Přejít na výpis diskuzí

Josef Toufar

OSOBNOST 25.8.2014 
8 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Každý, kdo trpěl zvůlí komunismu, by si zasloužil takového životopisce, jako má P. Toufar. Díky Miloši Doležalovi se nejen na nebohého služebníka Páně nezapomnělo, ale jeho příběh ožil. Ožil ve vší své surovosti, nahotě, bezmoci, nespravedlnosti a utrpení. I mladší, komunismem nedotčené generace musí vědět, co byli a jsou komunisté zač.
  • To,co musel vytrpět pan Toufar, je neuvěřitelné, nevysvětlitelné a neodpustitelné. Je mi "upřímně" líto lidských zrůd, které tyto praktiky na něm byly schopny provádět. Nechtěla bych být na jejich místě ve chvíli, kdy po smrti za tyto svoje činy dostali zaslouženou odměnu ............
  • O P. Josefu Toufarovi byl také nedávo vytvořen nový web, najdete ho na adrese: http://www.joseftoufar.cz/
  • DOBRÝ *3* *4* *5*
  • Tím jsem chtěla říci, že není rozdíl mezi ing., zedníkem,. studentem atd., když chci něco utajit nebo páchám nějaké špatné věci.
  • Lidé jsou jenom lidé, přece nemohu se 100% přesvědčivostí říci o člověku, kterého neznám, že je to slušný člověk. Nikdo nikdy do nikoho nevleze, přetvařovat se může a dokáže každý, aby se na něj nepřišlo. To přece je jasné.
  • Dobrý den, již po přečtení prvního řádku vašeho příspěvku nemohu souhlasit, o těch dalších ani nemluvě.

    Nemyslím si, že by bylo normální že by kněží "prznili" děti, v minulosti se dalo setkat s takovýmito případy, ale pouze výjimečně, přičemž samozřejmě jsou ostudou příslušné církve.

    S kněžími, kteří chlastali apod., jak píšete, jsem se nikdy nesetkal a doufám, že ani takoví nikdy nebyli, pokud ano, hanba jim, za to s jistotou mohu říct, že s kněžími, se kterými se znám (královehradecká diecéze) mám jen ty nejlepší zkušenosti, jsou to opravdu skromní a nanejvýše čestní lidé.

    S panem kardinálem Vlkem má tu čest znát se můj otec, je to velice vzdělaný a moudrý člověk, který víře zasvětil celý život a možná by Vám také neuškodilo poznat ho lépe.

    Tyto skutečnosti nemění nic na to, že Josef Toufar a jeho tragická smrt byly odstrašujícím příkladem krutosti, alibismu, nespravedlnosti a nedemokracie komunistického režimu.
  • Jak to bylo z jeho pedofilním zaměřením? V církvy je to normální že kněží
    przní děti. Já pracoval na šachtě(v Krviné jako voják) i s faráři.
    Někteří se modlili v křivém kostele a přitom chodili za děvkami a chlastali jak zkušení alkoholici. Někteří byli teplouši a ani tehdy se tím nijak netajili. Právě za (trest) makali na dole. A to byli vysvěceni.
    Vím o tom dost a dotáhl jsem to tam do konce vojny a do důchodu. Tak že
    o kněžích vím své a o katolické církvy jak by smet. A o hamižnosti farářů
    na malých farnostech by se dalo diskutovat. O těch vyšších(Duka,Vlk) a dalších ani nemluvě. Byl jsem jednou v lázních(Františkových)a seznámil se s jedním páterem. Mohu potvrdit že my obyčejní pacienti jsme byli pouhé nuly co dokázal tento pán.
    PTP DŮCHODCE- PŘEJI PĚKNÝ DEN.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit