Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Opravdu ne ? není to myšleno že u většiny  firem to prostě nelze moc diskutovat, v nitru. Nicméně jistej odhad se snad brát v potaz může ne slovy.

  • Jack1947

    Já to myslel že vlastně na Ameriku když herci mají za jednu roli(kolikrát i scénu) třeba i milion, tak to v porovnáním až tak moc není... takže vidno ještě to není až na takové úrovni. Neberu tu podle běžných pracovních poměrů toje tady víceméně a tam u vás zoufalost!

  • Jack1947

    Ta Propagace by byla jedna z více věcí co by mne srali 😬

  • redicius

    Za prvné) pochopil jsem, že to je taky streamerka, potažmo palcená stejným zdrojem. Pokud ne, tak samozřejmě nic. Pokud ano, tak se baví o něčem, o čem se bavit nemá a potrestat ji lze. Smlouvu jsem nečetl, ale předpokládám, že se jedná o standard. Zvlášť jestli vyzradila, kolik peněž bere někdo jinej, tím ho mohla vystavit do nepříjemné pozice a už by ji mohl žalovat i ten přítel. (S předem jistým výsledkem.)

    Až budeš někdy osobně v USA, tak 2/3 billboardů jsou na právníky. Pak si zaťukáš na čelo a vzpomeneš si na tuhle diskuzi. :)

  • redicius

    Beru peníze z google, první a poslední pravidlo je, že nesmíš nikde uvést, kolik bereš. Na oficiálním fóru tě hned upozorní, když jen naznačíš.

    Jak se to vymáhá u které společnosti je pak otázka druhá, ale je to naprosto standardní.

    Co se pozice týče, ptají se tě, kolik bys chtěl dostat, to je obrácenej dotaz :)

  • Derp_1337

    Tak máš pravdu v tom, že se většina lidí bude snažit vyhnout konzumaci toho odpadu, když to jde... Někdy ale ty zápasy táhnou klidně i 2 hodiny a ti hráči určitě nesmí sáhnout pod stůl a vytáhnout si svou vodu.

    Dá se celkem logicky předpokládat, že občas v zápalu zápasu, když veškerá pozornost je na hře, tak člověk může podvědomě sáhnout po nějakém "pití" pro osvěžení a nebo "něco na chuť".


    Stačí se podívat třeba na streamy od Games. Před kamerou tam občas mají různé energy drinky či brambůrky. Většinou to lidi z redakce nejí a nepijou, ale občas uprostřed konverzace (a nebo během hraní) podvědomě po něčem šáhnou a neuhlídají se.

  • Derp_1337

    Tak samozřejmě to není 24/7. Ta zmínka Lays byla trochu nadsázka. Sponzoři se časem mění, dva měsíce tam mají třeba brambůrky Lays, a další dva měsíce třeba něco jiného.

  • I v USA? Co vím, tak tam je v rámci small-talku jedna z prvních otázek směřovaná na plat/pozici/zaměstnání a podle toho si tě zaškatulkují, jak s tebou jednat.

  • Za druhé je úplný bullshit. 99,9 % (jen proto, že nic není 100%) zaměstnaneckých smluv soukromých společností obsahuje klauzuli o tom, že nesmíš nikomu říkat, kolik bereš. Je to standard, který se dává automaticky do každé smlouvy. 

  • uher

    Ty vážně věříš, že to konzumují? 😂


  • Jose13

    tomu vazne neveris ze zeru len Lays a piju energy drink... Jasne ze to maju vedla seba alebo ked streamuju tak si chlipnu ale nejdu na tom 24/7

  • Derp_1337

    Jo, ale vašim vrcholovým managerům nikdo neříká "v práci budeš pít tuhle nezdravou břečku (energetický drink) a jíst chipsy Lays, protože za to zaplatili sponzoři". 

    Kromě toho jídla a pití se ještě hráči musí oblíkat do oblečení s logy sponzorů. Ty prachy nedostávají jenom za to hraní, ale hlavně za veškerý ten marketing okolo.

  • Derp_1337

    Za prvé) Proč by měla být ona potrestána, že mluvila? Ona žádnou smlouvu se zaměstnavatelem jejího přítele (a nebo těch 2 hráčů) nemá.

    Pokud to mají ti hráči zakázané sdělovat, tak je to jenom na jejich hlavu.


    Za druhé) To, že se neříká, kdo kolik bere, je spíše zvyk než že by to tak "měli všechny společnosti". Někdo to má smluvně ošetřené, někdo ne.

    Navíc s těmi "příjmy" je to trochu komplikovanější, protože ten příjem nemusí přicházet jenom od jejich teamu. Spousta hráčů si přivydělává marketingem, hlavně propagací nějakých produktů (třeba tím, že nosí mikinu určité značky a nebo že pije určitý energetický nápoj, atd.).

  • Jose13

    25k nieje nic extra? To u vas zarabaju vrcholovy manazeri... Je to strasne vela na to, ze sa hras hru...

  • Jack1947

    No jéžišv😯mimochodem jsem čekal více 25k dolarů není nic moc extra😉

  • redicius

    Podle smlouvy se většinou nesmí říkat, kolik kdo bere. Mají to všechny společnosti, divil bych se, kdyby to tady nebylo taky. A z porušení smlouvy se dají dávat pokuty. Ačkoli pokud tomu rozumím, tak ona není příjemce těch zmíněných peněz, takže potrestaných asi bude víc lidí (ona, že mluvila a oni, že jí to řekli, pokud ta částka souhlasí).

  • HammersmithR

    Budiž jim přáno.

  • a co je natom tajneho i člověk z yt vám řekně kolik si vyděla na yt či twitchi

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit