Přejít na výpis diskuzí

Dítě

FILM 4.5.2008 
1 příspěvek

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tvrdá realita

Toto sociální drama se mě velmi dotklo už když jsem je viděla poprvé. Příběh dvou mladých lidí Bruna a jeho dívky Sonjy je jak k zamyšlení, protože nemá daleko od reality, ale také smutný. Bruno, který se nechce živit legální prací, společně se svými mladšími kumpány - ještě školáky, okrádají lidi na ulici přímo za bílého dne, ukradené peníze si nechávají, tedy hlavně Bruno, menší částku dává jako odměnu svým mladším pomocníkům a zbytek kradených věcí dál prodává. Jeho dívce Sonje se narodí syn Jimmy, ale téměř rodinná idylka netrvá dlouho, Bruno se totiž jen několikadenní miminko rozhodne prodat bez vědomí Sonjy nelegální adopcí rodině, která nemůže mít vlastní děti - zinkasuje 40 000 Eur, jeho dívka se psychicky zhroutí a skončí v nemocnici, kde ho udá a tak začnou Bruna vyšetřovat policisté a začíná kolotoč problémů.. Malého Jimmyho Bruno sice získá zpět, vrací 40 000 Eur, ale protože byl "ztrátový", musí připlatit dalších několik tisíc navíc, které musí do druhého dne sehnat stůj co stůj. Poněvadž se mu to nepodaří, "zprostředkovatelé" nelegálních adopcí ho zbijou a oberou o co se dá. Bruno, který je vyhozen svou přítelkyní Sonjou z jejich společného bytu nemá kam jít, nemá co jíst.. A tak se noří do dalších nekončících problémů.. Jak se se všemi těmito problémy Bruno popere a jak příběh nakonec dopadne, neprozradím. Bratry Dardenneovy ale považuji za velmi schopné režiséry. Herecký výkon J.Réniera byl výtečný, i když mi ta role přišla skoro stejná jakou hrál ve filmu "Slib" z roku 1996 od stejných režisérů. Hodnotím 10 / 10, protože je to film, který můžete vidět několikrát a přesto neztrácí hodnotu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit