovnání s "komunismem" máme dnes mnohem vyšší HDP a blahobyt? Máte velmi špatné informace. V HDP jsme byli v první 20 na světě a dnes až ve třetí desítce. Víte vůbec, že zadluženost státu je už 2 bil. Kč a zadluženost domácností 1,7 bil. Kč? Víte jaká je bilance vývozu a dovozu v zahr. obchodě? Víte jaká je produktivita našeho průmyslu a zemědělství? Víte jaká je míra nezaměstnanosti? Náš průmysl a zemědělství je naprosto zdevastováno, rozkradeno ( tzv. privatizací a jinou zlodějnou ), tak kdo tu vytváří naše HDP? Dříve naše podniky byly známé po celém světě, na naše družstva se jezdili dívat odborníci z celého světa, náš vývoz daleko přesahoval dovoz ( dnes je tomu bohužel naopak) , vyráběli jsme špičkové výrobky ( zbraně, sklo, porcelán, pivo atd.)a veškeré zisky na rozdíl od současnosti šly do státní pokladny.Pokusila jste se s posměchem o porovnání ceny jedné televize ( dříve údajně za 5 platů a dnes za jediný ), ale opomněla jste už, že dnes by jste si koupila např. 1 pivo za minulých 10, 1 chleba za minulých 10 a tak bych mohl pokračovat u skoro všech základních potravin a spotřebního zboží. O cenách za veškeré energie a pohonné hmoty ani nemluvím.Ty byly také několikanásobně levnější.Proč jste objektivně neuvedla i toto porovnání a záměrně použila ten televizor? Tomu říkáte objektivita a profesionalita? Kdyby jste proti sobě měla hosta, znalého bývalých poměrů a statistiky a kvalitního oponenta, tak vás "utřel" jak malou holku.
    • Dorý den,paní Drtinová,
      nedá mi,abych nereagovala na článek předchozí ohledně návštěvy pana Fraňka ve Vašem pořadu. Asi opravdu z dob minulých moc nevíte,nebo vědět nechcete. Je mi 65 let a něco už jen přece pamatuji,vzdělávat se mohli všichni(tedy kdo na to měl),učit se řeči také, navíc byly kurzy zadarmo,také jsem chodila do kurzu němčiny,ale možná právě proto,že byl zdarma,jsme docela často chodili za kurz. Dnes,kdy tyto kurzy jsou neskutečně drahé si každý rozmyslí,zda vynechá,či nikoli. A o tom,kolik televizí si dnes mohu pořídit,tak to Vám řeknu zcela přesně,možná jednu,no a to nevím,kdo zaplatí nájem,inkaso a další poplatky,o běžném nákupu (jídlo apod. nepíši). Jak se může pořád mluvit a psát o průměrných příjmech,když na ně běžný člověk,o důchdci ani nemluvě,nedosáhne??? Proč někdy nepozvete do Vašeho pořadu obyčejného člověka,který žije obyčejný život se všema úskalými???? Ale chápu,to se Vám nehodí,tak jen prosím,buďte objektivní ke všem Vašim hostům a nejen k těm vyvoleným.
      Děkuji, Michel.
    • mildik
      Vy jste přesvědčená, že dnes žijeme v nějakém blahobytu ( oproti "komunismu" )jak tvrdíte? Dovolte mi abych vám podle posledních statistických údajů připomenul, že dnes tu máme 400 000 nezaměstnaných a 30 000 bezdomovců,voda se zdražila 80 x ceny roku 89,ostatní energie a benzín na 15 x, bytů se postavilo pouze 1/10 a byty zdražili na 50 násobek, doprava se zdražila 10 x,neobděláno je 7 miliard m2 zemědělské půdy,30% lesů je vykáceno a dřevo vyváženo do zahraničí,
      vybily se 2 miliony kusů skotu, bývalé drůbežárny, vepříny a kravíny zejí prázdnotou a postupně chátrají či se zbouraly,zdraví je jen pro vyvolené, kteří si ho mohou zaplatit,rodí se v průměru každý rok o 50 000 dětí méně a manželském svazku žije pouze 50% partnerských párů, 50% dětí vyrůstá v rozvrácených a rozvedených rodinách .vzrostla kriminalita o 300 %, stoupl počet vražd a násilných trestných činů o 100%, je zde ročně tisíce sebevražd (včetně samoupálení) a to převážně z důvodů bezvýchodnosti řešení rodinných, majetkových, finančních či zdr. problémů, které způsobila současná doba "blahobytu" obyvatel této země, 50% domácností v této zemi žije na hranici chudoby, nemá na nájem, stravu, oblečení, nemůže na dovolenou, či do kina a divadla a denně se strachuje, zda nepřijde o střechu nad hlavou,
      prosperující národní podniky byly předány zahraničním vlastníkům a ti si odvážejí 500 mld. výnosů a zisku ročně, máme tu stejné ceny jako v Německu a třetinové platy,lidé mají strach vyjít sami večer na ulici nebo poslat děti samotné do školy, mají obrovskou nejistotu a bojí se každého dalšího dne,např.prodavačky nevydělají za 8 hodin na bydlení, jídlo, oblečení , poplatky a dopravu do práce, máme zde zkorumpovanou a nečinnou policii, státní zastupitelství a soudy, tisíce neřešených kauz a zločinů, pouze 15% objasněnost kriminálních případů ,je tady 10 tis. narkomanů, gamblerů , zaměstnanci v práci raději drží hubu, nic a nikoho z vedení nesmí kritizovat a nestěžovat si, nebo budou na hodinu vyhozeni z práce, po ulicích a parcích se potuluje lelkující mládež s krabicovým vínem, či "trávou" v kapse, aby ta samá mládež byla ve školách neomalená a drzá na učitelský sbor, špičkový sport mohou provozovat pouze ti, kteří na to mají prostředky a vybavení atd. TOMU ŘÍKÁTE BLAHOBYT? Prostudujte si nejdříve tyto údaje a pak si pozvete kvalitnějšího hosta než byl p. Franěk. Jenže to se vám moc nehodí. Jste totiž vyloženě tendenční a neobjektivní TV.
  • Paní Drtinová, reagujíc na Váš rozhovor s panem Fraňkem - nikdy nebyly potřeba výjezdní doložka do Maďarska, k moři jezdili lidé za pár korun, nemuseli se kvůli tomu zadlužovat a zdravotní péče byla na lepší úrovni než je všeobecně ještě dnes v Anglii ( kde děti do 5 let léči vždy jenom paralenem). Vaše podjatost vůči tomuto kandidátovi je projevem neprofesionality, podobně jako nepřipravenost. Mimochodem kvůli původu snad nemohli studovat lidi, kterým je dnes 70 let, ale rozhodně měli možnost studovat všichni cca 56 letí.Každý kdo chtěl mohl studovat, když ne hned, tak později jistě a je hodně lidí, kteří dosáhli i na nejvyšší vzdělání. Těch pár potížistů - mluvím o letech od 74 do 89 r. má potíže i dnes, protože ve velké většině jde o psychopaty, kteří,by měli potíže v každém režimu a kde koliv na světě.Tak mne napadá a co ti emigranti jako je režisér Němec, v USA si ani neškrtl, koho to byla vina a je v pořádku, že v kapitalismu neměl šanci natočit žádný film? Havel byl líný studovat, tak nestudoval.Jeho bratr vystudoval i VŠ a dosáhl akademických titulů.
    Dnes nemají děti pracující lidí na obědy v ZŠ, učni uprostřed Prahy omdlévají hlady a mají absence, protože hlídají byt aby je nevystěhovali na ulici, po nocích chodí pracovat do supermarketů aby pomohli matkám zaplatit předražený nájem. Srovnáváte jabka s hruškami.
    Tohle byla skutečně primitivní a neprofesionální práce.
  • Letadla přiváží do Německa nezjištěné množství imigrantů, každou noc průměrně deset letadel. Noční vlaky u nás i na Slovensku dělají totéž. Italské lodě plují až k břehům Lybie, aby zachránili imigranty před utonutím a vezou je až k břehům Itálie. Jde o záměrné zničení celé Evropy. Není na čase hlídat hranice vlastního státu s ozbrojenými vojáky? Začátkem listopadu chce Erdogan otevřít dveře všem imigratům do Evropy. EU chce stejné dávky pro imigranty. Poslanci odmítli zákaz šaríji. Už víte, co nás brzo čeká?

    Zdroj:SR
  • 2005 – V pražské mešitě na Černém mostě probíhá radikální kázání Mohammeda At-Tashiho, původem z Jemenu. Tento vyzýval k útokům na židovské civilisty a také k vraždám cizoložných žen. Jeho kázání bylo tajně natočeno a nahrávka následně použita v dokumentu České televize. Po zveřejnění dokumentu s názvem „Já, muslim“ se kazatel vrátil zpět do Jemenu. Potom co se situace uklidnila se opět vrátil do ČR i s dalšími členy své rodiny a v současné době působí jako lékař v nemocnici v Českých Budějovicích na endoskopickém oddělení. On i jeho rodina se prezentují jako „umírnění muslimové“.
  • 2012 – Českou republiku navštívil radikální islámský kazatel Haitham Al-Haddad, který přicestoval z Velké Británie. Tento muž vyzývá k útokům proti židům, prosazuje zavedení práva šaría a rovněž vybízí muslimy celého světa, aby se připravili na džihád proti nevěřícím.

    Vzniká facebooková skupina Sharia4Czech, která prosazuje zavedení práva šaría na území ČR.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit