Přejít na výpis diskuzí

Vladimír Michálek

OSOBNOST 13.2.2013 
4 příspěvky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinDyntar

    Miluji Vaše drama "Je třeba Zabít Sekala" o odvaze a cti v lutheránství i o hlubokém morálním dilematu právě mezi protestastvím, mezi samotným lutheránstvím a katolicismem, samotnou svrchovanou římsko-katolickou církví. Tou ve své víře pohrdám její špatností, nejen tou hystorickou a dějinně kulturně už nelidsky zakořeněnou. Protože samotný film by se ted právě mohl i měl dnes skutečně přejmenovat na "Je Třeba Zabít Vladimíra Putina!" a to skutečně je. Vladimír Putin musí zemřít! Rusové i celí svět ted řeší stejné morální i sociální dilema jaký už právě tolik myslím si divácky už Všem nabýzí právě tento Váš skvělí film, o to více je dnes divácky duležitý a vždy bude. MARTIN DYNTAR, Hradec Králové.

  • MartinDyntar

    Nejlepší jeho film je snímek "Je Třeba Zabít Sekala", precizně náročně vypracovaný scénář, velice kvalitní herecké výkony, znamenitá kamera v doprovodu výborné hudby apod.. velice silný a neopakovatelný (pro mě fenomenální) divácký zážitek, je to jeden z vubec nejlepších českých filmu, z filmu, který už se dnes nebudou točit a nebudou opakovat! Duležité je že film nejvíce poukazuje na pokrytectví a největší zbabělost katolických (rádoby) pánbičkářu, které jde spolu vždy tolik ruku v ruce a nikdy to evidentně u katolíku neskončí, právě ta jejich největší zbabělost a osobní pokrytectví. Od té doby o to více nenávidím majetnou katolickou církev! Je to náš český sedlácký western o cti a odvaze dokázat se tomu osobně už právě nejvíce hrdě postavit. Tohle by skutečně katolíci nechtěli myslím nikdy vidět.

  • MartinDyntar

    "Je Třeba Zabít Sekala" je jeden z vubec těch nejlepších českých filmu v dějinách naší novodobé české kinematografie! Zaslouží si velký respekt a uctu našich filmových diváku! Vladimíra Michálka právě za tento film nesmírně osobně diváci velice obdivuji, lepší film nikdy nenatočil. Dnes točí bohužel pod vlivem zabávného mainstreamu odlehčený divácky nenáročný filmy, snad aby se zavděčil více i mladšímu publiku anebo snad aby se už zavděčil uplně už všem filmovým divákum, i těm intelektuálně pak nenáročným! Je to velká škoda, jako velice osobně filmařsky nadaný a ctižádostivý režisér má mnohem filmařsky navíc než to co točí dnes by pomalu natočil asi rád každý. Skutečně už prostě k čertu s tou všudepřítomnou každodenní komerční amerikanizací naší české kinematografie. Vladimír Michálek je za tento film plným právem žijící legendou české kinematografie stejně František Vláčil, ten byl natolik jedinečný a nikým nenahraditelný, František Vláčil navždy popsal fénomém české kinematografie! Ano máme i své velice dobré filmaře, ale bohužel si jich dnes divácky už vubec evidentně nevážíme, nemáme k nim divácky už žádný vztah, zapomínáme nejspíše uplně na ně!!

  • Vážený pán Michálek. Obdivujem Vašu tvorbu spoza Nízkych Tatier.Možno by Vás mohla zaujať téma, ktorej sa zatiaľ na Slovensku nikto neujal. .Je všeobecne známe že sme krajina s vysokým percentom nezamestnanosti. Veľa našich žien drží rodiny nad vodou spôsobom, ktorý ich,zjednodušene povedané núti zabudnúť čo vyštudovali.Pracujú v Rakúsku, Nemecku, švajčiarsku..."Exodus" matiek,manželiek a dievčat s vysokoškolským a stredoškolským vzdelaním sa opakuje spravidla v mesačných intervaloch.Zvážajú ich autá,ktoré prenajímajú sprostredkovateľské agentúry.Zo všetkých kútov republiky.Deje sa to takmer vždy v noci a na etapy.Prvá trasa končí v Bratislave kde prestupujú do ďalších áut,čo ich postupne rozvezú ďalej k "svojim" starým, imobilným,a inak postihnutým klientom, hrncom ,plienkam a stávajú sa z nich slúžky..Doma nechávajú deti v obavách a nádeji že sa im nič nestane, že sa im nerozpadnú rodiny, vzťahy,-prosto, sú to stovky otvorených osudov a rizík.

    (Dokument by to bol parádny!!!)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit