Čeští fotbalisté budou při losu Eura ve třetím koši, vyhnou se Nizozemsku a Chorvatsku
-
https://www.idnes.cz/sport/tenis/davis-cup-ctvrtfinale-cesko-australie-lehecka-machac.A231122_141928_tenis_pls#cxrecs_s
Tomáš Machač podle mě zase ukázal, že má na tu TOP 30, jak píšu roky. On má fakt vražednou bilanci proti lépe postaveným hráčům žebříčku. Thompson je navíc pěkně nebezpečný hráč, který poráží i hráče TOP 10. Fakt nevím, kde jsou limity Tomáše. Psal jsem, že TOP 30 pro mě určitě, ale dál to ví jen on sám. Má fantastickou úderovou techniku, lepší ještě než Jirka Lehečka, proto jsem kdysi psal, že je to podle mě naše jednička. Prof. Kolář by mu měl vyřidit nějaké komplexnější testy (komplexnější sedimentaci krve), pač na jeho věk mu hodně hapruje zdraví, které mu brzdí kariéru. Už to není tolik ani hlava, on má fakt podle mě na všechny hráče, když si bude věřit. Teď měl na lopatě i Tsitsiho, to byl vyhraný zápas. Musí si fakt věřit, podle mě má na velké věci v tennise a ještě ho čekají mnohé fajn okamžiky. Te´d bude hrát už snad jen ATP turnaje, pokud mu vyjde začátek roku a úvodní grandslam, tím si bude moci i více odpočinout, regenerovat, pač tam jsou vyšší body. Fakt bych mu to hodně přál, pač má podle mě obrovský talent, to už říkám roky.. Thompson to dnes podle mě taky cítil z toho uznání u sítě, přitom je to bojovník. Tomáš mi navíc připomíná stylem právě kapitána Australanů Hewitta.. :) -
„Když Jiří bojoval v RIZINu a Bravu,
tak jsme spolu trénovali. Měli jsme tvrdé sparingy, v nichž jsem vyhrál
spoustu kol. Hodněkrát jsem ho ukončil na submisi, porazil jsem ho. Pak
se ale stane šampionem. Jak je to možné? Asi je ta divize plná špatných
bojovníků. Prostě tomu nerozumím,“ vyprávěl Chimaev, jenž v 18 letech
emigroval do Švédska, s jehož vlajkou několikrát nastupoval i do zápasů
v kleci.Zdroj: https://www.sport.cz/clanek/bojove-sporty-mma-hvezda-ufc-chce-do-klece-sampiona-ozval-se-i-cesky-samuraj-prochazka-5017029
tomuhle bohužel věřím... Jiří musí zapracovat na graplingu. Chimaev je komplexní bijec, a pokud Jiřímu dával kdysi, tak teď by se to opakovalo, protože je ještě dál. Nevěděl jsem, že spolu trénovali. Tzn. ani nižší váhovka mu s ním nedělala problém. Technicky je pak bohužel úplně někde jinde..Proto ho mám za budoucí star, která ovládne vícero divizí, ta asi nejslabší, Jiřího, polotěžká, bez hvězd, se hned nabízí. Nedivím se, že se hned ozval, protože Pereira pro něj bude snadným soustem tím, že má i méně svalové hmoty než Jirka. Ale souboj těch dvou by mě zajímal, stejně jako Jiřího souboj o váhu výše s Jonem Jonesem. Na tohle by měl Jiří teď cílit, vyplatí se to i marketingově.. Ale nečeká ho teda nic jednoduchého. Ta odveta s Pereirou bude proti těmto dvěma dalším zápasům procházkou růžovým sadem. :) -
-
nevím, jak jsme tady na tom s trenéry jiu-jitsu.. ale zdá se, že ne moc dobře, protože prakticky všichni naši MMA klíčoví fighteři v téhle technice plavou a určitě není jejich dominantní v rejstříku skills. Proto by měl Jirka asi oslovit Khabiba, a protože je takovým dobrodruhem, tak se za ním i vypravit do té dagestánské stepi, kde má farmu a žije a stará se tuším o mámu. Mohli by si i rozumět, pač on to angažmá v MMA bral taky jako kult zápasení, pač mám pocit, že většina těch borců si přes ten oktagon jen něco dokazuje - ty hloupoučké trashtalks před zápasy, které tady nikdo nechápeme ani marketingově..
Jirka je podobný jako on, kdy pro něj je to životní styl. Khabib neměl problém odejít na vrcholu, kdy dal přes hubu snad největšímu problémistovi v historii tohoto sportu McGregorovi a oznámil, že jsou pro něj v životě už jiné priority - po smrti táty starost o mámu a rodinnou farmu. Odešel jako neporažen a ikona.
Protože na Khamzata bude potřebovat Jiří někoho takového, kdo ho připraví. Chimaev bojuje totiž podobným stylem jako Khabib. Jiří asi nikdy už nebude mít purpurový pás z jiu-jitsu v jeho věku, možná ani na ten černý nedosáhne, ale stačilo by mu, kdyby ho Khabib naučil obranu na té zemi, jak se dostat zpět do postoje, protože jen tam má šanci Chimaeva ukončit, nějakými přesnými jaby, které s ním zatřesou. Na zemi totiž nemá šanci vůbec s ním, ale ani v tom klinči momentálně ne, kde by se měla normálně ukázat ta větší síla Jirky, nicméně ke Khamzatovi nemůže být vůbec Jiřího taktikou se přiblížit, protože ho podrazí a jakmile ho dostane na zem, tak tam se s takovým borcem stírá ten silový rozdíl, protože ho sváže tou svou technikou nohama a Jiří se celé kolo ani nepohne s tím, že mu hrozí ještě ukončení submisí.
Tu obranu momentálně zkrátka nemá a musí ji s někým, kdo je lepší než Chimaev, natrénovat. A to je Khabib. Tzn. oslovil bych ho, jel tam na kemp k němu, zaplatil si to, protože to jsou dobře investované peníze, poznal ještě jeho kulturu, což je pro dobrodruha (málokdo se chce asi podívat do země jako Dagestán :D ), ale tohle je cesta, jak pro tu přípravu na Chimaeva udělat vše. Pak je to ještě asi o talentu, jestli Jirka bude mít dost skills, aby to vše vstřebal, ale minimálně tu obranu by se podle mě měl a mohl naučit, jak ze sebe Chimaeva třeba setřást, když mu skočí na záda jako Olda Kaiser, když hrál klíště v té scénce s Jirkou Lábusem. Khamzat asi koukal..pač to je zajímavá technika, jak rozhodit soupeře. Navíc je tam nebezpečí, že vás ten bláznivý Čečenec uškrtí ve vaší stojné poloze.
Tady se obávám, že ho žádný náš trenér nepřipraví na tyhle elitní východní borce, to chce přímo někoho od nich a nejlépe toho nejlepšího z nejlepších. Pro mě je Khabib legendou tohoto sportu i tím, jak přemýšlí. Byl to fajn vzor pro mladé. Ale i ta druhá stránka tohoto sportu, tzn. to, že to problémisty jako Khamzat, McGregor a další stahuje z těch ulic a gangů a váže je to směrem ke sportu, nějaké denní disciplíně, je fajn službou společnosti. TEn sport má určitě místo v budgetu světových sportů už jen z tohoto důvodu. Bohužel těch vzorů jako Khabib nebo Jon, popř. potenciálně Jiří, když na svých skills ještě takhle zapracuje směrem k co největší komplexnosti, těch je tady pro mladé moc málo. Sledovat Mc Gregora v soukromí nebo ty politické řeči z cesty Khamzata, to asi není v plánu ani Dana White. :)
-