Český fotbalista se znovu stal hráčem týdne Evropské ligy, triumf slaví Chytil
-
https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/podcast-z-voleje-ladislav-minarik-sportovni-manazer-olomouc-ukazka.A231014_061337_fotbal_czo
"olomoucký spolek negeneruje zisk".... no tady jste si odpověděli, proč Olomouc nemá ještě silného sponzora. Mohl by to být jedině snad nějaký oligarcha, který by to měl jako svou prezentaci v byznyse, nebo někdo jako v Plzni, kdo sám vlastní někde akademii a pohybuje se už roky ve fotbalovém prostředí, ale byznysově tohle nikoho nemůže zajímat, pač tahle sféra čs. fotbalu nemá prostě bonitu, jak už jsem psal. Do podnikání, akvizic vstupujete s cílem generovat, popř. dále maximalizovat zisk, tady se zastavíte hned na počátku, pač ani Olomouc nemá žádnou La masii akademii, teď má třeba slabé ročníky + práva na ligu se tady prodávají lacino.. proto vždy píšu, že čs. fotbal si musí vážit každého, kdo do něj chce dát vlastní peníze, pač je to zaručeně obrovský fanda fotbalu.. :D Navíc tady hraje roli i infrastruktura... Pokud to chcete mít jako prezentaci ve vlastním byznyse, Olomouc leží bohužel na periferii a obchodní partnery zde budete složitě dostávat.. museli by snad jedině zazářit v Evropě jako kdysi se Sevillou, několikrát po sobě, pak by se někdo SERIOZNÍ mohl objevit.. -
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-hruba-chyba-var-slavia-nemela-kopat-penaltu-a-olatunji-nehral-bezohledne-rika-komise-5014422
Sparta by měla zvážit VETO sudího Zelinky, pokud to u nás ve fotbale jde, stejně jako je tomu v hokeji. Aby už nebyl nasazován na její zápasy do konce své "kariéry", což už by beztak nemělo trvat dlouho..Poškodil už ji bezprecedentně několikrát.. Přičemž si nepamatuji, že by ji zvýhodnil stejně jako nyní Slavii. Velmi přeceňovaný sudí (věk, výkony.. liga by si bez něj už určitě poradila..) Mně to taky jako penalta nepřišlo, protože hráč neměl kam s tou rukou uhnout, ale dnes se píská kde co, ta pravidla by se měla úplně zkonkretizovat jako pro blbce, aby z toho nemohl uhnout nikdo, tedy ani takový sudí Zelinka.. -
Mojmovi samozřejmě gratuluji. Jako olomoučák jsem na něj patřičně pyšný. Ale jako celkově ten koncept fotbalu moc nechápu. Díval jsem se teď na nějaké zápasy české i evropské ligy a přijde mi, že více leží než běží. A jako derby pražský S? To bylo fakt trapné. Raději si pustím bojové sporty. Teď mi udělal velkou radost Karlos Vémola tím rychlým knockautem, kterým se dostal zpátky do hry.
-
tohle dám tady k Mojmírovi, což je taky čs. talent. :) Sebík Korda teď úplně spláchl Méďu a podle mě potvrdil to, co o něm už tak 2 roky píšu, a sice že má na TOP 10. Stejně jako Tomáš Machač na TOP 30. Pokud dnes vyhraje finále, bude už na 78. místě světového pořadí. Oba bohužel brzdí zdraví. Sebík ale dnes dělal z Médi úplného oxygona. Takhle nervozního a rozhozeného Medvěděva jsem dlouho neviděl. Vyhrál ale zaslouženě, měl snad o 20 winnerů více než Méďa, který nehrál zase tak zle, Sebík si to vše uhrál, o čemž svědčí i ten rozdíl winnerů. :)
-
https://www.idnes.cz/fotbal/euro-2024/albanie-cesko-kvalifikace-euro-2024-sestava-anketa-ctenaru.A231010_143749_euro-2024_min
post Krejči je krajní bek, ukazuje to ve Spartě dennodenně.. A vlevo je to jasné - Juras. Provod je velmi, velmi špatný i ve Slavii na tomto postu - jeden z důvodů, proč se tak Slavie trápí v lize. Nyní by zase nevyhrála, nebýt pomoci sudího Zelinky u VAR. Libe by dal ještě na 3-1 podle mě, pač by tam šel místo Kulenoviče Rambo, který dokáže podržet míč a rozděloval by to záložníkům z druhé vlny do brejků. Slavia s tímhle systémem Libe měla potíže od samotného počátku zápasu.
Trenér repre je velmi konzervativní (příliš do toho základu nesahá), více sází na slavisty jako sám slavista, čiže od toho se sestava bude odvíjet, byť teď by v ní měli hrát prim sparťani (min. zápas na Betisu to ukázal, ale jsou v pohodě určitě více) -
-
Sparta teď hraje rychleji než Slavia, má to evropské parametry, tzn. i souzní s kvalitou treninku a herní praxí krajánků, které máme v repre. Lukáš Provod je pro mě buď ofenzivněji laděná šestka, nebo box to box osmička, ale určitě ve středu hřiště, na kraji není vůbec dobrý. Slavia ho tam má, aby do sestavy dostala případně i Wallema, popř. měla nalevo hráče, který je schopen kopací technikou dávat do vápna centry pro Chytila, Jurečku, Tijaniho. Juras má tu kopací techniku ale stejnou, akorát je to Porsche oproti trabantu rychlostně.. Dozadu už se snad Juras Lukášovi vyrovnal tou praxí v Benfice, to uvidíme, pač tam nastoupí 100% on.. Na kraji musí hrát rychlostně vybavený hráč, navíc Lukáš nemá formu. Nalevo nemáme v repre jiného hráče než Juras..
Pokud bychom nastoupili 3-4-3, tak je ta sestava celkem jasná - Krejča, Brába, Holeš, záloha - Juras, Suk a vedle něj bych dal Sáďu, který má ve Spartě teď výbornou formu, zvládl to i na Betisu, je tvořivý, s finálkou, umí i vystřelit ze střední vzdálenosti, napravo halvbek jasný Cuf, no a vepředu je to taky vcelku jasné, dle formy a herního vytížení v klubech zprava Černý, uprostřed Kuchtič a zleva Čvančara.
Pokud bychom šli ve čtyřce vzadu, pak asi v systému 4-2-3-1, čiže na stoperu Brába, Holeš, šestky Krejča, Suk, i když kombinace Krejča Sáďa by dávala větší smysl, pač se znají i z klubu = výhoda, křídla Čvančara, Černý, podhrot Hloža a na hrotu Kuchtič. Ideální by bylo proto možná 4-3-2-1, ale tak repre není zvyklá hrát.. tak, aby se tam dostali všichni tři Suk, Krejča i Sáďa.. nahoře pak podhroty Černý, Hloža a vepředu Kuchtič. Čvančara teď stejně nehrál, tzn. na střídání s Mojmírem, aby se stupňovalo tempo. Výškově by to mělo být snad ok, 5 hlavičkářů tam máme, Albánci nejsou tuším nějaké výšky.. Hlavně by tam byla zeď uprostřed pro ně z těch tří hráčů ve formě, kteří jsou navíc tvořiví dopředu, kdykoliv by mohl jeden vystoupit do ofenzívy a podpořit ty 3 vepředu, popř. u standardek tam mohli být Suk i Krejča a Sáďa by je jistil na půlce..
Nevím, do jakého jiného systému by se chtěl trenér Šilhavý pouštět tak, aby to bylo vyvážené dopředu i dozadu. Albánci budou doma ještě nebezpečnější, hnáni publikem. Spousta našich hráčů má ale formu - Cuf, Suk, všichni sparťani, Černý, na střídání Chytil, snad jediný slavista, který se dá označit, že má nyní repre, co dát výkony v klubu. Brába myslím taky v klubu hraje dobře teď. Navíc by to nemělo postrádat se sparťany v sestavě i rychlost i v té defenzivnější čtyřce vzadu, krajánci jsou zvyklí hrát rychle z klubu. Dnešní fotbal je o rychlosti..
-