Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kaan za Pavelku, moc se mu dnes nedaří, a když není Kaan na hřišti, tak Sparta inkasuje, ten gol by nedostali, kdyby tam byl, bylo to z prostoru šestky a ten Zlatohlávek tam dostal od Pavelky fest prostoru. Stopeři mohli sice vystoupit, ale měli tam hráče, kdyby nevyšel ofsajd systém a šel by tam balon, tak už je nechytnou. Od toho tam má být šestka. Kaan by tam byl. A Sparta musí pressovat, pač ta obrana Pardubic je hooodně nejistá, ti stopeři u rozehrávky, cítím z nich fest nervozitu. Tzn. postupem času Birma + Kuchtič na pressing. Peša by měl pressovat víc s Adamem. Olatunji se mi líbí, udrží dost těžké balony, ten mi tam smysl dává, dokud se neunaví, pak tam půjde Kuchtič.. křídla musí zabrat a šestky nepomáhají, musí tam Kaan na rozehrávku, zatím ji dělá jen Krejča..

    • kluci si ten zápas udělali v závěru těžší, než mohl být, pač měli tak 5 tutovic, které nedali. Ti stopeři Pardubic jsou hodně naivní, s těmi to bude Radek Kováč hodně těžké, zvláště ten Ortiz je docela poleno. Líbil se mi Birma, bránil, napadal, kdyby to dělali všichni tři vepředu, tak z toho mají ještě další šanci, ti stopeři byli opravdu špatní. Ten ofsajdový gol, tam chyběl Jarda Zelený, byl úplně mimo, Kaan tam měl najednou 2 hráče, ještěže to byl asi těsný ofsajd, ta kamera nebyla v lajně, bylo to hodně těsné, pač Jarda nejenže nebyl na svém místě, ale ještě málem pokryl ten ofsajd tím, že běžel na brankovou lajnu. Sparta má odehráno v nepříjemných podmínkách, to je další její výhoda. Pokud si Zlín prosadí předvánoční termín, tak tam se může stát Slavii cokoliv na těchto terénech, ty budou určitě výhodou těch týmů dole..

    • hoodně slabý výkon pardubických stoperů. sparťané by tam měli více chodit před tu bránu, pač jim nasypou 5 dneska, zatím tam chodím jen Krejča, navíc z místa stopera, ještěže má takový feeling vyhrávat. :D

  • někde jsem psal, už nevím kde, že v lize jsou nej trenéři momentálně, které máme, ale chybí mi tam ještě nějaká jména. Tak ještě bych přidal trenéra Holoubka, který je ale u repre mládeže, sleduju ho delší dobu i jeho výsledky a tohle je hodně future power trenér + můj oblíbený tréňa Krejčí, který teď netuším proč trénuje až ve 3.lize Živanice, přitom zase tolik takhle úspěšných trenérů, kteří by uměli takhle výborně systémově pracovat s málem a hlavně mladými (trenér Krejčí měl už výsledky tuším u mládeže Chrudimi v minulosti) jako předváděl v Pardubicích několik let a vytáhl je v podstatě z ničeho do ligy, nemáme.  Ale ta současná kvalita ligy je i prací pravděpodobně Unie čs. trenérů na čele s Vernerem Ličkou, pač je to o seminářích s trenéry. Fakt mám pocit, že už dnes není slabého týmu v lize, což posouvá ty naše nej týmy, pač to nemají nikde už jednoduché, že by slabší soupeř jen zalezl a bránil. Posouvá to i hráče s menších klubů, na čemž vydělávají zase ty přední, pohárové týmy, Plzeň z nich vyřešila problém obrany třeba, kde tu generační obměnu potřebovali. Takový Hranáč je podle mě možná nejrychlejším stoperem ligy, Dweh je taky zajímavý objev s kvalitní rozehrávkou a kolmicemi dopředu.. LIga má teď nejvyšší úroveň, co fotbal sleduju, což se musí projevit i v Evropě. Ale je to i dobrou prací Dušana v čele LFA, hlavně v covidové době to byl chudák v jednání s některými epi.. :D

  • „Jestliže chci hrát nátlakovou hru, presovat a dostat svoji obranu co
    nejdál od vlastní brány, otvírám prostor za stopery, kteří pak musí být
    rychlostně vybavení. A takové bohužel Budějovičtí nemají. To znamená, že
    si o průšvih sami každý zápas říkali,“ všímá si Kotrba. Pro Dynamo by
    se podle něho víc hodilo vsadit na zabezpečenější defenzivu a kontry.


    tohle jsem psal i já coby důvod toho, že mám Budějky na sestup před touhle sezonou a dával jsem to do kontextu s Králikem, který je podle mě výborný v odebírání míčů, ale není to žádný sprinter, stejně tak Havel. Budějky navíc hrají systém, který je velmi náročný pro tyhle takhle vybavené kluky, tzn. ta trojka vzadu. Ten systém byl a je navíc náročný na rychlou zpátečku i u křídel.
    No a teď současnost. Niklík se Zapem v minulé repre pauze ta křídla protočili, odešel tuším Čmelík, který má s defenzivou opravdu problém a trenér Kotal, který na ni dá, s ním bude mít nervy, pokud mu nějaké obranné úkoly svěří, jakože Hradec hraje zase něco jiného než Budějky, tzn. nemusí je mít jako křídlo, pokud nehrají trojku vzadu, popř. 4-3-3. Niklík se Zapem přivedli jiné křídelníky mimo jiné Alliho, což byl velmi dobrý pick, jak jsem psal, a od té doby, si myslím, že Budějky zase tak neinkasují, problém je spíše se střílením branek. Proto tuhle argumentaci, V TÉHLE DOBĚ vyřčenou trenérem Kotrbou, nechápu.. Tohle platilo na počátku sezony, což bylo vidět i na číslech (počtu inkasovaných branek), která mě osobně nepřekvapila. Dal bych tomu šanci, ten problém odhalili a šance mají, ze statistik pak jde vidět, že dolů určitě nepatří, že to je jen o tom proměňování šancí a tým tomu, co hrají věří. :) to z těch statistik vážně kouká a jde to vidět ostatně i na hřišti pro ty, kteří statistiku neminulují.  :) hráli ze Slavii možná nejlepší zápas jako její soupeř, určitě pak lepší než třeba Olomouc o týden dříve, což mě trošku překvapuje, protože Olomouc má na míle zkušenější kádr, ale zase ji chyběl klíčový stoper, což taky hraje roli v řízení obrany, Novák tam je krátce a neměl ještě zápasovou praxi..
    A za ostudu to poslední místo taky nejde zase tolik považovat, to by bylo ostudou pro Baník, tu Olomouc nebo ty tři naše nej kluby, ale Budějky hrávaly vždy dole, stylem nahoru dolů (2.liga), jenom teď hrají nejlepší fotbal a mají i nej hráče, co fotbal asi sleduji. Tu zálohu nemají určitě na sestup + Králík je pro mě jeden z nej beků ligy, minimálně ve hře jeden na jednoho a hře hlavou. Měl by být cílem i třeba pro Baník, Olomouc, kteří potřebují stopery, protože by to mohlo být hodně muziky za málo peněz. Souhlasím ale s trenérem Kotrbou, že tenhle systém není pro něj a ta čísla se mu zhoršují, nicméně je to elitní stoper ligy za mě..

    • a ještě jsem si dnes přečetl úvahu trenéra Soukupa, což je podle mě stejně jako trenér Kotrba přemýšlivý typ, že by Krejču ze Sparty viděl spíše na osmičce, že se mu zdá stejný typ jako Suk.
      Tady souhlasím s Brianem, který ho dal na kraj ve stoperské trojici, protože Krejča určitě není vytrvalostní typ jako Suk. Na osmičce pak musí hrát právě vytrvalostní typ. Krejčovou předností je naopak hra tělem, tzn. poziční hra, Suk je klasický Xi Xao-běžec.. společnou mají jen hru hlavou. Krejča je nyní na správném postu, protože tělem umí vytlačit i rychlá křídla z prostoru klidně až za lajnu, ukázal už to několikrát. I když je pomalejší, tou poziční hrou a na tom malém prostoru u lajn, má nad nimi zkrátka navrch, i když to jsou často rychlíci soupeře..
      Navíc má silnou hru hlavou (stoperské dogma), naopak to podle mě není běžec a běh a vytrvalost mu není vlastní, to na tomhle postu naopak nepotřebuje, běhá Pany, nebo sparťanské šestky, popř. rychlí wingbaci Sparty. To by museli říci ale kondiční ze Sparty, kteří mají jeho data, popř. on sám, jestli se cítí jako vytrvalostní typ. :) Podle mě navíc bude s léty ještě pomalejší (konstituce těla), ale to na tom postu, kde hraje, nebude vadit, protože tam prodává naopak ty své přednosti, což je i silná rozehrávka, Krejča potřebuje mít celou hru před sebou, protože není tak obratným, je to mohutný, silový typ zkrátka.. Suk zase samá ruka, samá noha, proto toho taky tolik naběhá..

      • a ještě, ať je to dnes komplet, pač celý den něco čtu :D , jsem si přečetl trenéra JIrkala, že Sparta musí udržet Šula, pač je pro ni zásadní. Zásadní je, ale nahraditelný je každý. Konkrétně tady v případě Šula by mohl Rosa koupit Vasila, což je podobný typ, na stejný post, pokud by ho už nešlo udržet, což je dost dobře možné, pač začíná hrát stejně dobře jako ve Spartě i v repre Slovenska. Vasil má navíc tu výhodu, že může hrát vepředu prakticky kdekoliv. Jinak oba hrají pro tým, vrací se, Vasil má i dost nahrávek na branky. čiže náhrada z domácích zdrojů určitě je. Pak už se teda jen spoléhat, že dozrají Ševa s Adamem Karabcem. Sparta to má dobře hozené, pač ta pravděpodobnost, že jeden z těchto talentů dopadne a prodá to, co v něm naplno v příštích letech, ta je slušná.. Sparta má výborný scouting, tím momentálně vévodí a tím i odstartovala tuhle svou novou éru dominance..

        • ....dozrají v kontextu té davové dynamiky té silné generace, kterou teď Sparta vybudovala, protože talenti vždy rostou v silné generaci, která je okolo nich přítomna v té týmové práci, nutí je to pracovat na 100%, aby udrželi krok, což je u mladých, a hlavně v týmech jako Sparta, kde jsou už vysoké kontrakty, kruciální. proto píšu o té slušné procentuální šanci, kterou zvyšuje i ten počet, že jsou hned dva takoví generační talenti. Sparta buduje prostě evropský tým se vším všudy.. domácí talenti + zahraniční scouting hráčů, kteří převyšují ty naše tady. Ještě se mi samo líbil včera ten golman Sparty, taky výborný scouting, jak se ukazuje. Sparta má neuvěřitelnou úspěšnost u těch příchodů, odpočátku se mi nezdá jen ten Gomez, vídám ho ve špatných prostorech, jedinou přednost jsem na něm zpozoroval ve vysokém výskoku, který ale neumí uplatnit v defenzívě ani v ofenzívě v boxu. Ale přečetl jsem si, že o něj měl zájem Villareal, čiže viděli to, co Rosa s týmem a on potřebuje možná aklimatizaci a aby na něm Brian s týmem zapracovali a ten tým ho vytáhl nahoru, pokud je talentovaný. 

          Zafeiris hrál včera třeba taky fantasticky, ale zase proti jakému týmu právě.. Ale je možné, že potřebuje delší adaptaci. U každého hráče je to jinak. V těžkých zápasech to, proč ho Slavie kupovala, ale bohužel neprokazuje, proto ta má skepse. Zahraniční hráč musí být lepší než ti naši tady zkrátka.. tohle u Sparty je..

  • https://www.e15.cz/kryptomeny/kvuli-binance-ma-problemy-i-fotbalista-ronaldo-miri-na-nej-miliardova-zaloba-1411999?me_uid=1a82b84b-66c6-4c6e-8d28-01929408843d&me_ts=1701439514946

    trošku off topic, ale o Naldovi tady nic na tiscali není.. Kdo pamatuje, jak jsem před lety psal, že DOUFÁM, že to má Naldo se svým týmem pořádně prošlápnuté, když se zahazuje s krypto  burzou, tak se teď musí smát..  tohle nebylo rozumné angažmá, sám bych mu ho určitě nedoporučil při tom portfoliu partnerů, kteří ho musí pro reklamu jako produkt oslovovat. dost nepochopitelné, že mu jeho poradci poradili do toho jít.. pač jeho rozhodnutí to asi nebylo, tohle se řeší s marketery v týmu.. měl by je vyměnit :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit