Přejít na výpis diskuzí

Petr Václav

OSOBNOST 11.8.2012 
3 příspěvky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vážený pane režisére! S vypětím všech sil jsem shlédla Váš film Cesta ven. Mým prvním vjemem byl pocit, že film vznikl v pražské intelektuální kavárně, která viděla Roma snad jen z taxíku. V tom jsem se zmýlila, Vy přece žijete ve Francii! Nedivím se tudíž, že Vám unikly zásadní reálie, na které bych Vás ráda konstruktivně upozornila. Žiji více než 60 let v Ostravě a dovoluji si tvrdit, že mám s Romy daleko bohatější zkušenosti, než jste svým rychlým samostudiem mohl získat Vy. Mezi moje čerstvé zážitky patří verbální napadení mé osoby mladičkou Romkou ve věku Klaudie, ověšenou zlatem a oděnou outfitem, na který bych se po 40 letech své vysokoškolské praxe nikdy nevzmohla. Ona sociálně vyčleněná děvčica si na poště právě vyzvedávala štědré sociální dávky v hodnotě 36 tisíc Kč a já jsem si ji údajně dovolila předběhnout! Zaútočila na mne obráceně rasistickým a tak vulgárním způsobem ( slovy Ty bílá svině), že osazenstvo pošty strnulo. Mým posledním zážitkem na téže poště byl páteční pokus o výběr hotovosti ve výši 2 mil.Kč třemi romskými spoluobčany, kteří se po informaci úřednice, že takový výběr nutno hlásit den předem, spokojili s výběrem milionu jednoho. O tom, že mi za jízdy ostravskými ulicemi byla otevřeným oknem ukradena z mého auta romskými výrostky kabelka s doklady, i o dalších veselých příhodách nemá cenu se snad ani rozepisovat. Proč proboha ve svých filmech neinformujete objektivně a proč se podbízíte Romům?!
  • Zdravim vás.mám pro vás nabidku ktera se tyče života romu,jsou to prave ciganě žijici na Ukrajině přimo tam odkud pochazim,už je jich moc malo,jedna se o kočevne cigany,tak by mě rada věděla jestly natačite aj dokumenty,to se jen tak NEVIDI,je to moc zajimave,jsou to cigani ktere ještě chodi v krojich.Vite už mě to napadlo davno,ale neumim to zrealizovat,chce to odbornika a pravě nevim na koho se mam obratit,tak jsem si vas našla,a proto se obracim na vas,nebo jestly by jste mi mohl poradit na koho bychom se mohla obratit kdo pravě natači dokumenty o ciganech,nejsou to ti romy co vidime dnes!Mají svuj tabor,jsou osamostatněni,a žiji svim zpusobem...Byla bychom rada kdiby se toho někdo ujal.Pěji vam krasny den,a ozvěte se mi prosim.ljubov.adamcova@seznam.cz
    S pozdravem p.Adamcová.
  • Přeji hezký pozdrav.Pane režisére, jen doufám, že to nebude zase film o nás o Romech jen jako o neřádech! Viz.Bastardi.
    S pozdravem Eliášová Irena romská spisovatelka

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit