Přejít na výpis diskuzí

Petr Svojtka

OSOBNOST 7.7.2008 
7 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Výborný a talentovaný herec to bol .
  • jste si jist a pamatujete si to dobře že to byl Romeo a Julie? F.Němec hrál v Macháčkově režii Hamleta...Domů se vracel tramvají z oslav narozenin...Nekydejte na Macháčka špínu kterou jste si vymyslel
  • Poslední jeho rolí byl sv.Václav v tel.inscenaci "Pouť králů", kvůli ní podepsal reverz v nemocnici (problém s páteří)a přesto,že se nemohl hýbat, nebylo to na něm vůbec vidět, zatajil to i natáčecímu štábu, jen při scéně zabití požádal aby mohl padat "pomaleji"...
  • Pamatuju se z pořadu, který na Petra Svojtku vzpomínal, že bezprostřední příčinou tak drastického úmrtí byla skutečnost, že Miroslav Macháček byl zaujat proti svému zeti. Jako režisér mu přidělil roli Romea, na kterou se Svojtka velice pečlivě připravoval, po určité době ho požádal, aby mu knihu s rolí předal, že tam musí udělat nějaké režisérské poznámky. Po prázdninách, když se Svojtka díval na vývěsní tabuli,kdo kdy co hraje a zkouší, dočetl se, že roli Romea hraje František Němec. On pak tu roli hrál a skvěle, ale pořád tam je takový zlý osten, že tomu Svojtkovi pro nějaké své duševní potíže brutálně roli sebral režisér a vůbec se nenamáhal mu svůj počin nějak vysvětlit. Tak, jako pan Macháček, jinak skvělý režisér, by nikdo jednat neměl. Není divu, že pak Svojtka začal jančit. To byla poslední možnost, kdy si mohl takovou roli zahrát, věk a zrak ho pro další roky z této role vyřadily . Myslím, že pan Macháček má kámen za tuto špatnost. Jak se říkávalo na Chodsku, kdo byl zlý, tomu ne hrstku země, ale těžký kámen na hrob patří, aby ho tížil.
  • jirkakratas

    Osobnost.

    Petr Svojtka byl opravdu výraznou hereckou osobností a je velice škoda, že skončil tak jak skončil. Jinak co se týče jeho soukromého života, tak s oběma manželkami měl děti. S Kateřinou Macháčkovou měl syna, který se jmenuje po něm, tedy také Petr Svojtka, a též se nyní věnuje herectví a režii. S Janou Bouškovou měl syna Honzu, po Petrově smrti jej převzal do výchovy nový partner Jany - herec Václav Vydra. Také měl nemanželskou dceru s herečkou Janou Janěkovou.
  • Krásný hlas

    Lidičky, tohle byla zajímavá osobnost českého hereckého nebe a myslím, že okouzlil i svým krásným hlasem. Ostatně i v jedné z nejoblíbenějších pohádek - Tři oříšky pro Popelku - mluví, propůjčil hlas P. Trávníčkovi!
    • Namluvil prince pro tehdejší brněnský přízvuk Pavla Trávníčka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit