Přejít na výpis diskuzí

Jindřich Plachta

OSOBNOST 30.8.2007 
8 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kvetka.jonasova
    Podla mňa to bol najlepší český komik,vždy sa veľmi teším na filmy pre pamatnikov
  • Škoda, že zemřel tak brzo. Můj oblíbený herec a s Ladislavem Peškem tvořil vynikající filmové dvojice, viz film Jarčin profesor, Armádní dvojčata atd.
  • Pan Plachta hral ve starších filmech a dobře hral divaci z moravy.
  • Včera jsem viděla Nebe a dudy, kde pan Plachta hrál hlavní roli dělníka Fábery. Měla jsem úžasný pocit - pro mne to byl vrchol umění, protože umění má dle mého názoru povznášet, inspirovat, vzbuzovat v člověku touhu být dobrý. Byl to úžasný herec a hlavně úžasný člověk. Chápu, že byl komunistou z přesvědčení. Komunismus měl krásné ideály (při současné lidské povaze nerealizovatené).
    I pan Marvan byl v tom filmu úžasný
  • Byl to velký člověk

    Pan Plachta byl nejen velký a nadaný herec, ale i skromný člověk s čistou duší, obrovskou fantazií a velkým intelektuálním záběrem. Psal články, vymyslel Pučálkovic Aminu a psal i scénáře. Ještě před smrtí prohlédl, když odsoudil komunistcký teror. Podle mne to byl nejlepší český herec s lidkým projevem, jímž daleko přeběhl jak Vlastu Buriana, tak svou dobu. Škoda jen, že měl málo času, aby svůj obdivuhodný talent uplatnil i "jiných" filmech, např. v těch ze začátku 60. let a v Nové vlně. Dvouhodinový sestřih ukázek s J. Plachtou-Šollem z většiny jeho filmů by se měl promítat jako nezbytná pomůcka na školách všech typů při výuce etiky a etikety. Kdyby mi někdo takový film nabídl, nelitoval bych peněz, abych si jej mohl pořídit.
  • J.Plachta

    Byl to člověk a herec s velkým srdcem. A nikdo o něm po celý jeho život nevěděl, že to byl komunista. Nikomu neublížil, traduje se, že i pár kolegů zachránil přečd kriminálem, nikoho neudal a přece zemřel v nemocnici, aniž by se za ním někdo z kolegů šel podívat. Dost ho to vzalo *13*
  • :i

    Byl Pán Plachta ilustroval:Pučálkovic Amina a jeho kamrády děti Růženka,Libor,Vašek Pučálkovi,táta Pučálka a máma Pučálková.Amina není bernardýn.
    *4* a zemřel? *9*
  • Skvělý herec

    Lidi asi na tohoto herce pomalu zapomínají, škoda. Dobrosrdečnost, laskavost zkrátka lidskost, to všechno dokázal vnést do filmů ve kterých hrál. Ty filmy mám nejradši. *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit