Přejít na výpis diskuzí

Helena Šulcová

OSOBNOST 23.11.2009 
21 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vážená paní redaktorko, píšu Vám, ale ráda bych to adresovala i ostatním redaktorům Čro plus. Jste tam v naprosté většině erudovaní, profesionální, na úrovni.
    Jen mi vadí, že si zvete Vy i další převážně hosty, hlavně novináře, kteří mají shodný nebo podobný názor jako Vy v redakci. Chybí mi kvalitní lidé s jiným názorem. Např. objektivní Ivan Hoffman, Jan Petránek (ten možná kvůli zdravotnímu stavu už nekomentuje, nevím), Andor Šándor, Břetislav Tureček, Petr Pelikán a další. Některé z nich občas pozvete, ale velmi málo proti těm ostatním. Nešlo by to aspoň částečně změnit?
  • Zdravím vás,mám neodbytný pocit, že vás znám,ale nenapadá mě odkud, možná jsme vám hráli na nějaké akci pro Seznam asi před 3.-5.lety zpátky anebo na vaší svatbě?Pomozte prosím,Pavel Mikesh Miko,kapela Basic
  • Paní Šulcová, v pořadu OSMIČKA jste dnes měla rozhovor s paní Kamilou Moučkovou, "legendární" hlasatelkou nejprve Československého rozhlasu od roku 1949 a posléze Československé televize od roku 1956 až do roku 1968. Nikdo asi nezpochybní, že při příležitosti blížících se 90 narozenin paní Moučkové, byl tento pořad na místě. Přihlížející osoby, z nichž naprostá většina nepamatuje ani rok 1968, natož léta předchozí, celkem logicky, díky současnému vzdělávacímu systému, nepoložily žádný dotaz, týkající se životopisu paní Moučkové. Položím ten dotaz tedy já, i když jsem si téměř jist, že na něj nedostanu odpověď od paní Moučkové.

    Paní Moučková v tom interview konstatovala, že jediné šťastné období svého života prožila po listopadu 1989. Záporně vidí, dle jejích slov, dobu fašistické okupace Československa v letech 1939-1945 a dobu, opět dle jejích slov, "komunistické totality, která následovala".

    Jak tedy hodnotí paní Moučková, dcera zapáleného komunisty a šéfredaktora Rudého Práva až do roku 1987 své privilegované postavení za dlouholetého působení v Československém rozhlasu a následně v Československé televizi. Jak byla konkrétně utiskována "komunistickou totalitou" v těch dlouhých téměř 20 letech 1949-1968? Nebyla spíše součástí propagandistické mašinerie "komunistické totality"?

    Děkuji

    Josef, vysokoškolský profesor, mladší pouze o 18 let než paní Moučková.
  • Paní Šulcová vyslechl jsem několik vámi vedených debat k volbě prezidenta a musím konstatovat, že takto nekorektní moderování jsem ještě neviděl. Položit debatujícímu otázku směřující ke kritice prezidenta M. Zemana a v okamžiku kdy v odpovědi zazní jednoznačné fakty vyvracející kritiku, skočíte nevybíravým způsobem do řeči a s mírnou nadsázkou doslova překřikujete diskutujícího, viz např okamžik kdy přerušíte pana Ovčáčka, který uvádí příklad hrubě zkreslených zpráv z Hospodářských novin. Sama pokládáte zavádějící a dezinformační otázky např. "Co říkáte bitce ve štábu prezidenta Zemana, i když se již ví, že žádný z účastníků té události neměl na štáb M.Zemana žádnou vazbu. Pokud budou na Seznamu pracovat takto tendenčně zaměření redaktoři, určitě nebude mít pověst nestranného média.
    • Plně s Vámi souhlasím a myslím si, že debaty jsou vedeny směrem poškodit pana prezidenta. A o pí. Moučkové si myslím totéž. Poslední dobou se o vyváženosti ze strany Seznamu nedá mluvit. Jsem zvědav co budou psát o výročí "MNICHOVA".
    • Právě to poslouchám a mám stejný názor. Zloba a zaujatost ze Šulcové čiší. Jak po hlase, tak mimikou v obličeji.
  • Paní Sulcova, šla by jste na kafe?
  • Dobrý den, tak katastrofální výkon jako předvádí paní v redakci Seznamu snad nemá obdoby. Na Helenu Vondráčkovou: "I k vám byl Karel Štědrý galantní"?. "Tzn., že Vás nechal vyhrát i v tenisu?" Bože, bože...
  • Paní Šulcová , dobrý den,
    nezlobte se, nebo i zlobte, ale to co jsem vyslechl dnes, tedy 27.10.2016 po 17,00 hod. tak větší katastrofu jsem asi neslyšel. Proč neustále jste tlačila hosta, v tomto případě JUDr Rychetského s otázkama tam ,kde jste chtěla. Proč neustále se snažíte urážet našeho demokraticky !!! zvoleného pana prezidenta, mimochodem za posledních 27 let prezidenta, který stojí za lidem ČR. Jak už řekl některý z poslanců , který to nevydržel, jste Ceský rozhlas, nebo proamerický...!!! To co se obecně děje na ČR Radiožurnál, je napostá katastrofa, financovaná z našich peněz.
    Pokud Vám ale můžu poradit, jsem tedy přesně o dvacet let starší, tak opravdu běžte radši někde do kuchyně k té myčce, jak už tu bylo zmíněno. Zkuste si i někdy poslechnout, co jste vytvořila, a možná Vám to dojde.
    Nedá se, ale reagovat jsem musel. F.
    Z
    • To můžeme jen podepsat. Hotová mizérie. Žurnalistiku dnes může dělat kdokoliv.
  • Co vás opravňuje paní Šulcová neustále útočit na hlavu státu, kdykoli máte možnost ?
    Vy nejste objektivní novinář. Nemáte právo protlačovat svůj politický názor ve veřejnoprávním médiu. Jste ostuda Českého rozhlasu. Měla byste se učit ještě hodně od svých kolegyň. Když vy mluvíte, já rádio vypínám. Měla byste raději pracovat někde na policii a vyslýchat delikventy. To by vám šlo. Ne vést debatu se svými hosty.
  • Horší redaktorku těžko na ČR najdete, na rozhovor není připravená, jen hloupě tlačí tázaného ke zdi. Pryč s ní, ať jde umývat nádobí.
  • Proboha to byl "výkon" moderátora. . . . nejhorší na radiožurnálu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit