-
Zajímavosti:
Během natáčení tohoto snímku se začal rodit hlubší milostný zájem mezi hlavními představiteli filmu Markétou Irglovou a Glenem Hansardem. I když jejich vtah nakonec nevydržel, zůstali dobrými přáteli a dodnes spolu občas hudebně spolupracují.
Titulní píseň "Falling Slowly" získala r. 2008 Oscara. Složila jí Markéta Irglová, když jí bylo pouhých 14 let.
Původní profesí zpěvák a hudebník irského původu Glen Hansard znal vlastně zpěvačku Markétu Irglovou již od dětství, kdy ještě zpěvačkou ani nebyla. Rodiče M. Irglové totiž často zvali kapelu The Frames, v níž je Hansard frontmanem každoročně na hudební festivaly do České republiky. Se všemi členy kapely se natolik zpřátelili, hlavně s Glenem, že dokonce pořádali Irglovi různá soukromá setkání s touto kapelou přímo u nich doma, kde všichni často zpívali a hráli. Tak se vlastně Glen seznámil s Markétou.
Filmovalo se výhradně v Irsku - v Dublinu a jeho okolí a taktéž na dublinském letišti.
Film byl natočen za pouhých 17 dní. -
-
Příběh je částečně autobiografický, dle životních zážitků režiséra tohoto snímku Johna Carneyho, který žil v Dublinu a udržoval vztah na velkou vzdálenost s jeho přítelkyní, která žila v Londýně.
Velkým fanouškem tohoto snímku je legendární zpěvák Bob Dylan, který Irglové s Hansardem nabídnul spolupráci po shlédnutí filmu ONCE. Tak vznikla nová verze jeho písně "You Ain't Goin' Nowhere", kterou společně Markéta s Glenem znova přezpívali.
Hansard s Irglovou po natočení snímku prohlásili, že je velmi nepravděpodobné, že by kdy ještě v nějakém filmu hráli. Chtějí se totiž naplno věnovat svým hudebním projektům.
Markéta Irglová nejprve váhala, zda má roli ve filmu přijmout, ale pak se jí zdála tato nabídka tak lákavá, že jí přijmula. -
-
Ve filmu měl původně hrát hlavní roli herec Cillian Murphy. Ten však od projektu odstoupil po zjištění, že jeho filmovou partnerkou má být původní profesí česká zpěvačka Markéta Irglová, která do té doby neměla s herectvím žádnou zkušenost, protože toto byla vlastně její první filmová role. Režisér John Carney nabídnul po odstoupení Cilliana Murphyho roli svému kamarádovi Glenovi Hansardovi.
Režisér tohoto snímku John Carney byl v minulosti ještě před natočením tohoto filmu členem kapely The Frames, v níž je Glen Hansard frontmanem.
-
-
-
prosím!!!! mooooc
ahoj jedu ve čtvrtek(zítra) na dovolenou a je to tk na 16 hod. a chtěla bych tento film hrozně vidět, nevíte prosím kde by se dal stáhnout v čestině??? moc vás prosíííím!!!!!! jinak v autě se nedá nic jinýho dělat...je tam nuda a tk bych ho chtěla zkouknout...napište mi prosím na Daisy.lucka@seznam.cz *4* -
once
HOJ.SICE SEM TEN FILM VYDELA AZ TET V KINE, ALE TO VUBEC NEVADI. SILENE SE MI LIBIL, TEDA AZ NA TEN KONEC, KDE SEM CEKALA ZE SPOLU ZUSTANOU *9* .PREKRASNY PISNICKY A TAKY SILENE SMUTNY....TREBA IF YOU WANT ME, BO FALLING SLOWLY *9* NO CO KTOMU VICE DODAT *4* MILUJU TENHLE FILM *14* *14* -
-
Re: once
Přesně tak. Dnes jsem to viděla se šklou v kině. If you want me je krásná. Poslouchám jí jen na youtube, na mp3 jsem jí nenašla, nemáte jí někdo? Nepošlete? Napište do vzkazů, pls. *3*
-
-
:-)
Je to krásnej film, jsem nadšená! Nemluvě o soundtracku který poslouchám strašně často *3* Navíc Glen i markéta jsou hrozně sympatický lidi. *4* -
smutny
Divali sme se na ten film ve skole.. krásny.. fakt az na to ze mel tak smutny konec.. proc se ten fil vlastne jmenuje Once? *8* prosím napiste mi odpoved na mail Hanulka413@seznam.cz *14* dekuji mooc -
Film co má hloubku
I přesto že je to nízkorozpočtový film je opravdu sqelí...ty písničky mají nádherné texty a sou sqele nazpívané není divu že za písničku Folling slowly dostali oskara!!!!!!!! -
ne
přeceňovaná slátanina,o hereckých výkonech ani nemluvě,ten ir,chudák umí zpívat,ale Irglová je tam snad jen z protekce *9* -
-
Re: ne
To neí pravda. Pusť si na youtube if you want me a pak mluv.
-
-
Film
Film, který mluví ze života nás všech. -
Nádhera
*4* tento film mi vrátil chuť do života!!!je v něm vidět vše z obyčejného života a je tak také ukázáno,že příběh nemusí vždy skončit jako happy ending s velkou love story!!! *4*
jsem tímto filmem dojatá a uchvácená!!! *4*
moooc pěkné a vydařené písničky!! -
ONCE...
ONCE... Rozhodně to neplatí v počtu shlednutí!!! Nádhera...