Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Derp_1337

    Hele, koukám, že sis nastudoval nějaké marketingové prospekty, které věští růžovou budoucnost. Nicméně je potřeba počítat s realitou a ne nějakou ideální situací, která nastane v minimálním množství případů.

    V případě herních předmětů v tom NFT blockchainu najdeš tak maximálně jakousi formu odkazu na předmět (jakože ten předmět vlastníš). Zatímco daný předmět bude "fyzicky" uložený na herním serveru (je to potřeba k běhu herního engine) !!! A pokud se server vypne, tak ten tvůj odkaz v blockchainu bude odkazovat na nic. Sice s tím můžeš jakože dál obchodovat, ale v reálu to bude mít nulovou hodnotu, protože předmět už nikde neuvidíš. Chápeš??

    V případě herních předmětů je ten nákup přes NFT prostě takový marketingový trik. Taková hodnota navíc, díky které si majitelé herních předmětů budou cítit lépe. Ale reálně to nebude žádný rozdíl oproti současnému modelu, kde se vlastnictví ukládalo do nějaké databáze (i teď můžeš s předměty obchodovat na komunitní trhu). A když se vypnou servery, tak předměty už neuvidíš.

  • Tohle není úplně tak pravda bohužel. Ono v případě NFT by o nic nepřišel. NFT, další tokeny i jiné coiny, které vidím na své peněžence, tam vlastně fyzicky nejsou. Jsou uloženy v blockchainu. Takže i když já ztratím zařízení, na kterém je peněženka nainstalovaná, tak jí jen zprovozním pomocí seedu na jiném zařízení a všechny assety tam budou zpátky... Takže i kdybych dostal ban na hru, nebo by se vypnul server, já pořád můžu s itemy dál obchodovat, ať už P2P nebo na jakémkoliv jiném marketplace... Co se týče tokenizace gaming itemů, je to spíš krok k lepšímu podle mě, protože potom itemy teprve opravdu vlastníte a nehrozí, že vám k nim znemožní přístup vývojáři, nebo jakákoliv jiná osoba, co má přístup k administraci.

  • Jack1947

    Byl to čínan takže čítoval ?? 🤔🤨(jen hypotetická otázka)

  • Derp_1337

    Jo, to je problém s obchodem s herními předměty. Hráč reálně nic nevlastní. Ani NFT to nezachrání. Stačí vypnout server a nebo rozdat ban a už své předměty neuvidíte.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit